Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storberget i Elverum

Date:
29.04.2020

Jeg våknet tidlig og så at jeg kunne rekke en liten morgentur før jeg skulle begynne på jobb. Valget falt på Storberget som så ut til å være en passe kort tur. Kjørte til Storbergshallen og parkerte oppe i skogsveien som sneier toppen på nordsiden. Her var det fint å parkere, og jeg kunne enkelt følge kanten av et hogstfelt opp til toppen. På vei ned igjen fikk jeg oppleve en stor ugle på nært hold. God start på dagen :-)

Map    

Vardåsen i Kongsvinger

Date:
29.04.2020

Svingte innom på vei hjemover fra jobb. God utsikt og spennende festningsanlegg på toppen som egner seg fint som familieturmål! Fra p-plassen kan man gå i slippers opp til toppunktet.

Map    

Gjerdrumsberget i Våler

Date:
29.04.2020

Jeg parkerte like ved en stor låve sør for toppen. Herfra gikk det en skogsbilvei nordover som deler seg flere ganger underveis. Flere av disse avstikkerne kan benyttes for å komme seg opp på ryggen til Gjerdrumsberget. Akkurat idet jeg kom opp til trigpunktmerket løp det en elg forbi litt lenger nord. Turen videre bort til det høyeste punktet var grei, her var skogen hogget vekk og ryddet ganske bra. Noe utsikt både underveis og fra toppen.

Map    

Flotsberget i Elverum

Date:
28.04.2020

Etter å ha besøkt Agåsen var Flotsberget neste mål. Istedenfor å kjøre rundt og til sørsiden som jeg først hadde tenkt, parkerte jeg ved et skilt merket Flotsberget nord for toppen. Herfra gikk det en merket sti slakt oppover vestsiden av Flotsberget helt frem til toppen. Jeg innså underveis at jeg nok heller burde satset på stien som gikk på østsiden, da jeg måtte vasse i ganske mye snø underveis. Dagen før hadde det snødd i høyden, og på toppartiet av Flotsberget var det over 10 cm nysnø i tillegg til en del eldre snø som ikke hadde smeltet etter vinteren. En drøy time fra start sto jeg da ved tårnet på toppen. Artig tårn, med en original stige opp! Storslaget utsikt fra tårnet over skogdekte åser. Jeg tok også turen innom det gamle trigpunktet lenger nord på åsen >>>

Map    

Agåsen i Elverum

Date:
28.04.2020

Jeg kjørte inn fra Nøtåsen og parkerte ved Agåsseter, sør for toppen. Herfra gikk det en gammel skogsvei opp til toppen som var lett å følge. Toppen av Agåsen lå som en kul midt i et stort hogstfelt, og dermed ble det god utsikt fra toppen .

Map    

Gardberget i Elverum

Date:
28.04.2020

Parkerte ved setrene sør for toppen og kom i prat med han som har seter nærmest toppen. Da han fortalte at han aldri hadde vært der oppe og heller ikke visste om noe sti dit, skjønte jeg at her var det bare å traske i vei på direkte kurs. Det gikk i tett skog rett opp til den tett bevokste toppen. Trigpunkttårnet står og vakler, og de som vil se det stå oppreist bør nok besøke toppen i løpet av sommeren...

Map    

Svartkjølen i Nord-Odal og Stange

Date:
24.04.2020

Jeg parkerte ved sørenden av Sætersjøen og gikk oppover den stengte bomveien vest for vannet. Fulgte denne helt til jeg var rett sør for toppen. Herfra i greit terreng frem til toppunktet. Nedrast trigpunkttårn på toppen og fremdeles noen snøflekker igjen.

Map    

Årkjølen i Stange og Nord-Odal

Date:
24.04.2020

Hadde som hovedmål denne dagen om å komme meg opp på kommunetoppene Søndre Fjellsjøhøgda og Årkjølen. Sistnevnte hadde jeg vært på et par ganger før, men Søndre Fjellsjøhøgda har kommet til på lista i ettertid som Stanges høyeste punkt. Jeg måtte parkere nede ved Malungen, da bommen her var stengt pga vårløsningen. Jeg burde nok tatt et hint allerede da, men la istedenfor i vei oppover veien i godt driv. Jeg hadde bestemt meg for å ta den mest direkte ruta frem til Årkjølen og tok derfor av til venstre på toppen av bakken. Herfra og opp til Årkjølen ble et eneste mørkt kapittel hvor bløte myrer og råtten og dyp vårsnø var i hovedfokus! Etter å ha tråkket gjennom med snø opp til skrittet for n'te gang var jeg flere ganger fristet til å gi opp og sette kursen >>>

Map    

Skvækmyrhøgda i Nord-Odal

Date:
24.04.2020

Parkerte ved utløpet i sørenden av Sætersjøen. Herfra over brua og på god sti langs østsiden av vannet. Tok til høyre på en skogsvei som førte meg opp til et hogsfelt nordvest for toppen. Herfra ble det å gå på gps gjennom busker og kratt frem til toppunktet. Nedrast trigpunkttårn på toppen.

Map    

Røysåsen i Øvre Eiker

Date:
21.04.2020

Jeg parkerte ved idrettsanlegget ved Årbogen. Herfra fulgte jeg veien rundt badevannet og ned bakken. Herfra tok jeg inn på stien som førte meg bratt opp til Ballatjernet. Fra sørenden av tjernet går det inn en sti som følger ryggen oppover helt frem til toppen av Røysåsen. Åpent og fint, og en utrolig flott tur! Dette ble en real opptur, da jeg ikke hadde regnet med sti helt frem. God utsikt fra toppen.

Map