Montaña de Tauro (16.05.2014)


Characteristic Hillwalk
Duration 2h 46min
Distance 5.9km
Vertical meters 570m
GPS
Ascents Mirador Altos de Montaña de Tauro (1,172m) 16.05.2014
Mirador Altos de Montaña de Tauro S (1,163m) 16.05.2014
Montaña de Tauro (1,219m) 16.05.2014
North of Montaña de Tauro (978m) 16.05.2014

Flott turist-tur til "Norsk" topp :-D

Turen opp til disse toppene ble helt tilfeldig gjort. Jeg hadde lastet ned GPS sporene fra peakbook på GPS`n før jeg dro. Og på tur rundt en formiddag med litt overskyet vær, poppet disse toppene opp på skjermen. Og da var det jo enkelt å la seg falle for fristelsen :-D

En ny dag med fantastisk moro trollstige veier. Målet var egentlig Montaña de Hogarzales. Men kombinert tur-beskrivelse hvor katusbushing var en del av ruta, og en spennende avstikker av en vei, gjorde at jeg valgte slik i dag. Øverst i Mogan dalen ligger det ett platå hvor peakbook pins lyste i hopetal på GPS`n, og da blir det vanskelig å holde seg unna.

I tillegg er det alltid en sjarme i å komme seg over skydekket. Vakkert både med "bommulsutsikten" og solskinn. Lydene fra småbyene...hanegal, og hundebjeff tidlig om morgenen setter en gjerne pris på når en er på ferie i fremmed land. Der er det sjarmerende..MEN, her hjemme....tja ;)

Uansett etter å nyte utsikten oppover gul GC-605, kom jeg opp til en lomme jeg kunne parkere langs foten av den første toppen. Da hadde jeg kjørt forbi en sti-start som fører rett opp til samme toppen. Men det så jeg ikke før jeg var oppe på andre toppen, og skulle videre til topp nummer 3. Deler av en rute som går her, leder rett og enkelt opp mot toppen.

Jeg synes jo selvfølgelig alltid at det er mye mer sjarmerende å gå utenfor stiene ;) så da står jeg for valget mitt i dag. Og påberoper uten blygsel, at alt var etter planen :-D
Jeg fikk ihvertfall prøvd første "skateboard" følelsen, av å gå i Grans Canarias blanding av furunål/ frisksjonshappy småstein/grus. Har aldri kunnet surfet så fort ned (på tur opp) noe sted hvor det ikke var snø! Men det resulterte i valget om å få fast grunn under skoene så ofte som mulig. Ikke noe problem, men verdt å kjenne til om en har dårlig tid ;)

Uansett, vakkert med morgensol, bommulsskyer under seg og sommerfugler i hopetall over alt. Hadde jeg plutselig hørt stemmen til David Attenborough kommentere sommerfuglenes romstering rundt her..slik en har opplevd på TV`n fra mellom-Amerika...så hadde det føltes helt naturlig :-D. Once in a liftime, i think! En kan bli rørt, satt ut, og forelsket!!! alt i en surramitt når en opplever noe så vakkert!!!

På topp nummeo uno, var det stablet opp en varde. Og jammen ta..en pose lirket inn under en av steinene her? Topptur bok? I Spania også?? Etter å ha vrengt av 7 poser plast, dukket den magiske boken opp...jeg, åpner den forsiktig...og joda, den var skrevet på Norsk!!!! med litt innslag av engelsk. Og når en blar igjennom boka ser en at 70 % av de besøkende er Norske!! Artig.

Ok, det var ennå tre topper igjen som hadde den magiske peakbook stiften stukket inn i sine magiske varder på GPS`en min. Raskt videre til nummer to og tre. Ikke lange stykke. Spennende natur, gamle byggverk i naturlige grotter og ellers i naturen, får en til å tenke om når disse sist ble brukt og til hva? På dagens siste topp her oppe, ble det lunch sammen med min "røde venn" som hadde gjemt seg nederst i sekken jeg hadde lånt av sønnen min. Luftig og nydelig utsikt vestover, og sørover.

God blanding av inntrykk ila turen :-D

På tilbaketuren fulgte jeg stien som går forbi her (som en del av Grand Canarias DNT ruter), for å legge GPS track til evt andre som ønsker å trafikkere området. Og som avslutning før jeg var tilbake til bilen var det opp på "storsteinen" North of Montaña de Tauro. Der møtte jeg forresten to tyskere, som ikke var så stødig i engelsk, men fikk forklart at de skulle opp på toppen jeg selv nettopp hadde vært på....utrustningen sto i kontrast til min shorts, joggesko og Canon kamera. Stor ryggsekk, "kakiuniform", vandre-staver, og høye fjellsko ....disse hadde glatt innrullert hos Rommels styrker i Nord Afrika, med tanke på utrustningen !!!... ja ja, håper de hadde litt vann i sekken også :-D

Dette er en tur jeg glatt anbefaler alle å ta om dere har litt tid til overs på denne flotte øya.

Om en titter på startpunktet på GPS track`en, er det i det området plass for 2-3 biler. Der den slutter stod jeg med min bil. Men ikke sikkert du ønsker å snurre utenfor stien. Selv om det er å anbefale..ALLTID ;-D

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.