Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Nilsås

Date:
28.02.2013
Map    

Fredriksro

Date:
28.02.2013

http://ut.no/tur/topptur-til-fredriksro

Map     2 comments

Oseberget

Date:
27.02.2013
Map    

Vardeberget

Date:
24.02.2013
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
3:20h
Distance:
9.9km

Truge tur med Sniff og lungebetennelse? Foretrekker egentlig bare å ha med Sniff:( Vel, vi parkerte langt fra den normale parkeringen for denne toppen. Normalt kjører en ned til Skautvet og parkerer der. Eller en starter fra Kjose siden eller allerede fra barkefyllinga ved Sky (E-18) Eksempel ligger bl.a på Larvik kommune sine turkart Men, det var ikke Volvo 70 brøytet i dag, så da ble det apostelens hester og hunder:) Og på truger fra Skautvet. Skiltet og blåmerket løype hele veien:) Selve toppen ligger vest for utsiktspunktet ca 50 m. Og er merket med en liten varde. Fin utsikt ut over Farris vannet, og østover i fylket:)

Map    

Kose og brøyte tur til Gundhildrudknatten

Date:
11.02.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:00h
Distance:
7.0km

Kose/slite tur med Sniff:) He he, tror jeg må revurdere mitt ego ift mål og/eller kvalitetssjekk mine kaffe/kose tur-planlegging, foran pc her hjemme. Satt hjemme i helgen med forkjølelse, feber og hoste (og som menn flest da, med en fot i grava:), og tittet på topper i "nær"området. Valget falt på to topper med levelig avstand seg imellom. Gundhildrudknatten og Nesfjell. Flott tur på kartet og inni hodet mitt:) Så vekkerklokka ble satt på 07, og bilen var klar. Så når jeg våknet kl 11, var første tanken: får heller ta med hodelykta, i dag også! Av sted alt for seint, og startet oppover bakkene fra parkeringen i overkant av gården Nordre Gunhildrud, langs Godalsveien som går oppover fjellet. Etter 200 meter møtte vi på en familie som hadde vært på familietur oppe ved Ursvann. >>>

Map    

Bardåsen

Date:
07.02.2013
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
0:57h
Distance:
1.5km

Kosetur i Nome, m/sniff. Flott parkering ved veien, der en tar av til Barlaug Gjestegaard. Til fots bort til gjestegården, på med truger, og nydelig tur opp til toppen. Super utsikt mot Lunde.

Map    

Harpås

Date:
07.02.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
0:51h
Distance:
2.2km

Kose tur i Nome m/sniff. Parkerte ned ved nærmeste gård nord av gården Susås. Var å banket på døren for å spørre om parkering, men ingen hjemme. Om sommeren kan en sikkert stå på motsatt side. På ski opp mot toppen. Fulgte traktorvei inn mot lite hus i skogen, og så fri miter opp mot toppen. Kasse og skilt på toppen. Hadde ikke trodd det:) Men siste besøk var for bare to dager siden:-D Tror ut fra topografien in real life, at trigg merket er høyeste punkt, men pytt pytt

Map    

Store Nipe

Date:
03.02.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:05h
Distance:
5.9km

Søndags "trening" sammen med Sigurd og Sniff. Vi kjørte opp fra E36 og opp mot gården Jøntvedt. Ca 200 m før gården står det skilt om privat vei. Siden det ikke var mulig å snu ved skiltet (bruker ikke være det) kjørte vi frem på tunet til gården. Bonden var ute på trappa før jeg var ute av bilen. Tenkte å spørre om mulig parkering og vei opp til toppen. Det som nok var tenkt som en rask bortvisning, ble til at vi fikk stå på tunet til bonden. Han lurte på om vi skulle opp å skyte Gaupe, siden han så Sniff?! Neida, da hadde vi ikke tenkt:) Hadde vel aldri tenkt den tanken heller:) Hvis en velger denne veien opp til toppen, er det nok lurt å parkere nede ved Europa veien. Ser ikke noe annet alternativ på vinteren. Muligens liten stikk vei rett før gården, er mulig om sommeren?

Map     3 comments

Solskinn i Larvik

Date:
01.02.2013

Kose tur på skareføre. Sammen med Richard Hals og Sniff, på tur i dag. Fant ny løype opp til Salsås nordre..litt uortodoks, men moro læll:) Kjedelig at jeg fortsatt er tyngre en Richard, da han fløt bedre på skaren en jeg:( Men det kommer seg:)

Map