Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Brennhaugen og Mohue i Eidsvoll/Stange

Date:
28.08.2022
Distance:
4.7km

Jeg svingte av fra E6 ved Strandlykkja og kjørte oppover lia til Midtskogen. Bilden ble parkert ved den gamle innkjøringen og herfra labbet jeg innover retning Lysjøen. Etter noen minutter kom jeg opp til nyveien og fulgte denne til jeg var NV for Brennhaugen. I sørenden av Djupdalsmyra fant jeg et fint sted å gå opp lia og fulgte noen dyretråkk gjennom fin skog frem til toppunktet på Brenhaugen. Åpen og fin kolle men uten særlig utsikt. Neste mål var Mohue. Skogen var såpass fin å gå i at jeg bestemte meg for å ta en ganske direkte rute mellom toppene. Det vanskeligste punktet var å komme over grøftekanten til veien, ellers gikk det helt uten problemer. Selve toppunktet på Mohue er det nok ikke så mange som besøker, der det ligger litt tilbaketrukket inne i skogen. Men bare >>>

Map    

Formokampen i Sel

Date:
27.08.2022
Distance:
12.6km

En fin runde fra hytta på Putten. Rett opp mot Formokampen, ned på baksiden via østtoppen og til Binghøe. Fra Binghøe ble det helomvending og bort til navnebroren litt lenger nord. Herfra må man gjennom en del kratt før en kommer inn på stinettet via Skarseter og tilbake til hytta.

Map    

Bålhåmmåren i Stjørdal

Date:
26.08.2022
Distance:
6.9km

Jeg parkerte i veikrysset rett sør for Solem gård. Herfra gikk jeg inn den lille veistubben sør for gården for å slippe å gå inn på tunet deres. Der veistubben gjør en liten sving gikk jeg til venstre opp en traktorvei, og etter 200 meter kom jeg inn på skogsveien som fører opp mot Bålhåmmåren. Der veien ender, fortsetter en god sti rundt Fordalstjønna og opp mot toppen nordfra. Fin utsikt fra kanten langs stupet, og også fra trigpunktet sør på kollen. Selve toppunktet ligger litt nord på kollen som for øvrig er såpass flat at det må finmåling til mellom tre alternative små høyder.

Map    

Kleppen i Stjørdal

Date:
26.08.2022
Distance:
9.8km

Jeg kjørte inn bomveien i Leksdalen og parkerte der hvor stien gikk av mot toppen. Stien var flat og fin hele veien innover myrene til Stor-Rennenvannet. Herfra ble det mer stigning. Ved Renndalsskardet gikk jeg ut av stien og tok kurs på fortoppen. Her var det åpent og fint, i motsetning til sin storebror Kleppen i øst. Vesttoppen kunne også skilte med en flott utsikt tilbake mot Stjørdal sentrum. Det ble en temmelig bratt oppgang fra skaret mellom toppene før jeg kom inn på den merkede stien igjen, siden var det bare å følge stien til topps. Litt sikt mellom trærne, ellers ganske tettvokst skog på toppen. På tilbaketuren fulgte jeg merket sti hele veien tilbake til bilen.

Map    

Reinsjøfjellet i Overhalla

Date:
23.08.2022
Distance:
18.0km

Jeg kjørte til Skistad ved Øysletta og fulgte bomveien (vipps) inn til Tømmersjøen p-plass. Fra parkeringen fulgte jeg en vei (stengt med bom) opp til hyttefeltet og videre oppover langs en meget godt tilrettelagt sti helt opp til stidelet vest for Grytsjøen. Denne etappen kunne man med fordel brukt sykkel. I krysset tok jeg til høyre og fulgte merket sti til jeg hadde passert Finntjønnin. Ut av stien til høyre like etter vannene og forsøkte å finne en god linje opp til toppen herfra. Terrenget her oppe er temmelig kupert, så det ble mye opp og ned samtidig som jeg hadde litt tidspress i forhold til mørket. Det ble en litt sen start denne ettermiddagen. Omsider kom jeg da frem til toppen hvor jeg tok meg en liten matbit og nøt utsikten. Sola var nesten på vei ned allerede, så >>>

Map    

Bjønnhifjellet i Snåsa

Date:
22.08.2022
Distance:
12.2km

Jeg kjørte til Sandstad, nord for Bjønnhifjellet, og parkerte på en egnet p-lomme før jeg kom helt opp til gården. Fra p-lomma gikk jeg veien forbi gården og tok til venstre i første kryss. Omtrent hundre meter etter krysset går det opp en vei/sti til høyre. Jeg fulgte denne, som stort sett var grei å følge, oppover mot toppen. Da jeg kom til rundt 560 meters høyde tok jeg til venstre ut fra stien og gikk rett mot Bjønnhifjellet som jeg nå hadde øyekontakt med resten av turen. En del myrer måtte forseres, men de var ikke så våte som fryktet:) Naturlig nok en flott utsikt i alle retninger fra en topp som Bjønnhifjellet som ikke har noen andre høye topper like i nærheten.

Map