Skareføre og solskinn på Vesle-Ble (26.03.2011)  5


Start point Furulunden (650m)
Characteristic Cross-country skiing
Map
Ascents Korslinuten (777m) 26.03.2011
Lifjell (820m) 26.03.2011

På grunn av en helg som på mange måter blir ødelagt av VM-kampen Norge-Danmark lørdag kveld fant jeg og Øyvind Br. ut at vi ville ta en kjapp hyttetur til Furulunden (hyttenavnet) på Blefjell. Dro opp etter jobb fredag kveld og koste oss med pizza, eplekake og filmen Den utrolige reisen som handler om to hunder og en katt sin reise gjennom den amerikanske villmarken på jakt etter sine eiere.

Dagen etter var det strålende sol og kjølig temperatur. Perfekt skareføre til å skøyte utenfor oppkjørte løyper! Etter å ha pakket oss ut av hytta gikk vi opp til Solobua. Øyvind fikk prøve å Frigg som trekkhund til tider, jeg tror han syntes det var moro. Etter Solobua fulgte vi autostradaen mot Strutåsen et par hundre meter før vi skar ut til venstre i retning Korslinuten. Utrolig moro å skøyte på panserskaren, skulle hatt med skøyteskia i dag. Ble forresten imponert over Øyvind sine skøyteferdigheter da han ikke bruker å trene på dette til daglig! Det gikk overraskende fort bort til Korslinuten, og vi dro på litt på slutten for å få opp pulsen et par hakk. Koste oss på toppen en liten stund og nøt utsikten over en pakke kjeks samt kokosboller (nam!). Møtte på et par andre karer som fortalte at det skulle komme snø i morgen, det var dårlige nyheter med tanke på Øyvind sine planer om å ta med Irene på Krøkla neste dag...

Etter Korslinuten bar det videre til Ble Sportskapell før en mördarbakke opp til høyeste punkt på Lifjell. Tok en rast her også og nøt livet. For en deilig dag! I grunn godt å vite at våren er i anmarsj. Tida begynte å løpe fra oss da Øyvind hadde lovet å være hjemme i Drammen innen kl. 18.00, så vi så oss nødt til å speede over Vesle-Ble sine vidder og tilbake til hytta som forøvrig ligger like ovenfor Åslandsetra.

Takk for en herlig skitur på Blefjell, Øyvind! :-)

User comments

 • -
  avatar

  Minneverdig Veslebletur

  Written by Øyvindbr 01.04.2011 20:51

  Blefjell er fullt av perler, og man skal ikke langt utafor løypenettet før man har herligheta for seg sjøl. Herlig vid utsikt er det også uansett om toppene er høye eller lave. Vi fikk jo et fantastisk vær til tross for litt vind. Det var ikke like trivelig på søndagen fra Ble Fjellstue til Strutåsen, det ble selvsagt ikke Krøkla engang pga laber interesse fra far og Irene. Buhunden Pia hadde nok gjerne vært med videre...

  Det var moro å føle drakreftene til Frigg da du fikk litt forsprang. Bikkjer er desperate etter å nå igjen eieren sin. Ellers så hadde jeg lite å stille opp med når det gjaldt skøyting, men var ikke så verst fornøyd likevel.

  Og hyttekvelden var kjempetrivelig! :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.