Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Vardeåsen (tårnet)

Date:
27.11.2011
Map    

Viktjernhøgda

Date:
27.11.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
1:42h
Distance:
7.6km

Kjørte opp til bommen, ca 3 km nedenfor masta. Sykler opp til tårnet / masta sammen med Sniff, parkerte her og hadde en fantastisk kort men flott fottur bort til toppen. Utrolig flott område! Skulle gjerne hatt hytte her:) Vi gikk bort til toppen, skriver oss inn i boka, bilde knipsing og litt gymnastikk:-)

Map    

Vardeåsen

Date:
27.11.2011
Map    

Vardeåsen (tårnet)

Date:
26.11.2011
Duration:
0:54h
Distance:
3.1km

Sykkeltur opp til Skansehytta (som har gode vafler:), og videre til fots bort til tårnet. Som jeg i min østfoldhelg uten peakbook / Internett tilgang, ikke hadde fått med meg at kommunetoppen (som var målet) lå lenger mot øst. Så fornøyd og glad, så ruslet vi ned igjen, men følelse av en kommunetopp mindre på listen. Men når jeg sjekket GPS i kvelding på hytta, så jeg at flagget som jeg hadde markert som toppen, lå 150 meter lengre øst. Hmm, det betyr nå tur senere:-)

Map    

Spydeberg varde sørtoppen

Date:
26.11.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
2:18h
Distance:
8.2km

Dagens tur følge til Spydeberg varden sør, var Sniff. Vi syklet opp til Sundbyvarden ca 1 km sør for kommunetoppen, og gikk inn herfra. Over litt myr terreng, små-koller og så var vi der. Brann vakt tårnet, hadde sett sine beste dager, og knekt sammen. Hmm, lurer på hvordan de andre lignende tårnene vi har vært opp i ila helgen har vært mtp kvaliteten? Flott sykel og gå tur til kommunetoppen:-)

Map    

Østentorøysa

Date:
25.11.2011
Duration:
0:31h
Distance:
1.5km

Rask liten sykkel / gåtur opp til toppen i mørket. Ingen aktivitet på skytebanen i kveld, så vi brukte denne veien opp. Toppen som vi kunne diskutere det frem til (Sniff og meg), så er det same sted som tyskerne hadde ett tårn under krigen.

Map    

Topp nr 100 i år

Date:
25.11.2011
Characteristic:
Hike
Duration:
0:38h
Distance:
2.3km

Ja ja, så ble det en "minitopp", og kommunetoppen til Rygge, som ble min tur topp nr 100 i år. En fin liten sykel og gå tur opp til utsiktstårnet, som i mørket denne novemberkvelden allikevel gav en flott utsikt ut over både Østfold og Vestfold, da det var en stjerneklar kveld. Her har jeg lånt to bilder fra Internett, siden det tredje, er tatt med iphone = Ergo ikke bra.

Map    

Våler og Skiptvedt

Date:
25.11.2011
Duration:
2:36h
Distance:
13.4km

Startet fra sørvest siden av Taraldrudåsen igjennom hyttefeltet som ligger på vestsiden av toppen. Først med sykkel inn til området, og så til fots resten av turen. Ville kanskje ha gått fra Lunder på østsiden av toppene, når jeg så hvordan stiene var i området. Men ikke noe problem å bruke veien jeg benyttet (se GPS ) Først opp til "Våler toppen", hvor det var ett flott brannvakts tårn som en selvfølgelig måtte opp å sjekke. Kanskje litt lite vedlikeholdt, som de fleste her i fylket, men fortsatt trykt (tror jeg) , men sjekk tårnet ved Spydeberg varden før du vurdere kvalitet;) Deretter forbi trolltjernet (flott tjern og område:), og videre til Skiptvedt toppen. Den ragget ikke mye i terrenget. Så det er nok greit med kart og kompass eller GPS? Retur nesten samme vei >>>

Map    

Gastgiveren

Date:
25.11.2011
Characteristic:
Bike trip
Duration:
1:03h
Distance:
7.9km

Kombinert sykkel og gåtur opp til ny kommunetopp. Tur følge, var som alltid, Sniff. Syklet opp til "feltvognløype", som gikk opp til toppen, fra skogsvei/ski løype. På toppen dominerer forsvaret med sine "tallerkener" og mugene bunkere (snakke av egen erfaring:) Området opp til denne veien inneholder flott ski anleggs område. Så her har folk ett flott anlegg for ski trening. Bare det kommer snø!!

Map    

Taraldrudåsen

Date:
25.11.2011
Map