Sakte-tur i Lillomarka (03.12.2013)


Start point Sagtomta (201m)
Endpoint Sagtomta (201m)
Characteristic Hike
Duration 18h 00min
Map
Ascents Brennberget (441m) 03.12.2013
Røvarkula (427m) 03.12.2013
Visits of other PBEs Nydalshytta (408m) 03.12.2013
Røverhula (404m) 03.12.2013
Sagtomta (205m) 03.12.2013
Sinober (405m) 03.12.2013

Røverhula, DNT Oslo`s første hundehytte :-D

Når en er sykemeldt, må en jo prøve å blir frisk! Og finnes det noe bedre måte en å komme seg ut i skog å mark?? Nei, tror jammen ta ikke det!

Og nå hadde jeg booket meg inn på DNT Oslos første hundehytte! Den måtte jo bare prøves ut! Sist jeg gikk forbi var den under oppussing, og så lovende ut igjennom vinduene. Nå var tiden inne : for TEST ;)

Starte hjemmefra (he he, uvanlig;) , og kjørte til parkeringen på Sagtomta. En av innfallsportene til Lillomarka.

Merkingen fra E4 er rett etter Haga-tunnelen (når en kommer sørfra), og selve avkjøringen er merket, KJUL og LILLOMARKA. Følg skilting til LILLOMARKA og så er du på parkeringen før du vet ord av det.

På med "muse liten sekk", finne ut at hodelykten ikke fungerer..men hva gjør vel det når hovedstadens lys, skinner over åsen, som en måne med halvfulle batteri;)
Jeg viste jo at det gikk bilvei opp til Sinober. Så da fulgte vi denne innover, og heldigvis ble skinnet fra byen gradvis erstattet med funklende stjerner fra en nesten skyfri himmel. Sniff var i total ekstase. Og løp som en virvelvind, etter snart 3 uker med "innetid"

Skiltet opp viser 3 km, GPS èn 2.7 km. Så det får de to krangle om! Jeg selv festet Sniff i bandet når vi nærmet oss Sinober. Her oppe går dyra deres ute, og de hadde neppe lyst på besøk at en virvelvind huskey ;-D

I det jeg runder hjørnet på Sinober ble jeg møtt av følgende syn, under stjernehimmelen:

I'm a sucker for christmas trees!!
I'm a sucker for christmas trees!!

Så selv om det ikke var ett ekte juletre, var opplevelsen fin!

Vi gikk bort til hytta "vår", og passerte på veien DNT hytta Fjellvang...Ja her ligger dem som perler på en snor. Først Sinober...100 m .......Fjellvang..10 m..Røverhula....50 m.... Nydalshytta... Oslofolk altså, de har det godt;)

Vel vel, dem om det:) Inn på hytta, på med innesko (står klart her inne:) fyre i ovnen, sette på starinlys, ut med sovepose og frem med topp tur bok. Ahhh kan livet bli særlig bedre??? JA, når en skal ut etter vann i brønnen, så har skydekke trukket seg helt vekk, og millioner med stjerner funkler ned over oss her i Lillomarka. VAKKERT.

PS vannet i brønnen (ned bakken på nordsiden av Fjellvang), og i ute-kranen på Nydalshytta anbefales å koke enn så lenge. Jepp, bare koselig spør du meg.

Da var det hele klart, nykokt kaffe, hjemmelaget nøttesjokolade, og bok i stearinlys lys..JEPP ikke så værst :-D. Svelene jag fikk servert på i Oslo tidligere på kvelden, mettet fortsatt godt.

I det hele tatt så var denne lille hytta usedvanlig sjarmerende, og anbefales på det sterkeste til alle både med og uten hund! Hytta er ikke isolert, så du må fyre litt igjennom kvelden, men det gjør det bare mer sjarmerende!

Vi sov lenge dagen etterpå. God forsvars-frokost.Masse kaffe. Godt med tøy, foto apparat på lur, ja så la vi avgårde på vår retur... Og med tanke på min fysiske kapasitet for tiden, måtte jeg vurdere hard og krangle med meg selv mentalt...IKKE løpe rundt på alle topper i området...Tor-Arne...rolig og sakte rusle ned igjen. Så vi la tilbaketuren over to små koller som allikevel var i retning av bilen. Og nedoverbakker...ja, det er jo også bakker;)

Ikke noe utpregede toppbilder å vise til, men stemningsbilder kan vi by på:-D

Sniff foreslo bryte/ kose bilde, så da ble det jo det !
Sniff foreslo bryte/ kose bilde, så da ble det jo det !

Tilbake til bilen, og ut i samfunnets fjas og jag igjen. Og kjøreturen hjem igjen. Gleder meg allerede til helgen..Ny hytte...Nytt fjell...Mer KOS!

Takk for turen kompis! Voff, helt iorden hhheee...hhhheeee voff

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.