Ren lykke på Blåheia....i "Besterålen" (04.02.2014)


Map
Ascents Blåheia (766m) 04.02.2014

Vesterålen `s topp , sammen med Sniff :-D

Jepp, så bra var turen hit opp!!!!
Jepp, så bra var turen hit opp!!!!

Dessverre hører det til sjeldenhetene at valget av fjelltopper er like stort som nå jeg befinner meg hjemme i Vesterålen....men når en er der oppe. så så blir en automatisk i fryktelig godt humør :)

Sniff og jeg fartet rundt med postmann pat bilen vi hadde fått låne. Dagen før hadde vi kommet ned fra Snytindhytta, som også var en utrolig flott plass..men meir om den seinare.

Kjenner at jeg sliter med å skrive bokmål..og ikkje dialækt!!

Vel, etter å ha sotte i vindue heime hos bestemora mi, og telt elle melle...så ble det Blåtind. Var også litt spent siden den er en av toppene jeg aldri har besøkt før, selv om soveromsvinduet mitt har vært vendt den retninger i årevis.

Vi kjørte inn til Kjerringnesdalen, og stoppet langs veikanten før Moen. Her var det speilholka oppover veien, så "vi" satte på brodder og surret oss oppover skogsveien som går her. Det er også merket med skilt og merker opp mot toppen (ja om du skulle slite med å finne den;)

Skogsveien går opp til Kollen (304 moh). Æ blei fortalt at dette var ett populært sted å gå ettermiddags tur for de som bodde i nærheten. Skjønner det god. Lett fin vei oppover, og på toppen der, ser du fint over på begge sider av Kollen, med ei utrolig flott utsikt mot både Sortland (mitt fødested), Strandheia og utover Sortlandsundet i retning Hadsel. Bål-plass var det der også.

Vestover rett før en kommer opp til kollen 309 moh
Vestover rett før en kommer opp til kollen 309 moh

Men æ synes ny at det så enda flottere ut, helt oppe på toppen. Sniff var hjertens enig, og vi fortsatte videre oppover. Heldigvis var det skareføre, og må nok innrømme at påskefølelsen slo inn med full kraft. Nydelig solskinn, skare, og fjell. Ahhhhh nydelig. At det i tillegg flaksa havørner rund over alt, i større antall en spurv. Ja det skal en ikkje klage på!!

Sniff var skikkelig på!!!...med 15% fuglehund i blodet, var han bare en liten meter fra å få seg en havørnjafs i dag!!!! Hadde jo vært synd, men ka veit vel havørna om det;) Ihvertfall ikkje Sniff. Større storfugle jeger skal du leite lenge etter. Ikke hannens feil at storfugl i nordnorge er havørner. Kunne blitt en overraskelse for begge artene. Nesten så de havne på rødlista, bokstavelig talt!!

Men, men...vi traska oppover...samtidig som æ var nødt til å snu meg rundt å nyte utsikten, langs hele turen oppover. For maken til utsikt, ja det hadde vi ikkje sett....siden..... i går :-D Ja, ja sånn går nu dagen her oppe ;)

Oppe på toppen ble det tur frem og tilbake langs eggen, ta bilder nedover Osvolldalen mot Sørfjorden, Durmålstindan, Kind og nesten mot Grøtavær uttafør Harstad!!

Sniff koste seg storartet med å løpe rundt på hver eneste skavvel som hang ut over alle "jodle-kurs 1.0" skarene ned mot "beinbrudd og gigant veterinær" regninger. Bekymret jeg??? Over hode ikk...SNIFF SE TIL HELV.....Å KOM HIT!!!! Phuuu!

Den hunden altså...han oppfører seg... som ...som..ja ,som ett DYR!!!!

Vel, kort fortalt....satans flott tur!!!!!!!!!!!!!! Tru du mæ ikkje, sei du....? Ta en titt på bildan :-D

Samme løypa ned, unntatt fra kollen, der skjærte vi rett ned mot veien nedenfor!!

User comments

  • -
    avatar

    Her var

    Written by mortenh 05.02.2014 09:08

    det mye flotte og stemningsfulle bilder. Fotogen voff-voff også!

    • -
      avatar

      takk :)

      Written by 19topper 05.02.2014 15:10

      Når jeg Kommer hjem så blir det nok litt rapport også. Og fler bilder :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.