Utenatt midt i arbeidsuka (04.03.2015)


Map
Ascents Skimten (554m) 04.03.2015
Storsteinsfjell (540m) 04.03.2015

I fjor gjorde jeg ei heroisk greie med utenatt midt i uka en gang i februar. Da måtte jeg grave dypt i snøen både for trefellingsgrop og bålgrop. Snødde litt gjorde det også. Sto opp klokka 5 og var tilbake på jobb til klokka 8 sånn ca.

4-5. mars 2015

Fikk lyst til å følge opp dette som en tradisjon, men alderen tynger, og jeg har ikke samme overskudd som i fjor. Derfor ble det mars i år, med litt lengre dager pluss at det var fint vær. Valgte en gammel leirplass jeg og naboen har brukt før. Spesielt husker jeg den fra turen for ca 3 år siden da det var 20 varmegrader i mars!!! Ingen grunn til å juble over det da...

Det gikk blytungt innover onsdag ettermiddag som ellers i år, glipptak hele veien og tung sekk på rundt 25 tipper jeg. Starten gikk etter 17.30, men det var jo fullmånenatt.

Kom fram omsider og satte i gang med å kappe opp de to vedstokkene som lå igjen etter oss inntil ei trestamme. Etter å ha gravd bålgrop var det bare å vrenge av seg svette klær, få på seg tørt og fyre opp. Herlige liv altså!

Satt lenge og kikka på flammene og gløtta innimellom opp på fullmånen. La meg etter hvert i posen og hørte litt på herlig symfonisk metall på mp3 mens jeg stirra på tretoppene og stjernehimmelen. Sovna omsider...

Sto opp kl 5 på torsdagsmorran, ting tok selvsagt tid, men vakla meg endelig avgårde mot Storsteinsfjell. Sto på utsikten over Lierdalen omtrent klokka 6 blank og ga meg til å vente på soloppgangen. Men jeg trudde visst i all min naivitet at vi befant oss i motsatt ende av mars. Sola sto jo aldri opp! Sto en halvtime og så den oransje himmelen mot øst, men det skjedde ikke stort.

Måtte til slutt tenke på jobben og "slukøra" rusle hjemover. Da jeg nærmet meg Landfalltjern fikk jeg se sola i all sin prakt.

Alt tok såpass tid at jeg ikke var på jobb før klokka 9 denne gangen.

Spesiell tur...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.