Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kinnåsen i Lillestrøm

Date:
29.01.2022
Distance:
7.0km

En trimtur i lokale strøk. Denne dagen var det Kinnåsen og Bjønnehiet som fikk besøk. PS: litt treg med å få satt på trackingen, men fikk da med det viktigste :)

Map    

Lønnhøgda i Kongsvinger

Date:
26.01.2022
Distance:
2.2km

Jeg fant ut at jeg rakk en kort tur til denne dagen før sola skulle gå ned, og valget falt på Lønnhøgda. Toppen ligger lett tilgjengelig til mellom Møkeren og Vingersjøen. Jeg svingte av omtrent midtveis mellom innsjøene og kjørte opp til der hvor en traktorvei svingte av sørøstover retning toppen. Bilen ble parkert ved en liten lomme rett nedenfor krysset. Veldig enkel og fin tur og jeg rakk frem til toppen like før solnedgang. Det ser ut til at toppunktet var en tue på et hogstfelt til venstre for veiens høyeste punkt, men det kan også være en diger stein som ligger litt lenger SØ like ved veien. Jeg besøkte begge punktene for sikkerhets skyld:) Tilbake samme vei, og så var det bare å sette kursen hjemover til Fetsund igjen.

Map    

Høgberget i Kongsvinger

Date:
26.01.2022
Distance:
3.3km

Etter turen til Furukongen sto Høgberget for tur til å få besøk. Jeg parkerte ved husene nordvest for toppen, i krysset ved hovedveien. Herfra går det en flott traktorvei oppover til skaret mellom Høgberget og Middagshaugen. Jeg tok på meg trugene og bushet litt i starten, da jeg syntes denne traktorveien gikk litt vel tett innpå husene her. Snart var jeg på veien igjen som steg bratt oppover til skaret. Her tok jeg til høyre ut i løssnøen, med trugene gikk dette veldig greit. Det ble likevel mange pustepauser oppover denne bratte lia, men med tiden til hjelp kom jeg da til topps etter en stund! Ingen stor utsiktstopp, men spredt utsikt enkelte steder utpå kanten av bratthenget. På tilbaketuren tok jeg en kort avstikker oppom Middagshaugen før jeg fortsatte ned til bilen.

Map    

Furukongen og et par til i Kongsvinger

Date:
26.01.2022
Distance:
8.8km

Jeg parkerte ved sørenden av Homsjøen, like ved bommen til veien som fører opp mot Roverudsetra. Det var kjørt noen biler oppover her, men det gikk helt fint å gå på ski langs kanten opp til setra. Her tok jeg en liten avstikker opp til Vestlibråtåberget som fremstår som en ganske markert topp fra denne vinkelen. Noe utsikt mellom trærne og et nedfalt trigpunktmerke ble fasiten herfra. Nå gjaldt det å finne en rute videre bort til Furukongen som var turens hovedmål. Det var stedvis veldig lite snø i terrenget så det ble nok en del nye riper under skiene denne dagen. Omsider kom jeg da frem og var sånn passe greit fornøyd med ruta underveis. På toppen av Furukongen hadde også skogens konge kost seg, det var tre store groper i snøen etter elg som hadde tatt seg en pause. >>>

Map    

Blåenga i Våler

Date:
19.01.2022
Distance:
12.1km

Jeg kjørte til Kvernmoen (Gunnarsrudveien) og parkerte på tilrettelagt parkeringslomme der hvor veien opp mot Blåenga går fra. For anledningen var det kjørt opp skiløyper oppover her, til tross for temmelig sparsomme mengder med snø. Det var litt hardt føre men med fjellski og feller hadde jeg ingen problemer oppover bakkene. Sporet kunne følges helt til topps, kun et par steder var det såpass lite snø at man måtte være litt oppmerksom på tilbaketuren. Fra toppen var det en utrolig vid og flott utsikt som i tillegg ble forsterket fra utsiktstårnet. Det var også ei hytte som sikkert kan benyttes etter avtale, og en bålpanne like ved. Her må det være helt magisk å våkne opp til en nydelig soloppgang! Tilbaketuren gikk raskt og greit, og var unnagjort på få minutter :)

Map    

Høgknøsen og nabotoppen i Elverum

Date:
18.01.2022
Distance:
14.1km

Jeg parkerte øverst i Bergeberget og fant en flott skiløype som førte meg helt inn til Bergesetra. Turen videre opp til Høgknøsen og toppene rundt gikk utenom løype, i litt løs og lett snø. På vei opp bakkene var det vid utsikt vestover. Hovedmålet denne dagen var Høgknøsen, og jeg satte kursen opp dit først. Det gikk greit å lage et spor mellom trærne og snart sto jeg på toppen. Det var en markert topp uten den store utsikten. Gammelt kjentmannsskilt med info på toppen. Planen videre var å ta runden med "grønntoppene" når jeg først var i området, og neste stopp ble da Svartberget som er et par meter lavere enn Høgknøsen. Grei topp med spredt utsikt mellom trærne. Toppen nord for Svartberget var nærmest flat med tett kratt, ingen stor opplevelse! Siste stopp >>>

Map    

Skuruberget i Elverum

Date:
18.01.2022
Distance:
0.8km

Dette er en veldig kort tur, men en type tur som jeg egentlig ikke liker så godt. Det føles som at man sniker seg inn på tunet til folk! Jeg kjørte opp til Skuruberget og parkerte langs hovedveien. Tok på skiene og lirket meg gjennom tettkrattet til skuret på toppunktet. Tok et par bilder og gikk tilbake samme vei som jeg kom opp.

Map    

Moberget i Elverum

Date:
18.01.2022
Distance:
2.8km

Jeg kjørte opp til Nordskogbygda og parkerte ved Østli i et lite veikryss der. Spente på meg skiene og fulgte et oppkjørt scooterspor som førte opp til ei lita hytta ikke så langt unna toppen. Flott utsikt sørover både fra oppstigningen og fra hytta. Terrenget rundt toppen var temmelig flatt og besto av spredt skog. Selve toppen er en liten forhøyning med en liten steinvarde. Ingen utsikt.

Map