Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jondalsåsen i Kongsberg

Date:
28.06.2022
Distance:
8.5km

Jeg parkerte ved idrettsbanen i Jondalen og fulgte en skogsbilvei helt opp til utsiktspunktet på Jonsåsen. Her er det laget en hanggliderrampe for de som våger seg på dette! Fra utsiktpunktet er det lett å gå videre opp til toppunktet (omtrent 250 meter). Begrenset utsikt fra toppkollen.

Map    

Evjuseterfjellet i Kongsberg

Date:
28.06.2022
Distance:
8.3km

Jeg fulgte bomveien inn til sørøstsiden av Lille Lauarvannet og parkerte på en egnet p-plass her. Turen opp mot fjellet gikk stort sett på en skogsvei som ble dårligere jo lenger opp jeg kom. Omtrent i 650 meters høyde var det helt slutt på veien/stien, men da var jeg så og si oppe på snaufjellet og kunne greit finne en rute opp til NV-toppen. Herfra kunne jeg se over til Evjuseterfjellet. Turen over så veldig grei ut, men underveis var det et par skrenter som måtte omgås. Det var heller ingen sti eller tråkk å se underveis. Vel fremme på toppen var det naturlig nok en god utsikt og en litt beskjeden varde som indikerer at dette nok er en av Skrimtoppene som sjeldnest får besøk.

Map    

Bertelsmyråsen i Røyken

Date:
27.06.2022
Distance:
6.0km

Bilden ble parkert på en stor p-plass like ved Dikemark sykehus. Herfra fulgte jeg en merket sti helt til jeg kom opp til en skogsbilvei. Denne ble fulgt omtrent 400 meter, før jeg tok til høyre inn på et svakt tråkk som førte meg de siste 100 meterne opp til toppunktet. Kjentmannspost. På toppen så jeg tordenværet som hadde fulgt meg på vei oppover stadig komme nærmere, og det var bare å skynde seg tilbake igjen til lavereliggende områder. Omtrent halvveis nådde uværet meg igjen og jeg fikk en real dusj før jeg nådde bilen...

Map    

Raudfjell i Nannestad

Date:
26.06.2022
Distance:
7.6km

Vi parkerte ved Øyungsveien p-plass ved Eltonåsen i Nannestad. Herfra går det en fin og merket tursti/vei opp til utsiktstårnet på Rovolsvarden. Opp til tårnet fikk jeg følge av Kristian og Cecilie, men jeg måtte ta turen over til Raudfjell på egen hånd;) Mellom toppene er det ingen sti, men ganske greit å gå likevel. Ingen utsikt fra Raudfjell selv om det ikke er så tett med trær oppe på kollen.

Map    

Kinnåsen i Lillestrøm

Date:
16.06.2022

Var på jakt etter tur-O-poster da jeg helt uforvarende havnet bortpå et par topper i dag også :)

Map