Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Brennberget i Nittedal

Date:
24.10.2021
Distance:
4.2km

Fin ettermiddagstur til Brennberget hvor også kjentmannsposten lokket. Vi kjørte til den store p-plassen Sagtomta som ligger like NV for Kjul i Nittedal. Herfra fulgte vi blåmerket sti til toppen. Fin utsikt østover fra hogstfeltet på vei opp mot toppen, men ingen utsikt fra selve toppunktet. På vei tilbake valgte vi å følge veien et stykke, da det var begynt å mørkne en del.

Map    

Storemyrknuten i Birkenes

Date:
21.10.2021
Distance:
7.0km

Jeg parkerte på p-plass nedenfor Røyland gård og fulgte merket sti opp til toppen. Underveis tok jeg en avstikker bortom Raushei hvor det var flott utsikt mot SV. En drøy kilometer før toppen delte stien seg, og jeg valgte stien til venstre som gikk via Nyklekollen som var anbefalt på turskiltet. Storemyrknuten var en fin topp med spredt furuskog og noe begrenset utsikt fra selve toppunktet. Jeg valgte den mer direkte ruta gjennom Bjønndalen på vei tilbake, og fant ut at dette alternativet var betydelig mindre severdig og våtere.

Map    

Midtstrandnuten i Evje og Hornes

Date:
21.10.2021
Distance:
4.5km

Etter en lang kjøretur via Espelid parkerte jeg like øst for Rostøltjønnæ ved noen hytter. Her var det ei bru og et ATV-spor som førte meg over elva og videre opp via Tjønndalstjønnæ til høydene bortenfor. Videre herfra gikk det i oversiktlig terreng i omtrent samme høyde frem til Buheia. Her ble det litt småklyving over noen koller før jeg endelig så Midtstrandnuten reise seg opp i kveldssola. Et lite klyvetak måtte til for å komme opp til toppen. Fenomenal utsikt i alle retninger i flott Agder-natur med mye skog og flotte vann. Veldig vindfullt på toppen, noe som gjorde oppholdet her oppe noe kort. Jeg måtte uansett skynde meg tilbake før mørket kom sigende. GPS-sporene viser bare en retning, da batteriet på telefonen min streiket like nedenfor toppen på vei tilbake.

Map    

Grefsenkollen og Årvollåsen med flere

Date:
15.10.2021
Distance:
9.3km

Kombinert kjentmannsposttur og topptur med start fra p-plassen på Trollvannsstua. I dette området er det mye folk, og det går veier, stier eller tråkk opp til alle toppene i området. Her er det bare å velge seg en rute:)

Map    

Ringkollene og Trøkkpå i Aurskog-Høland

Date:
11.10.2021
Distance:
12.1km

Rolig trimtur i ordentlig godt høstvær! Jeg parkerte ved bommen nederst i Bjørndalen, omtrent 4 km øst for NAF glattkjøringsbane. Herfra gikk turen på fin grusvei til jeg var like SØ for Nordre Ringkollen. Her fulgte jeg en gammel traktorvei som ganske snart svingte helt motsatt retning i forhold til hvor jeg ville, dermed ble det litt klyving opp på høgda for å komme meg i riktig retning igjen. Utsiktspunktet på Nordre Ringkollen er dessverre blitt noe gjengrodd med årene. Fra toppen fulgte jeg et tråkk rett sørover i bekkedalen tilbake til veien. Dette er en mye bedre rute til toppen. Videre greit opp på andre siden til Søndre Ringkollen som ikke er så gjengrodd som sin storebror i nord, dog uten utsikt herfra. Dagens hovedmål var likevel toppen som ligger øst for Ringkollene >>>

Map    

Gjelleråsen i Lillestrøm

Date:
09.10.2021

Kombinert kjentmannspost- og topptur. Turen gikk fra Stovner via Liastua og opp til Gjelleråsen på sti fra Vestli. På vei opp stakk vi innom gapahuken som ligger vest for toppen. Herfra er det flott utsikt til Oslo by. Selve toppen er ikke veldig godt markert, her finner du kun en gammel bålplass og en passerende sti. Et par hundre meter SØ for toppen er det satt opp et skilt på en åpen plass som feilaktig forteller at du har nådd Gjelleråsens høyeste punkt, her har de bommet med 13 meter! Vi gikk etter en liten runde på toppartiet tilbake til gapahuken og ned sherpatrappa hvor det tidligere har vært en stor hoppbakke.

Map    

Formokampen i Sel

Date:
04.10.2021

Vindfull og kald tur til Formokampen fra hytta.

Map    

Karihaugen og Anaripigg i Sel

Date:
02.10.2021

Høsttur fra hytta via Putten seter til Karihaugen. Turen gikk videre om Anaripigg, ned til Horrtjørna og tilbake via Putten seter tilbake til hytta igjen. Cecilie, Kristian og Richard var med.

Map