Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vardehøgda i Nes

Date:
24.05.2020

Vi kjørte inn bomveien til parkeringen ved Hogset. Herfra var det god og merket sti helt opp til tårnet på toppen.Denne toppen inngår i Romerike Ti-på-Topp i år. Vid utsikt fra toppen av tårnet. Kristian og Cecilie var med.

Map    

Heberget Øst i Åsnes

Date:
19.05.2020

Jeg kjørte inn fra Holtsjøen nordvest for toppen. Tok sjansen på at bommen som sto åpen også gjorde det da jeg skulle tilbake igjen. Vanskelig dette her; å vite om det er greit å kjøre forbi slike bommer eller ikke! Jeg parkerte oppe ved en snuplass og valgte å ta beina fatt videre oppover skogsveien. Etter en snau kilometer kom jeg opp til et hogstfelt, og herfra ble det vandring uten noe sti eller tråkk videre frem til toppen. En del stigning i begynnelsen, deretter ble det flatt og fint skogsterreng å gå i. Jeg måtte passere noen store myrer, men heldigvis var det forholdsvis tørt i skogen. Selve toppen var også ganske flat, og det var vanskelig å bestemme seg for hvilken tue som var høyest. Dermed ble det den obligatoriske tue-til-tue-metoden før jeg gikk omtrent samme >>>

Map    

Stordigerheden i Våler

Date:
19.05.2020

Jeg fant ut at det var tid til en liten tur til denne dagen før jeg satte kursen hjemover. Dermed falt valget på Stordigerheden som jeg hadde sett fra både Digerholtet og Lindberget. Jeg kjørte opp og parkerte i krysset vest for setra. Her var veien stengt med bom. Fulgte så veien inn til setra og på god sti opp til masta sør på toppen. Turen videre inn de site 5-600 meterne til det høyeste punktet går i et fint og åpent skogsterreng. Jeg fant et tråkk som jeg kunne følge helt frem til toppunktet. Fin topp dette; med utsikt i flere retninger underveis.

Map    

Borgåsen i Elverum

Date:
19.05.2020

Kjørte inn bomvei fra Skybakkgrenda og parkerte ved setrene sør for toppen. Herfra ble det bushing gjennom skogen frem til det nedfalte trigpunkttårnet på toppen. Null utsikt.

Map    

Digerholtet og Lindberget i Åsnes

Date:
19.05.2020

Jeg parkerte litt øst for Bølsjøsetra og valgte å ta sykkelen innover bomveien. Første mål var Digerholtet og det gikk fort på sykkel rundt Bølsjøknappen frem til jeg var rett på nordsiden av toppen. Herfra var det bare å traske oppover i det store hogstfeltet til topps. Fin utsikt, men kludrete å gå i slike hogstfelt! Selve toppunktet lå akkurat i kanten av hogstfeltet. Samme vei ned igjen til sykkelen. Dermed var det bare å suse avgårde i slak nedoverbakke retning Moldbergsjøen. Jeg svingte til venstre før vannet og startet så på den lange bakken opp til Lindberget. Sykkelen ble lagt igjen på snuplassen nordvest for toppen. Herfra går det fin traktorsti opp til et gammelt hogstfelt noen hundre meter unna toppunktet. Fin utsikt og en flott topp! Tok meg god tid her oppe >>>

Map    

Svarttjennshaugen i Elverum

Date:
18.05.2020

Jeg var litt usikker på om det var lov å kjøre innover veiene rundt Terningmoen, så jeg valgte å ta sykkelen i tilfelle bommene ble stengt. Det står en masse skilt hvor skyting pågår hele døgnet, men egentlig ikke at det er innkjøring forbudt. Med utgangspunkt ved boligfeltet på Vindheia var det uansett en helt overkommelig tur opp til jeg var like sør for toppen av Svarttjennshaugen. Spaserte så noen hundre slake høydemetre opp til det som syntes å være det høyeste punktet. Toppen er veldig flat og det var ingen markering på noe måte, annet enn mye "rødfis" som lå strødd her og der. Samme vei tilbake igjen til bilen.

Map    

Øst for Udnesseter i Nes

Date:
16.05.2020

Dette er definitivt en av toppene på lista hvor sykkelen bør få bli med på tur! Cecilie og jeg parkerte ved bommen på Sundet i nordenden av Floen og satte avgårde på sykkel innover på fin grusvei. Fra Vårli stiger det jevnt forbi Åsnessetra og videre opp til Bergerseter. Videre ned mot Myrsetra og veikrysset hvor man starter stigningen mot Udnesseter. Like sørvest for toppen tok vi av til høyre og kunne følge seterveien nesten helt opp til topps! Størrelsen på det forfalte huset og låven like nedenfor toppunktet tyder på at det må ha vært en stor drift her inne. Varden finner man lett et par hundre meter ovenfor gården, men det høyeste punktet ser ut til å være på en kolle litt innenfor denne igjen. Vi hadde planer om å sykle videre runden om Brautersetra, men vi begynte >>>

Map     2 comments

Bronkeberget i Elverum

Date:
13.05.2020

Jeg kjørte opp til Fisketjennskoia og fulgte et nesten gjengrodd tråkk opp til nordtoppen på 424 moh. Det var ikke så lett å se tråkket hele veien, men terrenget er uansett greit å gå i. På nordtoppen ligger et gammelt trigpunkttårn som har falt ned. Fulgte så ryggen sørover for å besøke den høyeste kollen på åsryggen. Turen ned igjen tok jeg i direkte retning tilbake til Fisketjennskoia. Kort, fin tur!

Map    

Gråbergshetta i Åsnes/Torsby

Date:
13.05.2020

Parkerte ved bommen der Gråbergsveien går inn fra. Fulgte denne et par kilometer innover til jeg kom til hyttefeltet. Herfra på blåmerket sti (Finnskogleden) opp til toppartiet. Leden sneier åsen på vestsiden, og for å komme til topps tar man av en litt mindre sti de siste meterne frem til grenserøysa. God utsikt, spesielt innover mot Sverige og retning Elgheia.

Map    

Losåsen, Elsåsen, Knappen og Klokken i Åsnes

Date:
13.05.2020

Jeg parkerte ved bommen på skogsveien sør for Kjellås gård. Bommen var åpen, men jeg tok ikke sjansen på å kjøre gjennom. Fant en sti som gikk oppover lia fra bommen og satte kursen opp til Losåsen. Stien var godt gjengrodd, og forsvant helt etterhvert. Det ble dermed en del villnissgåing via fortoppen 428 moh og frem til toppen. Toppunktet var vanskelig å finne, da toppen var temmelig flat. Jeg trasket rundt via alle tuene der oppe for å være sikker på ikke å måtte ta turen opp hit igjen. Turen ned fra Losåsen ble mye bedre da jeg traff på stien som går ned til Gørrtjernsmyra. Fulgte stien nesten ned til myra og dreide så mot høyre med kurs direkte til hyttene sør for myra. Herfra ble det veivandring frem til veikrysset vest for Elsåsen. Fra krysset fulgte jeg ryggen >>>

Map