Blåøret - en god start på nyåret (01.01.2015)


Start point Bjørndalsvegen (620m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 3h 30min
Distance 15.0km
Vertical meters 1,050m
Map
Ascents Blåøret (1,604m) 01.01.2015

Vi skriver i dag 2015, og det er dags for årets første tur! Fikk med Andreas Dale på tur til Blåøret. Johan skulle på sin årlige Åmotdalstur med en nær slektning. I deilig vintervær startet vi fra der Andreas bor i Bjørndalsvegen. Herfra fulgte vi veien oppover mot Skjørstadhovden til vi var oppe ved 1025-vannet. Her forlot vi veien og rundet Aurhøa på vestsida. Flere steder måtte vi av med skiene på grunn av elendig føre, men etter dette var det sammenhengende snø hele veien.

Skibæring ble det en del av.
Skibæring ble det en del av.
Toppen ses i bakgrunnen.
Toppen ses i bakgrunnen.

Her oppe begynte jeg å lure på hvor jeg hadde lagt bilnøkkelen. Sikkert flere enn meg som har kjent på den følelsen. Var så sikker på at jeg hadde den i bukselomma, men der var den ikke og glidlåsen var åpen. Uff, ikke si at jeg har mistet den? Sjekket alle lommene flere ganger, men den var sporløst forsvunnet.

Deilig vær og en god start på året!
Deilig vær og en god start på året!

Vi fikk bare gå videre, for jeg hadde en mistanke om at den kunne stå i låsen på bilen også. Nådde etter hvert toppen, noe mer surt her oppe, men utsikten var fin. I ettertid ser jeg at vi nok bare var på 1604 trig punktet, men Andreas var 110 % sikker på at dette var høyeste punkt, så jeg godkjenner toppen likevel.

Ikke akkurat randoterreng?
Ikke akkurat randoterreng?
Andreas på toppen av Blåøret og skuer utover Trollheimen.
Andreas på toppen av Blåøret og skuer utover Trollheimen.

Rennet ned igjen bestod av hardpakket skareføre. Perfekt for racingalpinister. Fulgte elvesøkket ned mot Ådalen. Greit å gjøre dette i dag som det var så fast føre og lav skredfare. Ulempen var at vi måtte bære skia opp igjen for å komme oss over mot 1025-vannet. Så bar det rett ned igjen til Andreas sitt hus, og til min store glede stod nøkkelen i billåsen. Glad var jeg for det. Nå bar det ned på Skifer hotell for å spise middag sammen med hele oppdalgjengen. Trivelig lag!:)

Takk for turen, Andreas!:)

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.