Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Oddeåsen

Date:
31.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:33h
Distance:
2.7km

Skien pf 100 topp. Tur følge: Sigurd, Magnus, Amalie og Sniff:)))) Parkerte nede på parkeringsplass på riktig siden av hovedveien, skrått over fra kirken. Starter med skogsvei som går litt opp over, og ser etter noen hundre meter noe som ligner på sti. Tar av denne, men ikke noe kontinuerlig markant sti videre. Kommer og går innimellom. Men en skal jo opp til toppen, så det kan jo ikke gå veldig galt. Oppe på topp platået, står det en falleferdig hytte åpen, full av møkk og tomme ølbokser. Tips til lokalt brannvesen om øvings-objekt? Og rester etter mast eller trig punkt? Toppen er ikke den lille haugen bortenfor hytta, men ett stykke sørover oppå "topp" platået.

Map    

Eikelifjellet

Date:
31.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:45h
Distance:
4.1km

Skien pf 100 topp. Tur følge: Sigurd, Magnus, Amalie og Sniff:)))) Parkerte nede ved hovedveien. Bom 5 meter inn på skogs-bilvei. Den var ikke låst, men vi hadde lyst til å gå litt. Så derfor parkerte vi her. Følger flott vei nesten langs hele stykket. Den blir litt eldre jo lengre opp mot toppen en nærmer seg. Og rett under mobilmasten og toppen bortenfor, blir det sti, som ikke er merket, men greit å følge ett lite "dal" søkk i terrenget. Først opp til en mobilmast, for så å peile ut toppen med GPS. Foto, og så ned igjen. Flott tur i solskinn:) Amalie fant masse flotte froskeegg, og vi hadde veldig lyst på vindmølle generatoren som var satt igjen oppe med masten for montering. Men ærlighet varer lengst:))

Map    

Flott tur til (etter-) Middagsåsen

Date:
29.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:47h
Distance:
3.3km

Larvik pf 50 tur. Tur følge: Magnus, Amalie og Sniff:))) Flott liten tur opp til en av mange flotte åser i Larvik kommune. Vi brukte tiden mens Sigurd var på speidermøte. Parkering nede imellom Lepperød og Torstein i dag også. Fulgte veien inn til stein bruddet. Tar av opp til høyre til "dalen" i mellom ås-toppene, og skjærer igjennom litt granskog inn til venstre etter noen hundre meter. Grei sti-løs tur opp til toppen. Med nydelig "rasteplass" som har super utsikt mot Hallevann, og ut i Skagerrak. Flott utsikt også mot omlandet sørover. Kanskje det blir overnattingstur til helgen..? Og Sniff var veldig fornøyd med å finne beinrester etter en elg.. stort hundesmil på han i kveld, da han fikk ta med seg dette hjem. Hører gnage-lyden utenfor vinduet, mens jeg skriver dette:-D Film >>>

Map    

Klive trening på Nilsås

Date:
28.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:45h
Distance:
3.5km

Klyve tur med Amalie og Sniff:)) Da Amalie ikke hadde mulighet for litt klyve trening i går, dro vi to avgårde til nabotoppen, i dag. For en flott liten topp:) På tur opp fra sør er det litt klyving, og fra midt renna og opp til sidene er det litt klyving. Partiet på nordsiden er slakkere, og sikkert bedre for de minste barna å være med opp. OG en helt utrolig tøff DIGER stein som rommer både sovesal og klatrevegg under sin buk.. Ikke sett lignende noe sted. Tjohoo super flott. Takk for fin tur Amalie. Liten film snutt fra turen: Trykk her .

Map     3 comments

Madsås

Date:
27.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:16h
Distance:
3.1km

Larvik pf 50 topp. Tur følge: Sigurd, Magnus og Sniff:))) Fin liten topp for å beskue kveldens solnedgang, og litt klyve-trening frem mot sommerens "virkelige" topper med barna. Vi parkerte rett før stein bruddet som ligger for enden av veien her oppe. Fulgte sti over til skogsvei under toppen. Skal du ikke klyve eller har små barn med, er det greit å gå opp fra nord siden, hvor du ser GPS sporet vårt kommer ned. Super skogsvei helt inn til foten av åsen, og hit kan det sykles også:) Fortsatt merkelig med 25 grader i skyggen når vi befinner oss i mars!!!

Map    

Rundtur nord for Skien

Date:
25.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
5:39h
Distance:
18.9km

Skien pf 100 topper m/ nabo topper langs vandringsruten. Tur følge: Sniff:) Startet nede ved parkeringen på "badestedet" ved Rv 44. Fulgte blåmerket løype som var merket herfra og opp til Geitebuvarden. Fra denne toppen følgte jeg blåmerket løype videre helt ned til Glaserdalen (spennende gruve her nede:). Her fulgte jeg rød merket løype ned til Bjørndalen pukkverk, og fulgte Rv tilbake til parkeringen. Utrolig flott runde (unntatt langs riksveien), og spesielt i så godt vær som vi hadde i dag. Og utsikten oppe på Geitebuvarden var flott, både mot Nordsjø og mot Lifjell:)

Map    

Smak av "fjell"

Date:
24.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
2:18h
Distance:
6.3km

Skien pf 100 topp. Tur følge: Sniff:) Ah, endelig noe som ligner fjell her nede i sør. Jevn og fast grunn over det meste. Ikke som vanlig, som er som terninger fra ett Yatzy spill. Disse to toppene var flotte og utsikten ned mot Nordsjø var super. Det hjelper nok også at det var 18 grader i skyggen, sol og sommer i luften. Absolutt verd ett besøk!! Stien opp og ned på Kokleråsen var brede og fine. Mye å se på, og god utsikt. Utsikten og bål plassene oppe på toppen, med utsikt ned mot Nordsjø, var vært turen i seg selv. Selve topp punktet var ikke noe å juble over, mtp utsikt. Men turen langs stien som går på kanten av toppen er fin. Opp til Dalskufjellet var også helt ok. Vi gikk opp en skogsvei som ikke har vært brukt til annet en apostelens hester de siste år. Og etter ett >>>

Map    

Storåsen

Date:
24.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
0:58h
Distance:
2.6km

Skien pf 100 topp. Tur følge: Sniff:) Parkerte ned ved vei. Følger skogsvei opp til høyspentlinjen. Herfra sti opp til toppen. Grei tur opp. Ikke utsikt fra toppen, men flott utsikt ut over Nordsjø når en krysser høyspent linjen.

Map    

Asker

Date:
23.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:45h
Distance:
5.9km

Akershus pf 100 og kommune topp. Tur følge: Sniff:) Peakbook topp nr 300 og 301:) Parkerte nede ved parkeringen til leirdue banen, som ligger ved foten av toppen. Asker turistforening blåmerket løype opp til Hagahogget først, deretter opp til vær-radar / forsvars leir, før tilbake til selve kommune toppen, med mange navn, takket være en løytnant med "venstrehåndsarbeide" på 1800 tallet:) Flotte stier hele veien, og godt merket med tradisjonell blåfarge. Vi skulle egentlig syklet opp til toppen på veien som går på baksiden. Men gjorde ikke dette da jeg trodde at veien ville være isete eller snø dekket, siden vi har sett en del snø i Oslomarka denne dagen. Men fikk vite av syklist! oppe ved toppen, at veien blir brøytet hele vinteren, så det hadde ikke vært noe problem. Ok, da >>>

Map    

Skaugum

Date:
23.03.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:45h
Distance:
3.6km

Akershus pf 100 topp. Tur følge: Sniff:) Parkerte på utfartparkering, rett ved Sem gjestegård. Flott blåmerket sti opp til toppen. Selve topp punktet til Skaugumsåsen lette jeg litt rundt for å finne. Da det ikke akkurat ruver i landskapet. Og sti valget opp til toppen kan ikke kalles taktisk;) da gikk det bedre i retur, siden jeg fant stien:)

Map