Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Røysås i Indre Østfold

Date:
29.11.2022
Distance:
5.9km

På vei hjemover fra Aremark stakk jeg i tillegg innom Røysås sør for Askim. Jeg kjørte inn veien sørøst for toppen som de fleste andre på PB har gjort, og parkerte i veikanten like etter det første huset som passeres. Herfra syklet jeg innover forbi Kongstein (hvorfra den tidligere nevnte hunden åpenbart var innelåst:) og helt inn til Mulerud. Her satte jeg fra meg sykkelen og gikk de siste hundre meterne opp langs et tråkk til toppen. En artig liten kolle, men ingen utsikt dessverre. Samme vei tilbake.

Map    

Skotjernhøyda og Kampetjernhøyda i Aremark

Date:
29.11.2022
Distance:
5.5km

Jeg kom kjørende fra Rakkestad via Strømsfoss før jeg svingte inn på betalingsbomvei ved Søndre Lervik i nordvestenden av Aremarksjøen. Veien var fin men ganske drøy, og etter 5-6 kilometer parkerte jeg ved veis ende på en snuplass ved Skotjern. Jeg gikk først rett nordover opp det lille stykket til Skotjernhøyda siden dette var dagens hovedmål. Underveis kom jeg over noen tråkk, men terrenget var uansett greit å gå i. Åpent og med varde på toppen, men uten noe utsikt. Fra Skotjernhøyda gikk jeg vestover mellom Brutjerna, sør for det store myrpartiet og kom etter hvert inn på en god sti som første meg fremover retning Kampetjernhøyda. Like før Kampetjernet tok jeg til høyre ut av stien og fulgte rygget opp til toppen. Selve toppen var ganske lik Skotjernhøyda, men fra >>>

Map    

Fiskeløysåsen i Lunner

Date:
28.11.2022
Distance:
5.5km

Jeg parkerte ved Stryken stasjon. Herfra fulgte jeg blåmerket sti/vei på bru over rv4 og videre oppover til jeg var rett nord for Fiskeløysåsen. På ca 300 meters høyde gikk jeg ut av stien og fant en fin rute opp til Fiskeløysåsen hvor det var kjentmannspost. Det var kommet 20-30 cm nysnø oppe i denne høyden, men det var såpass greit å gå at jeg tok turen bortom sørtoppen i samme slengen. Ingen av toppene kunne by på den store utsikten, men terrenget rundt var åpent og fint. Samme rute tilbake igjen.

Map    

Dølerudåsen og en post i Oslomarka

Date:
19.11.2022
Distance:
5.2km

Denne toppen ble kombinert med en kjentmannspost like i nærheten. En kald og fin høstdag ble benyttet til en fin familietur i Grønmoområdet. Vi parkerte på den store p-plassen i Sørliveien og fulgte bomveien østover til Trollvannet. På tilbaketuren gikk vi oppom Dølerudåsen. Fin sti helt opp til toppen. Kristian og Cecilie var med:)

Map    

Stikkaåsen i Sarpsborg

Date:
17.11.2022
Distance:
1.5km

Jeg parkerte ved Stikka som er merket med Stikkaåsen p-lomme på PB-kartet. Fra bommen fulgte jeg veien innover og opp til klubbhuset til Retrieverklubben. Herfra kunne jeg se over til Stikkaåsen. Jeg fant et lite tråkk bak husene og fulgte denne opp mot toppen. Snart dukket det staselige trigpunkttårnet opp på den høyeste kollen. Artig at det fremdeles står igjen noen slike tårn her og der:) Etter en masse bilder fra forskjellige vinkler var det bare å rusle tilbake igjen og sette kursen hjemover.

Map    

Raubråteberget og Borgeåshatten i Fredrikstad

Date:
17.11.2022
Distance:
5.8km

Jeg parkerte ved Rovsøyhallen og fulgte en flott turvei innover i skogen. Kursen ble satt til Borgeåshatten først, en topp som jeg uansett ville passere ganske nært uansett hvilken sti jeg hadde valgt. Toppen lå like ovenfor et vanntårn og var en flott topp med lite kratt og mye berg:) Dessverre hadde trigpunkttårnet rast ned. Videre til turens hovedmål, Raubråteberget, som skulle ruve hele fire meter høyere enn Borgeåshatten! Forventningene var naturligvis store, men ble dessverre ikke helt innfridd da hele toppen kun var en stor flat slette med mye lyng. Her var det nesten umulig å finne ut hva som var det høyeste punktet. Etter noen runder i lyngen sa jeg meg fornøyd med innsatsen og ruslet ned igjen langs en annen av mange flotte turveier i området.

Map    

Bjørnåsen i Moss

Date:
17.11.2022
Distance:
2.1km

Jeg parkerte som de fleste andre her på PB rett ved siden av bommen på Reneflotvegen p-lomme. Her er det plass til kun en bil, men sikkert også muligheter langs veien innen overkommelig avstand hvis plassen skulle være opptatt. Jeg fulgte veien oppover svingene til jeg kom til et turskilt merket "Bjørnåsen". Tok til høyre inn på stien og fulgte denne helt til topps. Flott utsiktspunkt og artig topp. Selve toppunktet befinner seg omtrent hundre meter inn i skogen fra utsiktspunktet og består kun av kratt og er totalt uinteressant! Det er mange stier i området og jeg valgte en annen sti tilbake igjen.

Map    

Solliåsen i Enebakk

Date:
17.11.2022
Distance:
6.0km

Tok en svipptur oppom Solliåsen på vei til kjentmannspost ved Høltjern. Her er en nesten 300 år gammel dam som ble brukt i forbindelse med en oppgangssag basert på flomvann. Solliåsen var for øvrig en fin liten topp med noe spredt utsikt gjennom skogen i sørlig retning.

Map    

Brattåsen i Lillestrøm

Date:
16.11.2022
Distance:
1.8km

Kristian og jeg tok en liten senlunch-luftetur til Brattåsen:)

Map    

Trettåsen og Larsbråtahøgda i Aurskog-Høland

Date:
15.11.2022
Distance:
5.1km

Jeg parkerte ved bommen i sørenden av Tunnsjøen, her er det god plass. Herfra gikk jeg nordover skogsveien, holdt til høyre i veidele og gikk helt inn til den krappe høyresvingen nesten ved veis ende. Her fant jeg et tråkk som førte meg gjennom hogstfeltet og opp til toppen av Trettåsen som ligger akkurat i hogstgrensa. Det var litt tåkete denne dagen, men jeg hadde likevel fin utsikt over skogkledde åser. Fra Trettåsen tok jeg kurs direkte mot nabotoppen Slorahøgda. Det gikk bratt ned, men i et såpass fint skogsterreng gikk dette helt uten problemer. Snart sto jeg på toppen av Slorahøgda som kunne by på litt videre utsikt enn storebroren i NØ. Her kunne man også skimte Tunnsjøen mellom trærne i NV. Turen videre gikk langs lettgått rygg sørover til veien igjen. Jeg så >>>

Map