Kjærestepåske i marka (10.04.2020)


Map
Ascents Hoggskollen (597m) 10.04.2020 not summited

Tidenes mest fantastiske påske for en gammel fjelltraver. De tre siste års ekstremt fantastiske påsketurer, det være seg Steigen og Kebnekaisefjella i 2017, Styggehøbre-Jotunpåsken i 2018 eller Gjendealpene i 2019, får ha meg unnskyldt, men i år ble de overgått av markapåsken med min kjære Johanna!

At det var for mye uforutsigbar snø til at vi i det hele tatt vurderte Tretjernsåsens høyeste punkt, Hoggskollen, er av akademisk interesse. Dette var en vakker tur på alle måter.

Det ble rusletur hjemmefra og om Vårstigen forbi hytta og opp på gode gamle Tretjernsåsen for ei utenatt, som faktisk ble vindstille og derfor ekstra behagelig under åpen himmel. Stjerneklart og nesten fullmåneskinn avløste en trivelig og romantisk bålkveld. Vi sto ved utsikten og holdt rundt hverandre, lenge...

To sjelevenner som fant hverandre på samme høye frekvens i vinter og som nå tok innover seg den stemningsfulle vårskogen i form av bekkesilder, svalt vindsus i trærne og orrebulder i det fjerne. At vi snek oss til å høre på Terje Nilsens "Mjelle" på mobilen hører også med. Hvis alle hadde funnet seg et "Mjelle"... Med tanke på barndom og oppvekst får selv Jotunheimens idyller ha meg unnskyldt, Tretjernsåsen er nok mitt "Mjelle". Og hva var vel riktigere enn å tilbringe første uteovernattingen med min vakre kjæreste akkurat her...!

Smilende entret vi drømmeland under stjernene over trekronene, vel vitende om at virkeligheten vi ville våkne til om noen timer var enda vakrere enn drømmenes rike.

Jeg har funnet mitt herligste turfølge på alle måter.
Den halvt norske og halvt colombianske fjellfanten og den svenske skjønnheten under Drammensmarkas poetiske himmel, vakrere kan det ikke bli for meg!!!

User comments

  • -
    avatar

    Koselig, da,

    Written by Olepetter 15.04.2020 07:15

    Øyvind! Fint å se at dere trives!

    • -
      avatar

      Sv: Koselig, da,

      Written by Øyvindbr 16.04.2020 09:43

      Takk gode venn!

      Ja vi trives veldig godt, dette er livet på sitt vakreste :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.