Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

hverdag

Date:
27.04.2016
Distance:
4.5km

Map    

Austre Nuke

Date:
26.04.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
6.5km

Flott og enkel pf250 topp. Overrasket over stien opp, litt utenfor veien som er merket på kartet...men en forbedring. Sikkert godt med besøk siden stien er lett å følge opp. Først skogsvei, som gradvis går over til sti. Tur postkasse på toppen, og to besøk før meg i dag. Gammelt brann/ utsiktstårn på toppen..som er laaangt forbi verneverdig..og står neppe mange stormene utover året. Stor flott og åpen sva område på toppen, selv om du må ut til kantene for å ha utsikt. Godt med furu for både nytelse og bål redskap av nedfalls busker.

Map    

Berganvarden

Date:
24.04.2016
Distance:
9.0km

Elsker dette fjellet...kommunetoppen for Larvik..kommer ikke høgre her nede i kommunen vår. Opp hit å nyte, og drømme om høyere topper lengre nord i landet. Uansett så tittet jeg på kartet ift at det blir kommunesammenslåing her "snart" (1.1.2018). Og skal prøve å få flere Larviksfolk opp på tur hit..før det ikke lengre er en kommunetopp. La da merke til at Svartefjell har jeg jo ikke vært på!! Og med peakbooks fantastiske nye kart hvor du ser ned til meteren, så slipper en å krølle rundt i vestfolske skjær som kan irritere den mest stabile innimellon. Så nå var det bare å planlegge ...gå...nyte ..og smile. En første bestigning for peakbook (FBPB..herved ny forkortelse igangsatt) og nydelig tur i mellom snyen som kom mer og mer ila turen...vakkert.

Map    

Holen

Date:
23.04.2016
Map    

Nordneset fyr

Date:
22.04.2016
Map    

Bolnastua

Date:
21.04.2016
Map    

Lønsstua

Date:
21.04.2016
Map    

stein og blå

Date:
20.04.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

Map    

Inngangsporten til de " grønne Alpene"

Date:
19.04.2016
Characteristic:
Hillwalk

Oftere og oftere kommer geologer OG turistindustrien inn på at Vesterålen og Lofoten har med sine topper , etablert seg som Norges fjerde..eller trettende ? Alpe "område". Og riktigere kan det ikke bli!! Bare at i dag hadde hvitfargen fortsatt sitt vakre slør over "de grønne" alpene. Vi parkerer nede ved Djupfjord brua, hvor det er en liten parkeringsplass (2-3 biler). Stien begynner ved parkeringen, er umerket, men godt brukt sti, gjør det lett å følge den oppover. Til å begynne med er det bjørkeskog som dominerer turen oppover. Virkelig flott område, og utsikten er marabalsk vakkert i alle retninger. Når skogen slutter, er fortsatt utsikten flott, stien følger bratt ryggen opp mot toppen. Oppe på toppen, finner du enda mer flott utsikt. Spesielt mot Nord, sør, >>>

Map    

Nyksund

Date:
18.04.2016
Characteristic:
Walk
Distance:
1.4km

Map