Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Slettmark - X-faktoren

Date:
16.09.2017
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
40.7km

Nok en tur til 6-er på terningen. Det går inflasjon i slike seksere for min del i år. Prøver å være kritisk, men igjen, nok en tur det er vanskelig å finne noe å trekke for. Kriterier for terning bedømmelse: -vær -føre -terreng -overraskelsesmoment -turfølge, evt manglende sådan -utfordringer, opplevd positivt eller negativt -x-faktor, den ubestemmelige betydningen som egentlig er summen opplevd av alle de andre kriteriene til sammen Yr spår meget pent vær lørdag og skyet på søndag. Vi får meget pent vær på lørdag, og spektakulært vår på søndag! Altså, søndag innholder 2 lag med skyer. Stort sett ett lag under oss nede i dalene, og ett lag over oss og toppene. Noe tåke passerer vi igjennom, som gir det spektakulære, og den trolske stemningen. Ingenting å trekke for her!

Map    

Semelholstraversen - rått og spektakulært!

Date:
10.09.2017
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
19.2km

Endelig kommer ei helg med grått og vått vær igjen. Etter å ha sittet hjemme å ventet i 2 helger med fint vær, kan jeg endelig se fram til ny tur i riktig turvær. Nemlig gråvær med snø på toppene og såpeglatt svartmose på hele fjellet. Karakterbyggende føre og vær fåsds. Ingunn og jeg tar søndag en sats på Semelholstraversen. Og den inneholder den viktigste grunnen til å samle på 10 meter primærfaktor-topper. Semelholstinden Vesttoppen - Norges mest utilgjengelige topp på 10 meter skarddybde. 10-metringenes Sentraltind! Vi får ta det været og føret vi får. Har kun søndag disponibel for tur, etter siste 4 uker uten mulighet å få besøkt 2000 meter over havet. Etter frokost på Leirvassbu får vi likevel strålende vær innover Kyrkjeglupen. En hærlig start på turen. >>>

Map     2 comments

Djuptjernskampen - familietur

Date:
03.09.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
13.2km

Storfamilien på tur til far sitt favorittfjell, Djuptjernskampen. Her har han vært utallige ganger i området for å fiske, og synes dette er det fineste fjellområdet han veit om. Jeg deler ikke interessen for fisking, men deler hans begeistring for fjellet. Jeg var her første gang i fjor høst og ble overrasket hvor flott området er. Og kampen tar seg virkelig flott ut sammen med Solskiva.

Map