Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Formokampen i Sel

Date:
30.12.2023
Distance:
11.3km
Map    

Haukberget i Sel

Date:
28.12.2023
Distance:
9.1km
Map    

Baksidevassberget i Sel

Date:
27.12.2023
Distance:
9.2km
Map    

Kukollen i Lillestrøm

Date:
16.12.2023
Distance:
25.2km
Map    

Bjørnholen i Lillestrøm

Date:
02.12.2023
Distance:
10.1km

En flott lokal tur i nydelig vintervær! Jeg parkerte ved Skårer gård og fulgte veien opp til gapahuken ved snuplassen. Herfra på sti via Kohinorhytta (Bjørnholen SØ), og videre til Bjørnholen. Det var ingen som hadde vært her etter at den siste snøen kom, og det var helt utrolig vakkert! Omtrent 10-12 cm snø, akkurat lite nok til å kunne se stiene i området. Jeg gikk via Ruserud på tilbakeveien og deretter via gapahuken og veien ned til bilen.

Map    

Sørstuåsen i Stange

Date:
28.11.2023
Distance:
4.7km

Det var ikke så godt brøytet fra bommen og innover så jeg parkerte utenfor bommen øst for Sørstuåsen. Jeg fulgte deretter veiene innover til jeg var rett sør for toppen. Herfra forbi litt kratt og opp til toppunktet. Null utsikt og overraskende mye snø å gå i. Jeg fortsatte bortover ryggen og gikk videre til Port Arthur i Stange. Her var det en turpostkasse og skilt, men ellers ikke noe spesielt annet enn navnet. Jeg fulgte stien tilbake til veien og videre til bilen. Godt å få litt luft, men ingen store opplevelser underveis.

Map    

Skrubben Skjeggås og Metalen i Larvik/Porsgrunn

Date:
24.11.2023
Distance:
17.1km

Jeg kjørte inn til Omsland og parkerte langs veien like ved snuplassen/bommen. Dagens første mål var Skrubben i Larvik. Jeg fulgte veien oppover og tok en liten stopp ved Langevannstua. Her kunne jeg lese om brøtningen av tømmer som hadde foregått i Omslandselva, interessant historie! Turen fortsatte opp gjennom et hogstfelt direkte mot toppen. Jeg svingte først bortom trigpunktet NØ for toppen. Her sto stolpen fremdeles oppreist og i tillegg var det fin utsikt nordover. Turen over til hovedtoppen gikk uten problemer og dermed var turmål nummer 1 av 3 i boks denne dagen:) Det neste målet var jeg mer spent på. Metalen ser veldig bratt ut fra flere kanter, og planen var å gå rundt til vestsiden for så å følge stien opp på denne siden. Fra Sæterdalen er det inntegnet en sti over >>>

Map    

Sjåen i Kragerø

Date:
23.11.2023
Distance:
2.2km

Kort og fin tur opp langs anleggsveien fra øst. Utrolig flott skogsterreng og utsikt på toppkollen. Jeg var heldig og fikk med meg solnedgangen før jeg spaserte ned igjen til bilen.

Map    

Lun og Kjerrkollen i Kragerø

Date:
23.11.2023
Distance:
6.2km

Etter turen til Hesttjennknuten kjørte jeg tilbake til Sannidal og så sørover inn i Lyngdalen. Her parkerte jeg ved stistart langs grusveien. Jeg fulgte først merket sti opp til Kjerrkollen som kunne by på en fin utsikt mot SV og i tillegg tilbake mot Sannidal. Herfra gikk det bratt ned igjen et stykke før det ble en slak stigning oppover mot Lun. Stien passerer på sørsiden av toppen, så fra der hvor stien er nærmest ble det bushing det siste stykket opp til toppunktet. På toppen var det bare tett kratt å se, så her var det bare å krysse av og komme seg tilbake igjen til bilen. Jeg fulgte en annen merket rute tilbake igjen slik at jeg kom ned litt lenger inn i Lyngdalen. Dermed slapp jeg å gå over Kjerrkollen en gang til:)

Map    

Hesttjennknuten i Kragerø

Date:
23.11.2023
Distance:
5.6km

På vei østover svingte jeg av ved Sannidal og kjørte sørover til jeg var vest for toppen. Jeg parkerte på en fin p-plass utenfor bommen hvor det går en anleggsvei innover retning øst. Jeg fulgte så anleggsveien innover til jeg hadde passert noen tjern, deretter til venstre inn på en traktorsti som kunne følges helt til topps. Det var et hus/hytte på toppen som faktisk så bebodd ut, men det var ikke noe liv der oppe under mitt opphold. Området rundt bygningen kunne trengt en liten opprydning. Fin utsikt mot sør og øst.

Map