Vinterens første skitur og Puttekollen i Sør Aurdal (09.12.2011)


Characteristic Ski trip
Duration 1h 37min
GPS
Ascents Puttekollen (509m) 09.12.2011

Vinterens første skitur:-D

På tur hjem fra Valdres, sveipte vi muligheten for å få benyttes skiene som lå å skrek etter å få bli med på tur. Valget falt på den sydligste? toppen i Sør-Aurdal, på østsiden av Begna elva.

Litt moro med navnet Puttekollen, da vi har en annen Puttekolle på samvittigheten fra før, som ligger i Larvik kommune (Vestfold). Så nå har jeg og Sniff besteget "alle" fjell i Norge med dette navnet (2 stk?)

I dag var det flott skiføre, og jeg fikk konstatert at mine fjell-ski type Fischer Country fra 1995, fortsatt er godt brukende, så det blir ikke nye ski i år heller:-)

Vel, vi kjørte oppover med bilen så langt det lot seg gjøre. Parkerte ca 3 km fra toppen, og trasket avgårde i skumringen:-) Og jammen passet ikke smurningen som lå under skia fra sist vinter, også føret i dag:-D

Flott tur opp. Vi traff også en annen fjellbesøkende på tur opp. I de bratteste partiene, var det ikke tilstrekkelig med snø, så da havnet skiene på sekken, og vi fortsatte til fots.

Toppen gav en flott utsikt oppover og nedover Begna dalen. Vi sparer turen ned til utsiktspunktet til an annen gang. Men skal overhode ikke klage på utsikten fra toppen heller. 10 meter ned på baksiden var det også en flott gapa huk som fristet til å bli testet ved en senere anledning:) Etter innskriving i bok, så bar det ned igjen.

User comments

  • -
    avatar

    Det var blått

    Written by mortenh 13.12.2011 19:23

    De bildene ga skikkelige blåtimeassosiasjoner :) Da har du fått deg en Valdrestopp jeg mangler da.

    • -
      avatar

      Sv: Det var blått

      Written by 19topper 13.12.2011 23:01

      Det var jo moro, tipper jeg skal leite lenge før jeg finner en til..:) Flott topp å besøke, når en er på tur forbi.

      Ellers var artikkel om dere i Valdres avisa her forrige dagen, bra:) Godt skrevet og fin reklame for folk om at det ikke bare er "På tur i Valdres" som er en flott bok fra forlaget, det finnes fler!!! Bra:)

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Det var blått

        Written by Øyvindbr 14.12.2011 21:50
        • +
          avatar

          Sv: Sv: Sv: Det var blått

          Written by 19topper 15.12.2011 10:49
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.