Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Den omvendte båt og Skråstadfjell i Kristiansand

Date:
30.06.2023
Distance:
7.4km

Jeg parkerte på p-plass ved riksveien like sør for Den Omvendte Båt. Herfra fulgte jeg en god sti bratt oppover til toppen. Fantastisk utsikt fra Den Omvendte Båt, dette var en riktig perle! Turen fortsatte videre på sti nordover til Skråstadfjellet som er noe høyere. Utenom høyden står Skråstadfjellet langt tilbake for Den Omvendte Båt, både med utsikt og utforming. Det er også et stort antenneanlegg på toppen. For å få til en fin rundtur fulgte jeg en annen sti på tilbaketuren slik at jeg kom ut på kanten mot dalen. Underveis her fikk jeg flere fine utsyn over områdene lenger vest. Stien førte meg opp igjen til Den Omvendte Båt, og denne gangen ble det en real pause her oppe!

Map    

Lindåsen på Vestre Hidra i Flekkefjord

Date:
28.06.2023
Distance:
3.1km

Neste mål denne ettermiddagen var Lindåsen på Vestre Hidra. Vi parkerte ved idrettsbanen på Myran p-plass, og fulgte en svak merking oppover. Ruta ga seg litt selv og snart kunne vi innkassere øytopp nummer to denne dagen. Litt utsikt fikk vi også til tross for at tåka fremdeles hang litt lavt.

Map    

Langelandsfjell på Hidra i Flekkefjord

Date:
28.06.2023
Distance:
2.8km

Denne ettermiddagen ble det ferje over til Hidra for å få med oss et par øytopper. Først kjørte vi ned til Rasvåg og parkerte på Hummarås p-plass. Herfra fulgte vi fin og merket sti opp til Langelandsfjell. Dessverre var det litt tåkete denne dagen; fra denne toppen tror jeg utsikten ville ha vært formidabel i klarvær. Det er uansett fint å være på tur, denne dagen med hyggelig selskap av Jan Erik. Samme vei tilbake.

Map    

Ovaldsteinen i Flekkefjord

Date:
27.06.2023
Distance:
7.3km

Vi kjørte nordover fra Gyland og tok til høyre opp mot Eikhom gård. Like før gården tok vi av til høyre en gang til og parkerte på en egnet plass like før den bratte stigningen opp mot Sandvatnet. Vi hadde tenkt å følge den merkede stien opp til Ovaldsteinen, og deretter via Risvaldheia på tilbaketuren. Denne gangen stemte ikke kartet med terrenget, vi fant rett og slett ingen sti! Det ble dermed bushing frem til brua mellom Krokevatnet og Sandvatnet. På østsiden av brua fant vi et tråkk vi kunne følge til foten av fjellet, derfra i villniss igjen opp til toppen. Selve toppen var flott med super utsikt og storslagen varde. Det var merket turløype ned til Homme og Fedjesdal på toppen, og det er nok dette som er den vanlige ruta opp hit. Omtrent samme rute tilbake, heller ikke >>>

Map    

Røysa i Lillestrøm

Date:
21.06.2023
Distance:
11.9km

Vi parkerte ved Skårer gård. Denne gangen gikk vi innover veien forbi Håpets Dør og videre på Taterstien langs Glomma. Ved Kikut tok vi til venstre i stidelet og fulgte denne bratt oppover til Røysa. Det var ganske fuktig denne dagen etter mye regnvær i det siste, så myggen i området fikk definitivt fylt opp blodlagrene sine. Turen gikk så forbi Agnetjernet og opp til Kohinoor (SØ for Bjørnholen). Herfra fulgte vi sti/vei tilbake til bilen.

Map    

Heimare og Innare Veslfjellet i Dovre

Date:
13.06.2023
Distance:
15.3km

Jeg parkerte på ei lomme ved oppkjørselen til gården i Langdalen, da veien videre var skiltet privat. Jeg gikk opp forbi gården og videre på seterveien langs sørsiden av Rudiåe frem til Langdalssætrin. Videre på sti til jeg var like SV for Innare Veslfjellet som var første målet i dag. Her gikk jeg ut av stien og tok direkte kurs til toppen. Det var sol fra skyfri himmel og en fantastisk dag å være på tur på! Toppkollen på Innare Veslfjellet har flere jevnhøye toppunkter, så jeg gikk innom alle for å være sikker på å ha vært på den høyeste:) Herfra ned igjen til skaret og opp på Heimare Veslfjellet. Hele tiden med god utsikt i alle retninger, men spesielt Veslkuva og Storkuva var artige å se fra denne siden. Etter en liten pause her oppe tok jeg sikte på Kvannbekken >>>

Map    

Storsmeden i Sel/Dovre

Date:
12.06.2023
Distance:
13.3km

Endelig passet det å prøve seg på nordtoppen på Storsmeden, en haug som ble oversett da jeg var her sist for mange år siden! Jeg skulle en snartur opp på hytta, og kjørte tidlig for å få til denne ettermiddagsturen. Jeg ankom bomveien opp til Spranget rundt kl 14:30 og innså at dette kom til å bli en sen kveld. Dessverre var også siste del av veien stengt slik at jeg måtte parkere ved Indretjønne. Dette medførte en 2 kilometer lengre tur hver retning! Men, været var godt og jeg lengtet bare etter å komme meg avgårde. Jeg fulgte stien på vestsiden av Stor-Ula frem til Krokåtbekken. Her tok jeg til venstre inn på en mindre sti og startet endelig på litt stigning oppover lia. På omtrent 1500 meter møtte jeg snøen, og videre skulle det bli en tung og våt tur! På flatene >>>

Map    

Veslesjølen i Lillestrøm

Date:
04.06.2023
Distance:
7.4km

Underveis på jakt etter tur-O-poster fant vi ut at vi kunne få med oss en liten topptur i samme slengen. Startet derfor opp GPS noe sent på runden:) Turen gikk deretter oppom Veslesjølen i Lillestrøm.

Map    

Nesskjeggen i Larvik

Date:
02.06.2023
Distance:
3.7km

Tyskhusplassen p-plass er et godt utgangspunkt for tur opp til Nesskjeggen. Herfra kan man følge en god, men noe gjengrodd vei/sti helt opp til toppen. Stien snor seg rundt flere mindre koller før man kommer til den siste stigningen opp til toppen. Nesskjeggen er en flott kolle med god utsikt vestover og er vel verdt et besøk!

Map    

St Hansås i Larvik

Date:
02.06.2023
Distance:
3.9km

Jeg parkerte på en liten p-lomme nord for Slettholt. Herfra fulgte jeg veien litt tilbake igjen og gikk inn en stikkvei like før gården. Denne veien/stien kunne følges omtrent 2/3 av turen, resten av turen gikk i bratt og ulendt terreng. Selve toppen er en bar kolle med en liten varde og kan by på litt spredt utsikt mellom trærne. Samme rute tilbake igjen.

Map