Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Pelåsen og småtopper i Bærumsmarka

Date:
30.05.2022
Distance:
14.9km

En fin kombinert tur i Bærumsmarka på jakt etter kjentmannsposter og topper:)

Map    

Fasesknippen i Selbu

Date:
23.05.2022
Distance:
7.7km

Etter en flott tur til Snustadhøgberget før på dagen, ville jeg også få med meg Fasesknippen i samme slengen da denne så grei ut i forhold til at det var fin vei helt til topps. Jeg kjørte retning Selbustrand, og ved veiens høyeste punkt svingte jeg inn til venstre mot toppen. Etter vel 700 meter ble det stopp, herfra var det rett og slett skiføre videre! Dette var definitivt en strek i regningen, men jeg håpet at forholdene skulle bedre seg litt underveis slik at det gikk an å gå til fots opp til toppen likevel. Det gjorde de ikke, det var masse snø på veien, men etter mye grøftegåing og gjennomtråkk kom jeg da opp til slutt. Selve toppen var bar og fin, og utsikten helt formidabel! Alt i alt en fin tur, synd jeg ikke hadde skiene med!

Map    

Snustadhøgberget i Malvik

Date:
23.05.2022
Distance:
4.0km

Jeg parkerte ved Venstad p-lomme og fulgte gårdsveien opp til Snustad. På kartet er det merket av en sti som fortsetter mot nordvest fra gården/setra som jeg fulgte et stykke videre. Jeg kom et stykke oppover men rotet meg inn i en del kratt og småkronglete terreng da jeg svingte av østover mot toppen. Etter hvert kom jeg over myra sør for toppen og fant en fin oppgang fra sørøst. Fin utsikt øst og litt sørover fra stigningen opp til toppunktet, men litt mer gjengrodd på toppen. På vei tilbake fant jeg en mye bedre rute/sti som anbefales for andre som vil bestige toppen.

Map    

Storvarden i Stjørdal

Date:
22.05.2022
Distance:
8.2km

På vei tilbake fra Ytteråsen og turen til Ersgardsfjellet stanset jeg ved bommen på Vessetveien. Denne dagen var det ingen skyteaktivitet her, og jeg bestemte meg for å ta turen opp anleggsveien til Storvarden før jeg tok kvelden. Jeg tok på joggeskoene (som var tørre:) og satte rask mars oppover. Turen opp tok omtrent 40 minutter, det var god vei helt frem til toppvarden som var satt opp like ved siden av den store masta. Fin utsikt, og jeg møtte på 7-8 andre som benyttet muligheten til å få luftet seg litt mellom skyteaktiviteten som ofte er i området. Samme vei tilbake og dermed var det bare middag på hotellet som sto igjen på programmet denne dagen:)

Map    

Ertsgårdsfjellet i Stjørdal

Date:
22.05.2022
Distance:
14.4km

Jeg kjørte helt inn til Ytteråsen og parkerte på en p-plass her som var laget for skiløpere vinterstid. Herfra fulgte jeg veien en snau kilometer før jeg mistet stien. Dermed var det bare å sette kursen mot Kufjellet som var en naturlig mellomstopp på vei til Ersgårdsfjellet. Terrenget er lettgått, men pga litt sen vårløsning var det temmelig bløtt og en del snø igjen i fjellet. Etter en snau time sto jeg på Kufjellet og kunne nyte utsikten i alle retninger. Herfra kunne jeg også se resten av ruta frem til Ersgårdsfjellet, noe som så helt greit ut. Det var for øvrig ingenting som indikerte at støvlene mine skulle få tørke seg underveis bort til toppen. Fra Kufjellet brukte jeg omtrent 40 minutter opp til turens store mål, Ersgårdsfjellet. Flott utsikt, spesielt Stor- >>>

Map    

Sjåvidthøgda i Malvik

Date:
21.05.2022
Distance:
3.3km

Jeg parkerte ved Saksvikvollen p-plass og fulgte god sti innover til jeg var rett nord for Kutjønna. Her gikk jeg ut av stien og tok kursen sørover opp til tjernet. Ruta videre opp herfra var temmelig bratt og et par steder ble det ganske luftig klyving. Jeg bestemte meg da for å sjekke mulighetene for å gå ned på motsatt side etter toppbesøket. Navnet Sjåvidthøgda må for øvrig sies å være utgått da hele toppkollen er helt gjengrodd av kratt og nedfalte trær. Etter toppbesøket fulgte jeg en slakt og fint dalsøkk ned til Slåttmyrin. Her kom jeg inn på stien igjen også, og kunne følge denne tilbake til bilen. Dette var en noe lengre, men bedre alternativ rute opp til toppen av Sjåvidthøgda.

Map    

Jervfjellet i Malvik

Date:
21.05.2022
Distance:
7.4km

Fra Jervskogveien p-lomme fulgte jeg skiløypa oppover mot Jervfjellet. En bred og fin sti, men temmelig sølete her og der etter vårløsningen. Vel opp brattskrenten ble stien smalere, men fremdeles var den grei å følge helt frem til trigpunktet på toppen. Flott utsikt og absolutt følelse av å være på fjellet! På vei tilbake tok jeg turen bortom Litlbergfjellet i samme slengen. Jeg fant ingen sammenhengende sti opp dit, men flere tråkk underveis som gjorde turen opp dit helt grei. Som for Jervfjellet var det også her noen skrenter som måtte omgås, så en studie på kartet på forhånd er å anbefale. Åpent og fint på toppen av Litlbergfjellet også, vel verdt en tur!

Map    

Forbordsfjellet og Svartkamberget i Stjørdal

Date:
20.05.2022
Distance:
13.1km

Jeg kjørte bomveien opp til Forbordsveien p-plass og parkerte her. Herfra var det fin og merket sti opp til Forbordsfjellet som kunne by på en formidabel utsikt over store deler av fjordlandskapet her i Trøndelag. Det var en del folk her oppe som hadde valgt samme rute som meg. Da jeg fortsatte over toppen på stien som gikk videre østover, skjønte jeg hvorfor ingen andre syntes det var noe poeng i å gå videre. Det var mye snø igjen i området som i tillegg var temmelig råtten! Jaja, da var det bare å glemme å tenke på tørre sko, så dermed labbet jeg i vei og satset på å holde varmen på føttene så lenge jeg var i bevegelse. Turen gikk via Østtoppen til Rundhaugen. Herfra ned til skaret hvor det nesten var skiføre ennå, og opp til Svartkamberget som var dagens andre store >>>

Map    

Brattåsen i Lillestrøm

Date:
14.05.2022
Distance:
2.2km

En kort, fin tur fra østsiden av Heiavannet og opp til Brattåsen. Cecilie, Kristian og Richard var med.

Map    

Østre og Vestre Vealøs i Skien

Date:
06.05.2022
Distance:
13.6km

Jeg fulgte skilting opp til Søndre Skifjell parkering og satte bilen fra meg på den romslige parkeringsplassen. Herfra var flott sti som var skiltet og merket helt opp til Østre Vealøs. Fra Østtoppen gikk jeg ned på motsatt side, fulgte stien rundt et lite vann ved Gramsebu og videre frem til anleggsveien sør for Vesttoppen. Dermed ble det veitrasking siste stykket opp til toppen. Vanvittig vid utsikt, mye folk og veldig mange skolebarn. Veldig uvant for FB'ere som er vant til å gå på steder der hvor ingen skulle tru at noen har noe der å gjøre:) Etter litt mat og hvile på toppen startet jeg på tilbaketuren. Jeg vurderte om jeg skulle følge veien eller gå tilbake på stien som jeg kom fra, men bestemte meg for det første. Dette var nok et mye raskere alternativ, men ikke i nærheten >>>

Map