Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Østmarkstopper

Date:
26.04.2022
Distance:
9.0km

Jeg parkerte på den store p-plassen ved Østmarksetra. Herfra gikk jeg en runde først sørover over Harahaugen og Bukkeberget, før kursen ble satt nordover igjen. Turen gikk dermed over Ulsrudkollen, Solbergvannhaugen og NØ for Rundtjern før jeg kom til den flotte utsiktsplassen over Lutvann. Videre til Sør for Stormyr som ble den nordligste toppen denne dagen. Herfra tilbake til bilen via Rundtjernhaugen og Ulsrudåsen. Hele turen på gode stier og tørt føre. Godt å kjenne på våren igjen!

Map    

Jakobåsen i Skien

Date:
19.04.2022
Distance:
2.5km

Etter besøket på Storåsen kjørte jeg forbi Skotfoss og videre på noen smale veier forbi Skotfoss Bruk og tok til høyre like etter ved Åfosstrand. Etter omtrent 1 kilometer langs Suttervikvegen parkerte jeg ved Jakobåsen p-lomme hvor det er god plass til flere biler. Turen startet like på andre siden av veien, bratt opp en gammel traktorveg. Veien gikk etter hvert over til å bli en sti som førte meg helt opp til Jakobåsen. Ingen markert toppunkt, og heller ingen utsikt å snakke om, selv om det var et glimt mellom trærne retning mot sørvest. På tilbaketuren gikk jeg oppom Hansesåsen 157 moh, noe som kan anbefales sterkt. Denne lille omveien gjorde turen mye mer interessant. Hansesåsen er en bar kolle med god utsikt både nordover og østover.

Map    

Storåsen i Skien

Date:
19.04.2022
Distance:
2.9km

Etter turen til Kokleråsen og Dalskufjell sto tur til Storåsen på programmet. Jeg parkerte i krysset like ved Solheim gård da p-lomma som er markert på FB ble brukt til ved/tømmerhogst. Jeg fulgte veien oppover lia og holdt til venstre i stidelet. Stien førte meg nesten helt opp til toppen, kun de siste hundre meterne måtte jeg ut i lyngen. Ingen utsikt fra toppen som kun var en kolle midt i skogen. Jeg så på kartet at muligheten for litt utsikt var betydelig større hvis jeg gikk et par hundre meter lenger mot nordøst. Dette stemte veldig bra, her var det også en tydeligere sti. Flott utsikt over gårdene i Dalsbygda og videre retning Skotfoss. Jeg fulgte den nyoppdagede stien tilbake igjen og kom snart inn på stien jeg hadde gått opp mot toppen.

Map    

Kokleråsen og Dalskufjell i Skien

Date:
19.04.2022
Distance:
5.6km

Fin vårtur på barmark i Skien kommune. Jeg parkerte på Dalen p-plass og fulgte god sti opp til Kokleråsen. Herfra var det en fenomenal utsikt retning vestover over Norsjø! Ned igjen omtrent samme rute og bratt opp mot Dalskufjell som ligger like ved siden av. Stien gikk opp til de store strømmastene og der hvor den delte seg, valgte jeg stien til venstre. Her var det fint å gå helt opp til toppen selv om stien gradvis ble borte. Ikke så mye utsikt her oppe, men ganske åpent og fint. På tilbaketuren fulgte jeg ryggen nordvestover slik at jeg kom ned på skogsveien omtrent der hvor den var høyest. Herfra langs veien tilbake til bilen.

Map    

Hervardseggi Øst og Vest i Ulvik

Date:
15.04.2022
Distance:
8.7km

Fin ettermiddagstur sammen med Cecilie fra hytta og opp til begge toppene på Hervardseggi. Nydelig påskevær og god stemning:)

Map    

Urdshovd i Aurland

Date:
14.04.2022
Distance:
18.2km

En flott påsketur fra hytta sammen med Geir og Kristoffer. Turen fulgte sommerstien mot Kaldavasshytta via Upsete Fjellstove, Geitevatnet og Skreppesteinen. Omtrent en kilometer før hytta dreide vi til venstre og fulgte dalen rett nordover over Grånesene Øst (1425) og videre til Urdshovd. Litt tåke som kom og gikk innimellom, men stort sett sol og flott påskevær! Samme vei tilbake.

Map    

Hervardseggi Øst i Ulvik

Date:
11.04.2022
Distance:
5.8km

Cecilie og jeg på en liten ettermiddagstur til Hervardseggi.

Map    

Bleienuten, Trollanuten og Hardingaloftet i Aurland

Date:
08.04.2022
Distance:
20.7km

Det er en god deal vi har laget tradisjon av her synes jeg! Jeg reiser opp til hytta et par dager i forveien for å varme opp hytta, og får samtidig gått meg et par reale turer før familiemodus settes inn:) De andre kommer til oppvarmet hytte og alle er fornøyd! I starten av denne påsken var det temmelig skredfarlig i fjellet, og ruta ble lagt på trygge veivalg oppom Bleienuten og Trollanuten og videre bort til Hardingaloftet. Herfra over Upseteeggi og ned Breidalen tilbake til Upsete.

Map    

Kirkerudkollen og Andersen i Lørenskog

Date:
03.04.2022
Distance:
7.8km

Cecilie og jeg på kjentmannspostjakt til Kirkerudkollen hvor en av Østmarkas store hoppbakker befant seg for noen tiår siden! For å få til en runde gikk vi runden om Andersen og tilbake til Losby hvor vi hadde parkert bilen.

Map    

Høgenhei i Bamble

Date:
01.04.2022

Jeg parkerte på vestsiden av Høgenhei og fulgte en sti bratt opp til platået. Stien snodde seg langs kanten og frem til toppunktet hvor det står en antennemast. Flott utsikt spesielt over veianlegget mot sør!

Map