Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bjørnåsen og Gaupåsen i Østre Toten

Date:
26.11.2021
Distance:
38.3km

En fin runde i vakkert vintervær uten snø! Dagens to mål var bestigning av Bjørnåsen og Gaupåsen, og jeg kjørte derfor til Midtbuliveien p-plass i sørenden av Høversjøen som var et godt utgangspunkt. Turen opp til førstnevnte gikk veldig greit, det var merket og god sti helt til topps. I siste stigningen fikk jeg god utsikt tilbake til Høversjøen og parkeringen. Fra selve toppen var det skiltet men ingen utsikt. Tok en lunchrast på toppen før jeg gikk videre retning Lokkerhaugen. Jeg fulgte stien til jeg var like nord for den lille putten og fulgte et hogstfelt videre opp til toppen. Herfra ble det litt tettere skog før jeg kom ned på veien som jeg fulgte opp til skaret mellom Skålåsen og Gaupåsen. En liten avstikker til Skålåsen lokket og dermed ble det en tur gjennom >>>

Map    

Kvitingen i Gran

Date:
22.11.2021
Distance:
13.2km

Jeg kjørte langs vestsiden av Einavatnet og svingte inn mot Sønstebygrenda. Her tok jeg til høyre og fulgte en litt dårlig vei videre som passerte under jernbanelinja før jeg fant en egnet p-lomme. Veien ble fulgt videre innover langs Skreppeelva et par kilometer før jeg tok til venstre i veikrysset. Gikk så sørover en kilometer og fant starten på den merkede stien som skulle føre meg opp til Kvitingen. Jeg fulgte stien opp til hytta med det sjarmerende navnet "Kjærringfred", her er det nok noen som har søkt dekning når det blåste som verst;) Stien jeg hadde fulgt stoppet brått ved hytta, og jeg bestemte meg for å gå rett opp til den vestlige stien som passerte Glåmhaugen for så å følge denne videre til toppen. Tok også turen oppom Glåmhaugen hvor det var tydelige >>>

Map    

Minjarudkollen i Lillestrøm

Date:
21.11.2021

Familietur til Minjarudkollen. Vi parkerte ved Myrer og gikk korteste vei opp. Det ble grilling og bålkos for oss voksne mens barna løp rundt og lekte. Fantastisk temperatur og solnedgang!

Map    

Tøyenhøgda i Nittedal

Date:
20.11.2021
Distance:
6.1km

Vi kjørte til p-plassen innenfor Glittre kirke og parkerte her. Herfra på god, merket sti opp til sinkgruven Port Arthur hvor det var en kjentmannspost. Når vi først var her oppe i høyden hadde vi lyst til å besøke en topp i samme slengen og valget falt på Tøyenhøgda. Vi gikk tilbake til stikrysset øst for toppen og bushet oss frem herfra.Litt tett skog, men greit å gå hele veien. Fantastisk utsikt fra toppen selv om den ikke kommer helt opp mot nabokollene lenger nordvest. Cecilie var med:)

Map    

Hvalebykampen i Gran

Date:
19.11.2021
Distance:
14.6km

Jeg kjørte opp fra Gran sentrum og parkerte på Lynnebakka p-plass. Herfra går det en betalingsbomvei videre, men denne dagen var p-plassen et fint utgangspunkt. Jeg fulgte merket sti opp til Hvalebykampen som var første målet på turen. Dette var en fin topp med god utsikt både østover og vestover! Turen fortsatte videre nordover til jeg kom ned til veien. Herfra fulgte jeg merking videre retning Lushaughytta til jeg kom til høyspentlinja. I høyspenttraseen gikk det et tråkk/sti nesten helt frem til toppen av Hemsæterhøgda, kun litt bushing de siste hundre meterne. Det var forholdsvis åpent på toppen, og jeg kunne se toppartiet på både Hvalebykampen og Framstadsæterfjellet. Jeg tok omtrent samme rute tilbake igjen til veien og fulgte denne østover forbi Sverahytta til vannet >>>

Map    

Fallhaugen i Hurdal

Date:
18.11.2021
Distance:
5.8km

Fra Lygna fulgte jeg rv180 østover forbi fylkesgrensa og frem til Kåvemyrvegen. Veien er stengt med bom så jeg parkerte på siden av veien like ved bommen, det er plass til et par biler her. Det begynte å snø litt da jeg var på vei oppover, noe som gjorde terrenget litt lysere og friskere. Veien endte opp ved antennemasta oppe på toppen, mens det høyeste punktet på Fallhaugen ligger omtrent 300 meter rett vest for masta. Det er også en trigpunkthøyde som ligger 100 meter nord for masta. Jeg hadde god tid og valgte å rusle bort til trigpunktet først. Dette viste seg å være en åpen lysning i skogen uten utsikt. Herfra gikk jeg tilbake igjen til masta og satte kursen rett mot det høyeste punktet lenger vest. Det var ingen tråkk bortover her, og anelsen om at heller ikke dette >>>

Map    

Hellerstønuten i Kristiansand

Date:
10.11.2021
Distance:
5.6km

Jeg parkerte ved Glitre og fulgte gode stien innover Bymarka. Alle kryss er godt merket, og det er stier og tråkk nærmest over alt. Jeg valgte å gå en rundtur rundt Bervatnet med Hellerstønuten som mål. Fin topp med god utsikt!

Map    

Hasåsen i Risør

Date:
05.11.2021
Distance:
3.8km

Jeg parkerte ved kaia i Søndeled og gikk så sørover langs veien til der hvor stien starter. Jeg så først etterpå at det var fint å parkere like ved der hvor stien gikk ut fra! Stien gikk bratt oppover til jeg kom til den lille masta ved utsiktspunktet. Selve toppen ligger omtrent hundre meter innenfor her. Fin sti hele veien, noe som kommer godt med på denne bratte og markerte toppen.

Map    

Elgeheia i Birkenes

Date:
04.11.2021
Distance:
1.9km

Etter turen til Svalandstårnet kjørte jeg et par kilometer nordover til jeg så vidt hadde passert Elgeheia. Jeg fant en liten plass ved veien litt sør for der hvor høyspenningstraseen krysser veien. Jeg fulgte et par tråkk og delvis et ATV-spor opp lia og videre i kanten av høyspenningstraseen opp til toppen. Selve toppunktet er rett ved foten til en av mastene! Man kan se langt pga hogstfeltene, ellers er ikke toppen spesielt interessant.

Map    

Svalandstårnet i Birkenes

Date:
04.11.2021
Distance:
3.5km

Jeg parkerte nord for Svalandstårnet og fulgte merket sti helt opp til toppen. Man kan også følge en vei helt til toppen, men jeg tenkte at det var et finere alternativ med sti :) Toppen kunne by på noe utsikt like nedenfor selve toppunktet, og også nedenfor de tekniske installasjonene der oppe. På selve toppunktet som ligger litt inne i skogen er det en liten bålplass med noen trestokker til å sitte på.

Map