Svalbard :-D (06.11.2014)


Characteristic Hike
Map
Ascents Sukkertoppen (420m) 06.11.2014

Ulovlig avstikker opp mot Sukkertoppen

Av og til er det verdt å fryse seg gjennom år etter år med fjant og fjas i forsvaret. Letter blir det når en i tillegg trives med fjant og fjas. Og ihvertfall verdt det når en blir "tvunget" til å dra til Svalbard for å bistå lokale myndigheter under katastrofeøvelse. MED lønn...nei huff og huff, livet er virkelig urettferdig ;)

Sjelden har jeg sittet med nesen trykket så til de grader inn i vinduet på Herculesmaskinen fra 335 sqn, som denne gangen. Makan til landskap skinner opp mot oss i det vi kommer inn over Svalbard øyene. Det er jo fjelltopper over ALT. Hadde jeg vært hund, hadde halen kunne løftet ett Sea king helikopter uten problem!!!

Nå skal vi være her oppe i tre dager for å jobbe. Ikke nok med gleden over å se beredskap funker når det trenges. Men bli kjent med folk og fe her opp er også topp, ja for å kunne igjenbesøke på neste tur...ja for den kommer GARANTERT!!

På grunn av jobb blir det ikke de store utfluktene. Bare små avstikkere ut fra Flyplassen hvor hovedfokus av jobben foregår. Som Svalbard novise er jeg litt reservert over å fly ut i naturen uten våpen i tilfelle det kommer en isbjørn luskende. Lokale sier at området er isbjørnklarert....men vet isbjørnen om det??? He he..

Men etter å ha hatt euforiske svettetokter hver gang jeg har tittet ut på alle fjellene rund Isfjorden, kommer sjansen siste dagen. Vi skal inn til byen i tre timer før flyet går tilbake. Og da blir fristelsen litt for stor...så samtidig som majoriteten av avdelingen shopper rundt i butikkene, se jeg mitt snitt til å rase opp den første og beste skråningen jeg ser..og ikke viste jeg at det het sukkertoppen. Men det vet jeg nå, selv om jeg heller ikke fikk tid til å bestige toppen helt opp. Men å stå ett godt stykke over byen, og skue ut over ett fantastisk landskap i polar-lys...ahhh det gav mersmak. Tror det kan sammenlignes med første skuddet til en narkoman !!?? jeg var ihvertfall like fjærn og sløret i blikket. Og nå...avhengig!!!


Her er link fra øvelsen : Forsvaret Svaldbardposten

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by Ingunnor 12.11.2014 21:25

    Hørtes ut som en særdeles spennende tur også får du i tillegg betalt for det!!! Heldiggris :) men jeg tror nok også at du ble valgt til jobben fordi du er flink! Utrolig fine bilder :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.