Jubeltur til Jotunheimen (19.07.2013)


Characteristic Hillwalk
Duration 201h 54min
Map
Ascents Bessheimrundhøe (1,521m) 19.07.2013
Gjendehalsen (1,140m) 19.07.2013
Glittertinden (2,452m) 19.07.2013
Kyrkja (2,032m) 19.07.2013
Raudhamran (1,893m) 19.07.2013
Surtningssue (2,367m) 19.07.2013
Visits of other PBEs Gjendebu (990m) 19.07.2013
Gjendeosen parkering 19.07.2013
Gjendesheim (994m) 19.07.2013
Glitterheim (1,390m) 19.07.2013
Glitterheim–Gjendesheim 19.07.2013
Gravdalen steinbu 19.07.2013
Hellerfossen 19.07.2013
Leirvassbu (1,410m) 19.07.2013
Leirvassbu–Gjendebu 19.07.2013
Leirvassbu–Spiterstulen 19.07.2013
Memurubu (1,005m) 19.07.2013
Memurubu brygge 19.07.2013
Russvatnet badeplass (1,173m) 19.07.2013
Spiterstulen (1,106m) 19.07.2013
Spiterstulen–Glittertinden 19.07.2013
Surtningssubue (2,230m) 19.07.2013
Surtningssue via Memurudalen 19.07.2013
Surtningssue via Raudhamran 19.07.2013

==JOTUNHEIMEN 1/4 RUNDT :)== Med Majken, Njord og Sniff

Etter en lang sommer med mye godt vær, var det på tide med ett gjestebesøk til Jotunheimen. Jeg og Majken hadde planlagt å besøke denne flotte delen av Norge, og gå fra hytte til hytte med litt mindre sekk en hva vi ellers er vandt med;) Rett og slett en kose tur:-D

Og kose-tur bel det til gangs! Vi hadde godt vær hele veien på rundturen. Helt fra vi gikk fra Gjendesheim, og til vi var kommet tilbake. 3 minutter etter vi setter oss i bilen, så begynner det å regne! Kan vi planlegge eller hva??!!

Majken hadde ikke vært i denne delen av Jotunheimen før. Og Enkelte deler av den hadde ikke jeg heller. Så vi gledes oss begge to!

DAG 1 GJENDESHEIM

Vi kom opp litt seint på dagen, så etter å ha booket oss inn startet vi med en liten tur mot Gjendehalsen før natten senket seg. Flott utsikt fra stien oppover og ut mot Gjende.

Vi fortsatte med en begivenhetsrik overnatting på sovesal på DNT Gjendesheim. Natten vi tilbrakte der var det ny rekord i antall sovende gjester!! Det lå folk å sov selv i matsalen og resepsjonen inne på hytta. Vi hadde fått plass i en av sovesalene, og det var jo bra....eller? MYE RARE folk i fjellet, uten at jeg skal gå mer inn på den saken;)

DAG 2 MEMURBU-SURTNINGSSUE

Etter en god frokost om morgenen kom vi oss avgårde med båt-runde nummer 5 inn mot Memurubu. Der kom vi oss i land, og ruslet opp mot hytta for å høre om plass til overnatting og tips videre for besøk til Surtningssue. Vi var fornøyde med å få plass på sovesal og litt tvetydig tidsbeskrivelse opp/ned til Surtningssue.

Bomberommet de kalte sovesal kunne de nok heller ha betalt oss for å bo på i stedet for å ta penger!! Når det i tillegg både var overbooket og de andre beboerne hengte opp blondetrusene på termosen i sengen vår, ja så ble det ikke så mye bedre. At det ikke var varmvann i dusjen og at det var lekkasje fra alle toaletter og vannkraner nede i "katakomben" lettet heller ikke på dyp skuffelse over tilbudet med denne hytten.

Da får trøsten bestå i en utrolig vakker og flott tur opp til Surtningssue. Vi gikk opp igjennom Memurdalen, som rett og slett var utrolig vakker! Og alle som ikke har besøk denne dalen opp mot toppene her, burde sporens streks hive på seg fjell-skoene og sette seg i bilen,og dra på besøk! Utrolig vakker fra starten og helt opp under foten av toppene som strekker seg opp rundt forbi i enden av dalen. Andre hadde nok også samme følelsen for stedet, da det var godt med telt rundt forbi ila dalen.

DAG 3 GJENDEBU-LEIRVASSBU

Vi var raske med å komme oss ned til båten om morgenen. BY BYE MEMURBU for ever!!
Flott båttur inn til GJENDEBU. Og vakker område med mor tradisjonsrike bygninger, og HYGGELIG betjening inne på hytta. Hvor vi selvfølgelig kjøpte IS :)

Her hadde de også noe som burde finnes på enhver hytte med kvalitet og forutsigbarhet...eller for å dempe uenighet om hvem sin sekk som EGENTLIG er tyngst;) De hadde en vekt som hang ute på tune, og folk kunne veie sekken sin før en tråkket avgårde. Vår var akkurat på kiloen like tunge:) 15 kg. Der svant ideen om sommersekk under 10 kilo:-D

Vi fortsatte oppover Storådalen, Hellefossen, Langvatnet, over høgvaglen og ned til Leirvassbu. Utrolig flott og lang tur:) Varierende natur fra bunnen som var fulle av planter, skog og vakker lyng, og oppover mot lange daler og rein ur oppe mot Høgvaglen. Men alt sammen utrolig vakkert. Selv badevannet var utrolig....kaldt:-D men friskt som bare rakker!!

Oppe ved Leirvassbu var det litt nedtur at det var bilvei helt opp. Men det var glemt etter noe deilige og forfriskende øl:-D. Personellet var utrolig service innstilt og maten, og atmosfæren ellers var fin:) Men det hadde vært bedre uten bilene og bilveien.

DAG 4 KYRKJA

Neste dag var topp tur og avslapping. Vi bestemte oss for 2000m Kyrkja. Som lå der og badet i solskinn, og lokket med sin ville tind av en topp. Utrolig vakker tur opp, og en utsikt på toppen som var helt fantastisk. Spennende tur både opp og ned. Ca halvparten av dem vi så snudde uten å gå helt opp. Ett russisk turfølge hadde både tau, isøkser, klatreseler og +++ og guide på tur opp. Men var allikevel blek om nebbet på tur ned. MEN IKKE VI :))

Helt fantastisk tur. På tur ned gikk vi langs Leirvatne og selvfølgelig så badet vi!! Det gjorde vi faktisk hver dag på alle turene i sommer:) Og hver dag ellers også i sommer, uansett vær!!

Tilbake til Leirvassbu, en bedre middag igjen og god drikke. Tjohoooo. Life is good.

DAG 5 LEIRVASSBU-SPITERSTULEN

Ny dag med utrolig flott vær. Sola skinner om kapp med seg selv hver eneste dag :-D Dagens tur ned til Spiterstulen, hadde innhold av flott natur (igjen) bre-tunger, flotte varder, friske elver og reinsdyr. Selv om det var flott her var det nok den minst spennende delen av turen turen. Vi skulle jo bare nedover;)

Men det var fint og se Kyrkja fra "andre" siden.

DAG 6 SPITERSTULEN-GLITTETIND OG GLITTERHEIM

Denne delen av turen hadde jeg gledet meg vildt til. Vi skulle over Glittertind, Norges nest høyeste fjell!! Vi startet, igjen etter en flott frokost, mot de forjette topper. Nedover Visdalen, og bryter av opp mot Skautkampan. Flott del av turen opp hit. Oppe på toppen av fjellsiden her treffer vi igjen en svensk far og sønn som vi har passert hver dag siden vi forlot Gjendesheim:) Hyggelige folk:) Videre innover mot foten av Glittertind syntes jeg det var enda vakrere!! Og opp mot toppen og selve toppen var helt fantastisk flott. Og for å toppe det hele var turen ned mot Glitterheim og området rundt bare helt fantastisk. Og kvelden nede på Glitterheim var en opplevelse fra en annen planet. Så i korte trekk, denne turen var bare utrolig-utrolig og utrolig. HIT SKAL EN TILBAKE!!

Kult opp på toppen med isbre og spennende sprekker. Og ett mylder av reinsdyr på begge sider av toppen. Moro.

Selve Glitterheim var flott, området var flottere. Ett eldorado for fjellfolk både med og uten familie. Selv hundene hadde det bra her!! også. Og sovesalen var den beste jeg har opplevd, med sine "ku" båser, som gjorde det både litt mer privat og bede plass for sekk og utstyr under båsene.

DAG 7 GLITTERHEIM - GJENDESHEIM

Så var siste dag for denne gangen dessverre kommet. Ingen av oss hadde lyst til å gå videre da vi syntes det var så fint på Glitterheim og området. Men det ble en super-fin tur videre også. Over varierende terreng, stolte saler og små-topper. Storslagen utsikt, og deilig bad i fjellvann. Kan man ønske mer?? Selv ørreten lekte og viste seg frem ved elevkryssinger:-D

Så var vi tilbake til sivilisasjon, parkering, folk og hverdag. Ja ja. Men takk for den beste turen "ever" Majken. Den kan ingen ta fra oss.

User comments

  • -
    avatar

    Mye rare folk :)

    Written by mortenh 21.09.2013 09:14

    Klart det er mye rare folk i fjellet, og så var jo dere der også ... eller? Så ut som en alle tiders tur.

    Syntes vardemontasjebildet ditt var artig. Ellers blir det jo fort noen leifer når man skal stelle i stand noe greier litt kjapt. Dag fire mangler overskrift og Majken har blitt til Makjen et sted :) Men så lenge det ikke ble Makken er det vel akseptabelt?

    • -
      avatar

      Sv: Mye rare folk :)

      Written by 19topper 23.09.2013 00:16

      Rettet det meste:) Og dybdebeskrivelser skrevet med god tid kommer ila høsten;)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.