Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Anaripigg og Karihaugen i Sel

Date:
28.12.2020

Denne dagen var ikke meldt spesielt lovende rent værmessig, men man må jo på tur selv om det blåser litt:) Vi gikk fra hytta på Putten opp til Horrtjørna og skrådde herfra opp til Anaripigg. På toppen var det vanskelig å holde seg på beina, men vi fikk da tatt et par bilder før vi kavet oss videre. De få bildene vi tok skaffet oss noen is kalde fingre! Vi fortsatte raskt oppom Karihaugen før vi gikk ned igjen langs sommerruta. Mye vind, lite sikt og godt å komme inn igjen i hytta.

Map    

Midtåsen i Lørenskog

Date:
23.12.2020

Jeg hadde en times tid å vente i forbindelse med sjåførjobb til A-hus og fant ut at Midtåsen kunne være en passende tur i det fine været. Jeg kjørte til Skihytta hvor det var fint å parkere. Herfra gikk det turløyper i alle retninger. Jeg valgte hovedstien og kom etter en liten stund opp til et fint rastested med krakk og fin utsikt. Noen hundre meter senere tok jeg til venstre inn på en mindre sti som førte meg opp til toppen. Lett og fin tur, og passe lang denne dagen. Toppunktet var vanskelig å bestemme, det var flere småhauger som var omtrent jevnhøye. Noe sikt mellom trærne østover til andre siden av Åmotdammen. Samme vei ned igjen.

Map    

Trettåsen i Lillestrøm

Date:
21.12.2020

Etter "fadesen" ;-) med å overse det høyeste punktet på Trettåsen i går, ble også dagens tur bestemt til å gå rundt Breimåsan. I dag parkerte vi ved Varsjø gård og fulgte skogsveien nordover til vi kom til stikysset vest for Trettåsen. Vi valgte å gå oppom denne først, og fant det høyeste punktet like sør for stien. Det er to koller ved siden av hverandre hvor den nærmest stien skal være den høyeste. Noe utsikt vestover mellom kollene, ellers lite å skrive hjem om. Turen gikk så rundt Breimåsan og tilbake til bilen, Cecilie var med :-) En tur rundt Breimåsan kan for øvrig absolutt anbefales! Flott turterreng på god sti i åpen skog med flere flotte rasteplasser underveis.

Map    

NV for Varsjøen og Trettåsen i Lillestrøm

Date:
20.12.2020

Det må jo være et bra mål å besøke de toppene som finnes i egen kommune, derfor ble dagens joggetur lagt innom toppen som ligger NV for Varsjøen og Trettåsen. Tross mye trasking i området gjennom mange år har turen aldri blitt lagt oppom disse! Jeg startet ved Lystadmoen og fulgte den gode stien sørover til jeg hadde passert bekken vest for dagens første mål. Herfra gikk det bratt oppover i stiløst terreng opp til NV for Varsjøen. Det er bolter og rester igjen etter trigpunkttårnet som en gang sto her. Dette er en meget markert topp med ganske bratte skrenter rundt på flere sider. Ingen utsikt fra toppunktet. Jeg gikk bratt ned mot SØ til jeg kom innpå stien igjen, og fulgte så denne videre rundt til jeg kom inn på veien øst for Damtjern. Neste mål var toppen sør for Breimåsan. >>>

Map    

Olerudåsen og Gullsmedåsen i Lillestrøm

Date:
13.12.2020

Lett joggetur i gråvær. Parkerte ved Lystadmoen og fulgte god vei/sti opp til Olerudåsen hvor toppunktet ligger kun få meter fra stien. Det er åpent og fint pga hogst og turstien som passerer er mye brukt. Turen gikk ned igjen til veien ved Damtjern. Fulgte den videre østover nord for Breimåsan, forbi en flott beliggende gapahuk og deretter til venstre i stikryss. Som for Olerudåsen passerer stien like vest for Gullsmedåsen som pga hogst er lett å få øye på i form av en hundre meter lang skrent. På tilbaketuren tok jeg runden om Svartpytten, Frysjua og Varsjøen før stien dreier nordover mot Lystadmoen igjen.

Map    

Topper sør for Sarabråten i Østmarka

Date:
09.12.2020

Nok en gang gikk turen inn til det kronglete landskapet i Østmarka. Denne gangen var det en kjentmannspost der hvor den gamle Sarabråtbakken hadde vært samt toppene sør for denne som var målet. Jeg parkerte på den store p-plassen nedenfor Østmarksetra. Herfra fulgte jeg veien nord for Nøklevann og deretter sørover slik at jeg kom til sørsiden av Sarabråtåsen. På nordsiden av veien lå den tidligere hoppbakken som var i bruk frem til 1928. Det neste målet var Hesteholåsen. Jeg gikk opp fra den skarpe svingen i veien og fant et greit tråkk som førte meg helt opp til toppen. En litt under middels topp som går innunder kategorien: kolle midt i skogen uten utsikt. For å komme over til Kamphaugknatten rotet jeg meg inn i et realt skrenteområde og ble tvunget langt sørover før >>>

Map    

Skaugumsåsen i Asker

Date:
07.12.2020

En liten luftetur mellom arbeidsøktene. Dette var definitivt ikke dagen å besøke en slik utsiktstopp på, men jeg fikk da stemplet inn i Kjentmannsboka :-) Jeg parkerte ved Sem og gikk den korteste ruta rett opp til utsiktspunktet. Tok naturligvis også turen bortom det høyeste punktet også når jeg likevel var her! Samme vei tilbake.

Map    

Aukeåsen i Røyken

Date:
04.12.2020

Jeg kjørte til Bødalen og parkerte ved et idrettsanlegg nederst i byggefeltet. Det er vanskelig å finne en egnet plass å parkere på videre oppover langs veien! Fra idrettsplassen fulgte jeg veien oppover i byggefeltet og tok til venstre like før de øverste husene. Herfra går det fin sti helt opp til toppen (merket Aukevarden). Flott varde på toppunktet, og en vanvittig utsikt noen hundre meter nord for varden (på klare dager...). På utsiktspunktet er det satt opp en flott gapahuk. Dette var en relativt kort tur, samtidig som jeg hadde vært her før. For å få en litt lenger runde valgte jeg derfor å fortsette over åsen for å besøke sørtoppen i samme slengen. Gode, men litt sølete stier nesten frem til denne toppen også, med unntak av de siste hundre meterne opp til toppunktet. >>>

Map    

Svartvannsåsen i Røyken

Date:
03.12.2020

Hovedmålet for turen var å besøke de flotte svabergene på Blåfjell. Jeg kjørte opp til Øvre Hallenskog og gikk en flott runde i nysnø og gråvær. Stien passerte Svartvannsåen underveis og jeg kom ned igjen forbi Blåfjellshytta.

Map    

Furuåsen i Oppegård

Date:
01.12.2020

Jeg kom sørfra via Tusenfryd og parkerte på en av de mange rasteplassene langs idylliske Gjersjøen. På den andre siden av veien gikk det opp en skogsvei som svingte seg på bru over E18 og videre gjennom ei grind. Herfra fulgte jeg en gammel ferdselsvei/god sti helt opp til toppen av Furuåsen. Det var fint skogsterreng på toppen, men ingen utsikt.

Map