Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Montana de los Brezos og Roque Imoque på Tenerife i Spania

Date:
31.12.2022
Distance:
3.0km

Med gassen i bånn på en leid bil kom vi så vidt opp bakkene til Ifonche og fulgte en lokal vei ned til nordsiden av Montana de los Brezos. Her parkerte vi ved siden av et par bobiler som hadde funnet frem til denne rasteperlen av et campingsted. Fra bilen var det kort vei opp til dagens første topp, og etter en liten halvtime på sti i meget rolig tempo stod vi på toppen. Flott utsikt både mot Teide og strendene ved Fanabe og Playa de las Americas. Vi fortsatte ned på andre siden for å se om vi kom opp på Roque Imoque også. Det var heller ikke lange biten, men denne toppen så veldig mye brattere ut, spesielt i det øverste partiet.Vi bestemte oss for å gå så langt vi kom, og som så ofte ellers er det lettere enn det ser ut som. Litt småklyving var alt som skulle til, og dermed >>>

Map    

Prestkampen og Gråkampen i Gausdal/Ringebu

Date:
11.12.2022
Distance:
23.1km

Denne helgen var det skisamling på Skeikampen. På grunn av kulde valgte jeg å ta fjellskiene en rolig runde istedenfor å pese inn masse kald luft i lungene. Det ble en bra runde i kaldt og fint vær: Først opp bakkene til Skeikampen. Deretter langs ryggen over Avlundskampen og så bratt opp til Prestkampen. Her ble det en liten matrast før jeg gikk videre nordover, ned til Skardbua og opp på Gråkampen som ved siden av Prestkampen var dagens hovedmål. Tilbaketuren gikk over Slagsfjelltoppene, ned til Lykkjomtjønnhaugen og deretter skiløypa tilbake til bilen.

Map    

Tryvannshøgda i Oslo

Date:
07.12.2022
Distance:
3.8km

En rask tur oppom Holmenkollåsen for å få litt luft i dag også. Av samme grunn valgte jeg å parkere litt nedenfor Frognerseteren. Veien ble så fulgt opp til toppen av Tryvannshøgda. Selve toppunktet var avstengt på grunn av byggearbeider i nærheten, så jeg måtte snike meg inn bak anleggsgjerdet for å komme meg opp på den lille kollen. Litt for kommersiell topp for meg dette her!

Map    

Malmerberget i Eidskog

Date:
06.12.2022
Distance:
6.7km

Jeg kjørte sørover fra Åbogen og parkerte ved bommen på skogsveien som går inn ved Kongetorp. Veien var lett å gå da det nylig hadde kjørt noen skogsmaskiner her, og ble fulgt helt opp til skaret mellom Malmerberget og Vangen. Herfra fulgte jeg god sti helt til topps på Malmerberget. Flott gapahuk like nedenfor "toppunktet" som for øvrig ikke var veldig fremtredende. Gapahuken ved Saumyrene derimot innbød til en fin rast! Jeg ville også oppom Vangen en tur, og fulgte samme sti tilbake til skaret. Det var ingen sti oppover til Vangen, men jeg fant da en grei rute opp mellom grantrærne. Toppen var ingen høydare, og kunne ikke skilte med stort annet enn mange elgspor og et fint glimt av fargerik himmel mellom tretoppene på vei ned igjen.

Map    

Hanatjennberget i Kongsvinger

Date:
06.12.2022
Distance:
4.7km

Fra Austmarka fulgte jeg Gylterudvegen noen kilometer sørover og fant en p-lomme ved avkjørselen til skogsveien øst for Hanatjennberget. Herfra var det bare å følge skogsveien nesten helt frem til toppen. Det var kommet noe nysnø, men ikke verre enn at det gikk fint med sko og gamasjer. Noe sikt ned mot Hanatjenn, ellers lite utsikt fra toppen. Jeg gikk innom sørtoppen og SØ-toppen på tilbaketuren, og sistnevnte ble turens vinner når det gjelder utsikt.

Map    

Trostberget i Ringsaker

Date:
03.12.2022
Distance:
16.7km

Kort kveldstur før det var klart for rakfisklag i Brumunddal:) Glemte for øvrig å slå av gps'en og turen ser litt røffere ut enn de 5 minuttene jeg brukte opp til toppen:)

Map    

Bangsberget i Ringsaker

Date:
03.12.2022
Distance:
2.4km

Til denne toppen er det mulig å kjøre ganske nært, og du kan kjøre bomveien (betaling) opp til Liberget p-plass. Herfra er det bare en drøy kilometer til topps. Den store antennemasta på toppen står på selve toppunktet, herfra er det ingen utsikt. Hvis du derimot fortsetter et par hundre meter forbi anlegget på toppen, kommer du til et flott utsiktspunkt! Her er det vid og flott utsikt og du kan se til Hamar og deler av Brumunddal, samt hele den sørlige delen av Mjøsa:)

Map    

Solbergåsen i Ringsaker

Date:
03.12.2022
Distance:
4.9km

Solbergåsen ligger midt på halvøya Nes. Det finnes sikkert mange muligheter for utgangspunkt til denne toppen, valget mitt ble å gå nordfra. Jeg parkerte ved hovedveien ved innkjørselen til Herset gård. Herfra gikk jeg forbi gården og til høyre i et kryss nede i dumpa sør for gården. Traktorveien ble fulgt til jeg var nordøst for toppen, deretter ble det villgåing frem til toppunktet. Stusselig topp! Fulgte samme spor tilbake, men valgte en annen traktorvei på returen. Dette veivalget var nok noe bedre.

Map    

Risberget i Eidsvoll

Date:
03.12.2022
Distance:
4.6km

Jeg kjørte til Feiring og fikk parkert omtrent hundre meter før den krappe høyresvingen opp mot Svenby gård. I den nevnte svingen går det en skiltet tursti oppover mot Risberget og Årneskollen, så jeg gikk inn her. Denne turen går inn i potten over dårlig planlagte turer, da jeg definitivt ikke var skodd riktig for de snøforholdene som rådet. Jeg hadde valgt noen solide sko for å holde snøen ute, men dette ble altfor tungt ettersom snømengden økte for hver høydemeter jeg gikk oppover. Jeg var flere ganger i ferd med å gi opp, men hadde en ekstra gulrot i form av at dette var siste toppen på Akershus-lista. Sliten og gjennomvåt av svette kom jeg da til topps til slutt og var godt fornøyd med det:) Det ble ingen besøk til noen nabotopper på denne turen.... Tilbaketuren var >>>

Map    

Råsåkhøgda og Kinnåsen i Lillestrøm

Date:
02.12.2022
Distance:
6.4km

Løpetur fra Løkenåsen via Råsåkhøgda, Kinnåsen Vest, Bjønnehiet til Kinnåsen. Samme rute tilbake, bare uten avstikkerne.

Map