Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Gamle St. Olavs, TEAB-Bygget og gruver i Vassfjellet

Date:
15.08.2012
Characteristic:
Expedition

Tilfeldigvis ble vist noen spennende byggninger besøkt av meg tidlig på 2010-tallet i Trondheim. Både TEAB-Bygget og høyblokka på St Olavs Hospital ble besøkt og jeg skal ikke legge skjul på at dette er temmelig ulovlig! Men tid har gått, å bildene mener jeg er verdt å se på. Må selvsagt legge inn en advarsel mot å bli inspirert til å gjøre noe tilsvarende da det er svært risikofylt! UE står for Urban Exploring og er en aktivitet som går ut på å utforske forlatte bygninger og installasjoner. TEAB-Bygget var en 14 etasjer høy kontorblokk i Holtermannsveien som ble satt opp i 1969. Bygget ble pusset opp og fikk en grønn glassfasade framfor den gamle grå fasaden i 2003, men under 5 år seinere ble det bestemt at Teknisk Etat skulle flyttes. Bygget sto tomt i noen år, og >>>

Map     7 comments

Trolltinden

Date:
12.08.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h

Kjempeflott tur til det bratteste terrenget som finnes i Norge, her var det luftig, det liker jeg! Gikk fra Trollstigen opp Stigbotnen og på snøen som lå fra 1400m. Overaskende mye snø enda, å jeg som ikke hadde tatt med solkrem, au! Ubeskrivelig å legge seg utpå kanten å titte ned Trollveggen, skulle ha tatt med fallskjerm! Så opp til Store Trolltinden, litt klyving her opp mye stein som ligger klar til å sli ned, meget likt Kongen på den andre siden av Isterdalen. Ikke mindre enn episk utsikt fra toppen både ut til sidene og nedover!

Map    

Ståggååsen

Date:
11.08.2012
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km
Map    

Sætergrotta

Date:
05.08.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h

3 timer med utforsking av Sætergrotta.

Map    

Vesttinden

Date:
04.08.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.0km

Kveldstur opp Vesttinden fra veien nede i Leirbotnet. Tåke nede i dalen, men flotte forhold fra 900/1000m og opp. Gikk opp til Steinbua, videre opp til topp 1369m ved Okstindtjønna for så å krysse Okstindbreen. Fra toppen av Vesttinden, flott panorama over breen og Okstindan. Hele turen var på ca. 18km tur/retur.

Map