Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Salsås i Larvik

Date:
29.05.2023
Distance:
6.8km

Vi parkerte ved Nordre Salsås parkeringsplass. Det var ganske fullt denne solfylte søndagen, men heldigvis ble det en plass ledig da vi kom. Vi fulgte turveien til Gutterød og videre på god sti opp til utsiktspunktet på Salsås. Nydelig utsikt sørover mot horisonten! Mens resten av gjengen slappet av ved utsiktspunktet, benyttet jeg muligheten til å besøke toppunktene på Salsås og Nordre Salsås. Det er en god grunn til at ikke stinettet i området går innom disse toppene, begge toppene er midt inne i Bøkeskogen uten utsikt eller markering av toppen på noe måte. Vi møttes igjen på stien ved Bakkanetjønna og fulgte stien på nordsiden av Ulfsbakktjern tilbake igjen til bilen.

Map    

Oseberget i Larvik

Date:
29.05.2023
Distance:
0.6km

Kort tur til Oseberget i Larvik sentrum. God sti og flott utsikt.

Map    

Dyråsen i Lindesnes

Date:
25.05.2023
Distance:
2.9km

Parkerte ved Sveinall vest for Dyråsen. Herfra fulgte jeg en skogsvei innover retning toppen. Denne ble etter hvert såpass gjengrodd at den var vanskelig å følge. Den siste biten opp mot toppen kom jeg inn på en sti igjen som var betydelig bedre å følge. Ingen utsikt på toppen, bare antennemast med teknisk hytte. Noe utsikt fra strømgata opp til masta hvor deler av stien går. Ingen stor opplevelse denne toppen!

Map    

Gotogheia i Hægebostad

Date:
25.05.2023
Distance:
3.2km

Jeg parkerte ved Mydland sør for toppen og fulgte vei/sti frem til ei stor myr øst for Gotogheia. Herfra var det grei å gå i stiløst terreng videre til toppen. Fin utsikt og litt fjellfølelse på toppen som er markert med et trigpunktmerke.

Map    

Blomliknuten i Hægebostad

Date:
25.05.2023
Distance:
6.2km

Jeg parkerte ved bommen like ved et idyllisk vann vest for toppen. Herfra fulgte jeg veien innover forbi et hyttefelt. Snart delte veien seg, og herfra var det skiltet og merket sti til topps. Utrolig flott topp med flott varde og utsiktsstol med siktelinjer. Her kan man virkelig nyte tilværelsen!

Map    

Sørheia i Kristiansand

Date:
23.05.2023
Distance:
2.7km

Sørheia ligger midt mellom Breland og Nodeland, og det beste utgangspunktet for turen er fra skogsveien sør for toppen. Jeg parkerte ved bommen og ruslet innover mot toppen. Snart gikk veien over til å bli en sti som igjen forvant etter hvert. Dermed ble det litt bushing, noe som inviterer til flåttselskap i disse traktene. Selve toppunktet er åpent og med noe sikt, men hvis du tar turen ut på kanten av stupet på sørsiden belønnes du med 180 grader utsikt! Tilbake samme vei.

Map    

Bjørnerødspiggen i Strømstad i Sverige

Date:
19.05.2023
Distance:
3.7km

Etter en fin padletur grenselangs lengst sør i Halden svingte vi innom Bjørnerødspiggen i Sverige. Dette er den høyeste toppen i Strømstad kommune, og er veldig lett tilgjengelig der den ligger like vest for Iddefjorden. Det er laget til en liten p-plass med plass til 3-4 biler ved stistart SØ for toppen. Herfra fulgte vi god og merket sti opp til toppen. Stor gravrøys, gapahuk og utsiktstårn på toppen. Kort og fin tur!

Map    

Padletur på Søndre Vammen i Halden

Date:
19.05.2023

Vi kjørte til Strømstad og videre innover på lokalveier frem til Vammen. Her fant vi en fin p-lomme like ved vannet og fikk under tvil parkere her. Hele området var visst privat, kanskje ikke allemannsretten er like praktisert i Sverige som i Norge? Uansett, vi strøk vertskapet litt medhårs og dermed ble det både turtips og god tur-hilsen:) Vi fikk satt Ally-kanoen ut på vannet etter hvert og dermed var det klart for en fin tur på Søndre Vammen. Først padlet vi til en holme lengst vest i innsjøen da det begynte å haste litt med lunch. Etter det satte vi kursen mot Riksrøys H, Hvamsrøset som var hovedmålet for turen. Riksrøysa ligger på ei lita øy i innsjøen og man må padle eller svømme ut for å besøke den. Vi tok også turen innom Riksrøys I som bare ligger 300 meter >>>

Map    

Brattåsen i Lillestrøm

Date:
16.05.2023
Distance:
8.0km

Fin tur rundt Heiavannet på jakt etter o-poster. Jeg svingte oppom Brattåsen også på turen.

Map    

Røysa i Lillestrøm

Date:
09.05.2023
Distance:
10.3km

Jeg parkerte ved Skårer gård og fulgte skogsbilveien oppover til gapahuken ved snuplassen. Herfra går det merket sti i flere retninger. Jeg fulgte sti opp til Kohinoor (SØ for Bjørnholen) som før kommunesammenslåingen var høyeste toppen i Skedsmo. Fra toppen fulgte jeg sti rett over forbi Ruserud, ned til Agnetjernet og opp til Røysa. Dette er en fin liten perle med brukbar utsikt østover og med ei gravrøys på toppen; derav navnet. Etter en god pause på Røysa gikk turen bratt ned mot Søndre Hammaren, over Seteråsen og tilbake til bilen.

Map