Fagerliheii (01.05.2012)


Characteristic Hillwalk
Duration 2h 28min
Distance 6.7km
Vertical meters 537m
GPS
Ascents Fagerliheii (911m) 01.05.2012
Punkt ved Fagerliheii (910m) 01.05.2012

Telemark pf 500 topp. Tur følge: Sniff:)

Nydelig "svaberg" tur i Telemark

Vi hadde lest litt om hvor det var lurt å starte på turen. Fant parkering langs hovedvei Rv38. Det stod ett par biler der fra før, men god plass allikevel:) Ca 100 meter mot Drangedal fra der vi hadde parkert, står det ett tydelig skilt for start på sti opp mot Fagerliheii. Ikke noe tvil her:)

Stien er merket godt med små varder helt opp, i tillegg til blå-merking av sti og varder. Glatt noen steder hvor svaene ikke var tørket, men ikke noe problem i dag, siden det var årets flotteste "sommerdag" så langt. Vi brukte inkl. fotografering på turen opp, ca 50 min. Fra bunnen og opp til hovedvarden. Vi valset videre inn til punktets om angivende skal være fjellets høyeste, vi var også innom "kommuneknausen" til Drangedal.

Utrolig flott utsikt her oppe. Spesielt mot dagens andre mål Roholtfjellet Vest , og bl.a Hægefjell, som jeg ble gjort oppmerksom på sin plassering av ett hyggelig par vi møtte på tur ned. Merkelig at det bare er hyggelige folk på fjellet! Ikke rart fjellfolk er gladere enn de fleste andre;-) Tjohoo! Da hadde med seg en flott jente Alaska Husky med navnet Vittra? (Hulder på svensk:)) Så Sniff var også fornøyd med møter her oppe på fjellet.

Hele 4 stykk og en hund, møtte vi på turen. Det er mer enn hva vi har møtt på de 60 siste turne våre (unntatt Kolsås!) :-D

Vi laget en liten varde på topp punktet for Fagerliheii, siden den ikke var markert på noe vis fra før, før vi returnerte ned mot bilen igjen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.