Kjapp tur over Kambafjellet og Blåfjell (16.12.2015)


Start point Rindabotn (602m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 1h 24min
Distance 7.9km
Vertical meters 793m
GPS
Ascents Kambafjellet (1,220m) 16.12.2015

Endelig er bacheloroppgaven avlevert! :) Det måtte rett og slett feires umiddelbart med en kjapp tur oppe i Sogndalsdalen. Gårsdagens tur inn mot Skjerdingane var helt magisk, og jeg håpet på noe av det samme skiføret i dag også. Det skulle komme snøbyger fra og med kl. 14.00, så jeg måtte være rask dersom jeg skulle rekke en tur før uværet kom inn.

Toppen av heisen i Rindabotn.
Toppen av heisen i Rindabotn.

Kjørte opp til Rindabotn i Hodlekve. Var litt kjapp i svingene og holdt på å kollidere med en diger trailer som kom i en sving. Ble nødt til å kjøre inn i brøytekanten og få litt trekkhjelp til å komme meg opp igjen. Pust nå Sondre… Lett å bli litt korttenkt når man er i lykkerus over å ha tatt seg juleferie, i tillegg til at jeg ville rekke tur før uværet kom inn.

Utsyn nedover Sogndalsdalen.
Utsyn nedover Sogndalsdalen.
Oppover bakkene mot Kambafjellet.
Oppover bakkene mot Kambafjellet.

Omsider kom jeg meg avgårde fra parkeringa i Rindabotnen. Kjørte light n fast utstyr opp slalåmbakken og videre i opptråkkede spor opp østryggen på Kambafjellet. Faktisk aldri vært på denne toppen før, selv om det kanskje er en av de mest frekventerte toppturene i Sogndal sammen med av Togga og Svarteholten. Enkel atkomst og flere skredsikre nedkjøringsmuligheter kan denne toppen by på. Føret var dessuten like bra som gårsdagen.

Utsyn vestover.
Utsyn vestover.
Snudde her, øst for Blåfjellet.
Snudde her, øst for Blåfjellet.

Gikk videre bratt ned i et skar etter Kambafjellet og fortsatte mot Blåfjellet. Snudde ved en varde der det begynte å flate ut, cirka 1340 moh. Møtte en medstudent her oppe som var ute på tur med bikkja. Han hadde tenkt å kjøre nedover langs Kupelvi. Jeg valgte nedkjøringen jeg hadde planlagt på sørsida av Kambafjellet. Etter en liten pratepause satte vi utfor på tur ned. Nydelig kjøring hele veien fram til bilen.

En perfekt start på juleferien!

Kart

Start date 16.12.2015 12:19
(UTC+01:00)
End date 16.12.2015 13:44
(UTC+01:00)
Total Time 1h 24min
Moving Time 1h 10min
Stopped Time 0h 14min
Overall Average 5.6km/h
Moving Average 6.7km/h
Distance 7.9km
Vertical meters 793m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.