Leksjon i Nord-Norsk...?! (23.02.2012)


Start point Lysdalen (100m)
Endpoint Lysdalen (100m)
Characteristic Ski trip
Duration 3h 29min
Distance 10.7km
Vertical meters 426m
GPS
Ascents Storås (381m) 23.02.2012
Sveltleinåsen (330m) 23.02.2012

Ubåt ski i råtten snø!

Vestfold pf 100 topper. Tur følge: Stakkars Sniff...

Vi parkerte ned i Lysdalen på ett område hvor det er startet hogst, så det var god plass. Vi gikk bort til start av skogsvei som gikk opp over salen av lavere del av Svelteinåsen. På skogsveien var det hard og isete, så det gikk greit.

Men etter å ha forlatt skogsveien, og ut i terrenget, startet dagens "dialektundervisning" med Sniff som eneste lytter.... heldigvis. Men han viste jo ikke at eder og galle som datt ut innimellom ikke var myntet på han. Han var forundret over at jeg ikke henvendte med til han når de verste glosene kom på rad og rekke. Og heldigvis, etter en stund travet han like glad og fornøyd videre selv om eierens stadige utbrudd runget rundt i skogen.

Hva skylles dette? Jo maken til råtten snø har jeg aldri vært borti!!! Aldri! Nå er Vestfolds-toppene ikke særlig utformet for ski gåing i utgangspunktet, og når skiene HELE turen (unntatt på deler av skogsveien mellom foten av åsene) lå 20-30 cm under overflaten, og en måtte rygge for ca hver 5 skritt for å få snø vekk fra føttene, ja da tror jeg uten blygsel kan si at i en radius av 100 meter fra meg i dag, kan betegnes som nord-norsk land område, med tanke på dialekten som ble brukt....

Men kan jo ikke skylde på toppene for dette. Så jeg tenker jeg får ta en tur tilbake i sommer for å komme på godfot med disse to toppene igjen. For akkurat nå HATER jeg dem!!

Dårlig utsikt fra Sveltleinåsen :(
Dårlig utsikt fra Sveltleinåsen :(
Gretten gubbe på Storås...
Gretten gubbe på Storås...

User comments

  • -
    avatar

    Så sant, så sant..

    Written by 19topper 24.02.2012 15:14

    Mye sannhetens ord her ja, og takk for moralsk støtte:) håper helgeturen ikke blir for ille... Eller kanskje det er bra med slike turer innimellom:)))

  • -
    avatar

    Naturlig reaksjon

    Written by Øyvindbr 24.02.2012 09:15

    Får stadig høre at banning ikke løser problemet. Vel, problemet blir ikke mindre av å la være å banne heller. Raseriutbrudd skal visst være farlig, men kanskje det er farligere å holde det inne også. Jeg har iallfall vært "nord-norsk" på tur utallige ganger. :) Spesielt med ski på beina.

    Regner med at det kommer ei ny dose nå i helga, for når blåswix er bytta ut med enten råtten snø eller holke så trives jeg så å si aldri. Men for at raseriutbruddenes avleiringer i årene skal løses opp så er det bare å fortsette å slite ( og banne/klikke) på tur, da får man nok renska opp i litt av hvert. :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.