Kommune x 2 (26.05.2012)


Characteristic Hike
Duration 5h 20min
Distance 21.8km
Vertical meters 700m
GPS
Ascents Skåråfjell (813m) 26.05.2012
Vardefjell (814m) 26.05.2012

Kommunetopp og pf 100 topp. Tur følge: Sniff:)

Vi brukte kongsberg som utgangspunkt for dagens to topper. Denne siden av Skrim var ukjent for oss fra før, så vi var spendt. Vi kjørte inn til parkeringen ved Ormetangen (bom på tur inn kr 50)
God parkeringsplass, som er utgangspunkt til fler tur områder:) Og vakkert terreng og natur:-D

Vi syklet inn til slutten av veien inne i Vindmosdalen. Ila ruta vår kom vi inn på "motorveien" (svanstul-sveinsbu) igjennom skien nord. Noe som betydde blåmerket løype til foten av begge toppene.

På tur opp til Skåråfjell gikk vi rett på en nyfødt elgkalv...men heldigvis var "barnevakten" ute for å hente mer potetgull, så vi traff ikke henne i dag:)) Og både derfor og for å spare den nyfødte for Sniff sine nysgjerrige besøk, valgte vi den blåmerket stien, som går opp/ned til/fra toppen på sør vest siden.

Når vi gikk opp Skåråfjell, tittet vi litt over til Vardefjell, for å se noen naturlig vei opp dit. Og syntes å se ett naturlig løypevalg. Og det stemte ganske bra når vi startet opp. Ganske lett gått opp til toppen, men en skulle ikke langt til sidene før det kunne bli rot. Kunne ikke se noe merket sti noe sted oppe på toppen??

Utsikt mot Skåråfjell
Utsikt mot Skåråfjell

Super flott utsikt fra begge topper. Og bedre vær kunne en ikke be om. Sol og 29 grader i skyggen, er ikke dårlig i mai:)

User comments

  • -
    avatar

    Skåråfjell... rotete ja

    Written by morsor 15.08.2014 23:51

    Kommunetopp nr.108. Makan til knot skal man lete lenge etter. Tror ikke Skiensbefolkningen valfarter hit akkurat. Bra med molter så det er vel svaret på det.

    • -
      avatar

      Sv: Skåråfjell... rotete ja

      Written by 19topper 17.08.2014 11:42

      Nei tror heller ikke dette er den mest besøkte toppen i skien. Det ligger den for langt unna til og er ..ja.litt knotete :-D Var selv på kommunetopp i forgårs. Drammen sto for tur da. Var rett og slett overmoden for besøk. Og fikk gleden av å bær ned igjen en kvinne som hadde brukket foten . 4 km brannmannløft ned til veien er MEGET go bein og rygg trening!!!! :-D

      • +
        avatar

        Drammen

        Written by morsor 17.08.2014 14:01
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.