Fødselsdagsfeiring i Vesterled (26.06.2013)


Duration 181h 00min
Map
Ascents Holken (1,422m) 26.06.2013
Malmangersnuten (890m) 26.06.2013
Melderskin (1,426m) 26.06.2013
Melderskin Vesttoppen (1,328m) 26.06.2013
Trossovnuten (1,629m) 26.06.2013
Vetlekoll (1,542m) 26.06.2013
Visits of other PBEs Haukeliseter Fjellstue (986m) 26.06.2013
Hellevassbu (1,167m) 26.06.2013
Litlos (1,199m) 26.06.2013
Middalsbu (858m) 26.06.2013

Fødselsgave-tur!

Gitt av Majken, Njord og Sniff :-D

Gleden var stor da jeg åpnet min gave fra overstående, og kunne lese at fødselsdagen skulle feires på baroniet i Rosendal. Inkl. Konsert med Bjørn Eidsvåg, mat, overnatting OG så mange fjelltopper jeg hadde lyst på før, under og etter oppholdet i området. Tjohoo er IKKE dekkende nok, men en god pekepinn mot graden av lykkefølelse:-D

Vi startet med biltur fra Larvik, og mot Rosendal. På veien ble det vafler og Norsk natur av beste kvalitet. Vaflene laget vi selv på Haukeliseter Fjellstue. Nam-nam:) Samtidig sniktittet jeg på sovesalen her oppe, som virket veldig bra. Og vesentlig bedre "romleplass" en mange andre DNT sovesaler en har besøk tidligere!!! Sorry, barn. Men det blir nok tur hit opp om noen uker;)

Norge er ett vakkert land, og har mangfoldige fasetter av vakker natur både bland fjorder og fjell. Og det er den rene forlystelse å være turist i eget land. Noe en hver av oss burde benytte muligheten til oftere.

Rosendal i Kvinnherad kommune

Fremme på vestlandet, fikk jeg konstatert (igjen;), at joda, minnet til mennesker er finurlig sak:) Vi glemmer fort det en ikke vill huske! Hordaland og Rogaland er jo innrammet med gjerder og piggtrå, opp og ned de fleste fjellsider. Så teltplass er ikke det enkleste å finne utenfor "offentlige" campingplasser. Men den som leter... han/hun finner. Selv om det var midt i mellom to steingjerder, hvor ku, geit og sau, tittet nysgjerrig inn på oss to og firbeinte fra begge sider. Og bonden ble pent spurt, før første plugg gikk ned i bakken.

Melderskin 1426 moh

Etter første natt, dra den kvinnelige delen av reisefølget på kurs i geologi. Mens vi gutta planlegger å "trampe" på mest mulig geologi i to dager;) Så første dag drar vi opp til en av toppene som er reklamert for av Rosendal/Kvinnherad kommune (burde etterfølges av mange andre kommuner rundt i Norges land!!).

Vi følger anvisning og starter fra parkering ved Kletta, øverst i Rosendal "sentrum" Og joda, det er noe kjent med fjellene her på vestlandet...de er som i Nord Norge. Starter der havet slutter, og er oppoverbakker til du står på toppen :-D Ikke noe pause her gitt (Vel, det er ett lite stykke rundt vesttoppen av Melderskin som gir litt pause for syreproduksjon. Og området kalles for Holo.)
Vakket langs hele veien, god utsikt både langs oppstigning, og på toppen. Bergenfjell i vest kan beskues fra toppen, og nesten hele Folgefonna er synbar fra toppen mot øst. For ikke å snakke om nabotopper, og Rosendalen, og fjorden utover:) På tur ned igjen, stå vi på en liten isbree, og synes det er fantastisk vakkert. Joda først flakser en rype forbi, for så kommer jommen kongeskipet tøffende igjennom fjorden!!! Drømme fotomulighet, spør du meg! Selv om linsa ikke fanger helt opp alle detaljer, var jeg happy. Den sjansen kommer bare en gang i livet, tror jeg. Jippi og jubel:-D

Og selv om ikke tidsbruken stemmer helt med vårt tempo, er det en flott førstetopp. Det angis ca 7 timer tur/retur. Vi snurrer rundt på 5 timer, inkl ca en times pause.

Malmangersnuten 890 moh

Ut på ny topp, på selve fødselsdagen. Og er her var dagens mål.....

I teltet om forrige kvelden leste jeg at denne toppen er en av årets utvalgte i Norgescupen i motbakke-løp. Moro å løpe opp en fjelltopp, spør du meg:-D. Vi gikk "bakveien" opp, og "løpeveien" ned igjen. Rundt igjennom sentrum, og opp til bilen. 2.5 timer tok det:-D Og bakveien tur / retur skulle normalt ta 5 timer!? Nydelig fjell, nydelig utsikt. Og god sti rundt hele veien.

Her en link til året løp : LINK

Middalsbu og Trossovnuten 1629 moh

Etter å ha kjørt inn til parkeringen like under Middalsbu, "heiv" vi på våre ca 25 kg sekker! Og trasket ivrig ivei opp mot DNT Oslo hytta, Middalsbu! "Hunde-bua" var ledig, så guttene var fornøyde med å overnatte innom-hus. En observasjon vi også gjorde på den ca 1 km korte veien opp til hytta.....sekkene var djævelsk tunge!!! Ja ja, sikkert fordi vi ikke var kommet ordentlig igang, ennå...;) Vi pakket om til små-sekker, og tok en kveldstur opp til Trossovnuten. Ingen sti opp, men dyretråkk innimellom. På toppen blåste det godt, så det ble noen bilder, og så ned igjen til nydelig middag. Og her snakker vi høyere standard en maten på Rosendal baroniet!! INGENTING slår Majkens kokkekunster! Punktum!!

Vivassdalen, is-bading i Holmavatnet og joggetur til Vetlekollen 1542 moh

Dag 4 starter med fiske og koselig tusling oppover Vivassdalen. Men snart forstår vi at sekkene, motbakkene og sny, gjør at farten oppover mot Hardangervidda ikke er den vi trodde vi ville ha. Så vi planlegger å overnatte ved midten av Holmavatnet. Og fiske litt der oppe :)

Men, da vi bikker kanten til Holmavatenet, ble vi litt overrasket!! Det ligger lå is på vannet! Og godt med sny over det hele. Men hva gjør vel det, når en kan bruke tiden på is-bading, fotografering, fiske (isfiske;) og fjell jogging.

Majken brukte tiden til å ta nydelige bilder, nydelig mat og kose seg i "base-camp" sammen med Njord. Jeg selv benyttet anledningen til en fin joggetur opp til Vetlekollen 1542 moh. Her kunne jeg og Sniff både nyte nydelig utsikt ut over "hele" vidda, og drive rekognosering etter isfrie vann. Og jammen ta!! stort sett alle andre vann på vidda var isfrie. Selv de som ligger høyere oppe (i høydemeter). På tur ned igjen varmet kveldssola så pass godt, at vi like gjerne (kun jeg, merkelig nok;) kunne kose oss med ett kvelds-bad i kanten av en råk langs iskanten og kanten av vannet.

Nydelig basseng her på fjellet :-D
Nydelig basseng her på fjellet :-D

Tjohoo, men temperaturen i vannet var godt synlig på meg når jeg kom opp igjen, he he ;)

Rekognoseringen opp på fjellet, og regn ila natten, gjorde utslaget om å dra mot Litlosvannet.
Fortsatt mye sny, og litt kronglete sti langs vannet. Muligens det er lurere å å alternativ rute over fjellet ned til Litlos, en annen gang? Men da får en jo ikke prøvd fiskelykken der vi kastet ut snøret første gangen. Og det ville vi jo, og det funket som bare rakkern!!!! Der var det mye fin og stor fisk!! Tjohoooooo.

PS: Hvis du skal oppover Vivassdalen, og planlegger overnatting på veien. Hvorfor ikke prøve steinbuene ved Vivassvatnet:) Her er det flotte hytter til utleie inkl båt og garnfiske. LINK TIL HYTTEN

Eller i steinbua oppe ved Brokefoss:) LINK TIL STEINBUA

Litlos, Holken og mer fiske mot Hellevassbu:)

På Litlos startet vi med nystekt ørret til middag. Ikke dårlig det!!! Litlos er litt spesiell for oss, så der trives vi godt. Allikevel ble tiden brukt til en tur opp på Holken, fiske og litt avslapning. PÅ holken finner du mobildekning, og du er i beit for det her oppe. På vest toppen er det best. Det var ikke mye folk der nå, men noen fiskere var det jo. Og de kunne melde at "småfisken" vi hadde fått ikke var særlig å trakte etter???! Har aldri fått finnere fisk, ila så kort tid. Majken og jeg fikk 12 stk på 5-900 g. 6 stk hver. Så "fiskekonkurransen" står fortsatt likt:-D.

Ellers var det vel utlendinger som dominerte bilde av fotvandrere på vidda. Tyskere, nederlender, svensker og Rogalendinger;) var vel det som dominerte bildet:) Så der kom mange advarsler om lange avstander, farlige klatrepartier, og mye sny på DNT stiene her oppe:-D Og på tross av dette lå vi godt under tidsbruken, som var referert på tur-kartenes forslag, på alle strekningene, med unntak av Middalsbu-Litlos, hvor vi overnattet på veien. Men at det var mye sny, ja det skal de få litt rett i :)

Hellevassbu-Middalsbu

Ble avslutning for denne gangen. Her var vi litt møre i muskulaturen etter fortsatt sekker på over 20 kg på ryggen. Nå fylt med fisk:-D. Så Hellevassbu ble avslapning, god mat (IGJEN:-D) litt god drikke, og kart-titting på nye turer. Tjohoooo!!!

På tur over fjellet mot Middalsbu, var det en god del vind og regn, noe som resulterte i lite bilder:( Og fokuset mitt, gikk dessverre sorgtungt ned mot beina mine som for første gang på nesten 2 år IKKE var varme og gode. Allikevel ble turen over gjennomført på 4 timer og 19 minutter, og da var nesten halve turen på sny. SÅ det var ikke så verst allikevel, når overslaget på turen uten sny, er på 7 timer. Racerbiler, det er det vi er :-D

Fjellsko

Farvel «Wilson»!!!!!! I filmen Cast Away finner rollefiguren Chuck Noland spilt av Tom Hanks, en volleyball fra en ilanddrevet FedEx-pakke. Som han tilfeldig maler et ansikt ved hjelp av blod på ballen og kaller den Wilson. «Wilson» blir fra det tidspunkt hans lenge etterlengtede samtalepartner og dekker dermed deler av hans sosiale behov.

Jeg kan nok ikke helt, kalle mitt forhold til mine fjellsko Crispi Skarven, like lidenskapelig i vårt 1 1/2 gamle forhold. Eller??? Hvem vet om mine sko hadde vært med meg like lenge som rollefiguren hadde på øya i Stillehavet? MEN at jeg har ELSKET dem, og ønsker meg ett nytt par, ja det er helt sikkert!!!

Nå er ihvertfall at de har sett sine beste dager. Og holdt ikke humøret mitt oppe på siste dag i sny og regn over Hardangervidda. Sålen er flatslipt under skoene, skinnet er sprukket inn i skoen, innsiden av skoen har begynt å løse seg opp, og gummieringen er så og si borte, der den trengs mest, og sålene ble byttet ut for 1 år siden. OG dette lavmålet av surmuling disse skoene, tryllet frem ila turens siste dag, fortjener ikke mitt turfølge i fremtiden!!! Ny sko er funnet frem Majken:-D

Og takk for at du er en god representant for følgende bilde:-D

Takk for vakker fødselsdagsgave, alle tre!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.