Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Formokampen og Baksidevassberget i Sel

Date:
31.12.2021
Distance:
22.8km

Sto tidlig opp denne dagen for å få til årets siste topptur før jeg skulle møte resten av familien for felles tur utpå formiddagen. Turen gikk opp til Formokampen først og da de andre var noe forsinket etter en lang frokost utnyttet jeg muligheten med en avstikker til Baksidevassberget i samme slengen. Like før jeg ankom Baksidevassberget så jeg jerv like nedenfor toppen. Flott bonusopplevelse! Jeg møtte de andre nede i løypa og sammen gikk vi en fin runde tilbake til hytta.

Map    

Karihaugen i Sel

Date:
29.12.2021
Distance:
2.4km

Ettermiddagstur opp til Karihaugen etter en runde i løypene med familien.

Map    

Kluftåthaugen i Sel

Date:
27.12.2021

Fottur fra hytta til Kluftåthaugen for å teste ut romjulsføret. Fint vær, men såpass lite snø denne julen at det gikk helt fint å gå til fots.

Map    

Kjagelihøgda i Sør-Odal

Date:
17.12.2021
Distance:
3.1km

Etter to fine turer i Nord-Odal før på dagen var det ikke mange timene jeg hadde igjen før solnedgang, men jeg så at jeg kunne rekke en kort tur til før mørket kom sigende inn. Valget falt på Kjagelihøgda i Sør-Odal. Fra Galterud fulgte jeg veien sørover til jeg hadde toppen rett vest for meg. Det var fint å parkere like ved bommen på skogsbilveien som jeg skulle følge innover. Jeg gikk til høyre i første veidele, så til venstre opp den lille avstikkeren til jeg var 250 meter NØ for toppen. Herfra var det ganske bratt stigning opp til toppen, men samtidig veldig greit å gå. Fin solnedgang bak spredte trær på toppen og en verdig avslutning på en strålende flott turdag!

Map    

Rudsvellhøgda i Nord-Odal

Date:
17.12.2021
Distance:
7.8km

Jeg parkerte ved bommen ved Tjernsligrenda sørvest for toppen, her var det god plass på siden uten å parkere på selve snuplassen. Herfra fulgte jeg veien nordover en snau kilometer før jeg svingte av på den merkede stien som fører nesten helt frem til toppen. Nesten all stigningen kommer i første del av ruta. Vel oppe på flaten passeres et idyllisk tjern før jeg kom frem til et stort myrområde som måtte forseres. Denne dagen var det frost med litt nysnø oppå, og jeg holdt meg tørr og fin på hele turen:) Like før den siste lille stigningen til toppkollen kom jeg til et forseggjort rastested som passet fint for en liten rast. Med ny næring innabords var det bare å ta de siste få høydemeterne opp på kollen og gå frem til toppunktet. OBS: Stien passerer omtrent 100 meter >>>

Map    

Jenshøgda i Nord-Odal

Date:
17.12.2021
Distance:
2.6km

Fra Austvatn som ligger på østsiden av Storsjøen fulgte jeg en fin skogbilvei innover forbi Syningom og opp til veiens høyeste punkt hvor jeg parkerte. Nå hadde jeg turens mål, Jenshøgda rett sør for meg. Fra veilomma fant jeg en sti som gikk oppover et par hundre meter frem til et hogstfelt. Nå kunne jeg se opp til kollen hvor Jenshøgda skulle være, og fulgte greit feltet opp til jeg var like vest for toppen. God utsikt herfra! Det siste stykket ble det litt lett klyving. Fin skogstopp, med litt utsikt mellom trærne. Samme vei ned igjen til bilen, men fortsatte over veien og tok direkte kurs opp til Tårnet i samme slengen. Her ble det litt mer klyving, men syntes jeg fant en ok rute opp. En artig topp, med relativt bratte sider spesielt mot vest.

Map    

Stutehaugen i Oslo

Date:
08.12.2021
Distance:
11.5km

Jeg parkerte på den enorme p-plassen på Nordre Skar og fulgte merket sti via Fagervann til jeg var sørøst for toppen. Herfra ble det terrengvandring den siste bratta opp til toppunktet. Et snølag dekket terrenget denne dagen, noe som gjorte det litt spennende å gå med tanke på issvullene som lurte under.

Map    

Nyfjellet i Eidskog

Date:
07.12.2021
Distance:
7.2km

Jeg fant en grei plass å parkere på ved nordvesiden av Baksjøeen. Herfra fulgte jeg merket sti oppover mot Langåsen og tok til venstre i stikryss da jeg var rett vest for Nyfjellet. Nå gikk det over et par myrområder før den siste stigningen opp til toppen. Like før varden kom jeg ut på en flott utsiktsplass med vid utsikt mot sørøst. Dette var en skikkslig opptur av en skogstopp, og kan varmt anbefales for et besøk! På tilbaketuren gikk jeg innom toppunktene på Langåsen (355 moh) og toppen som blir kalt for NV for Baksjøen (291 moh).

Map    

Hetfjellet i Eidskog

Date:
07.12.2021
Distance:
2.3km

Jeg fulgte samme rute som de fleste andre her på PB; kjørte opp fra nordenden av Holmsjøen langs Trandemskogveien til snuplassen ved veis ende. Herfra på fin sti til jeg var like vest for toppen. Varden på Hetfjellet ser ut til å stå noe malplassert, da kollen ved siden av ser betydelig høyere ut. Jeg tok også turen bortom Knutsbråtehøgda ettersom turen opp til Hetfjellet var såpass kort. Området mellom toppene var ganske forvokst og knotete, og selve Knutsbråtehøgda var heller ingen stor opplevelse.

Map    

Bjørga i Gausdal

Date:
03.12.2021
Distance:
2.6km

Etter turen til Trettehøgda var det fremdeles et par timer igjen før det ble mørkt og dermed ble Bjørga bestemt som et flott turmål. Det var brøytet innover mot hyttefeltet og jeg kunne kjøre helt frem til en brøytet p-plass rett nord for toppen. Herfra gikk det merket sti opp til toppen. Det var i tillegg en del mennesker som hadde gått opp spor, så turen opp var både enkel og rask. Stien følger den luftige kanten mot øst, noe som på klare dager nok gir en fenomenal utsikt østover. Denne dagen var ganske grå, og jeg kunne bare ane hvor fint det kunne vært! Jeg fulgte stien rundt et lite tjern og frem til den store varden som ligger litt inne på fjellet. Bjørga er tydeligvis en populær topp! Omtrent samme rute tilbake bortsett fra at jeg tok en liten snarvei på den andre >>>

Map