Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hærfangen i Sørum

Date:
28.03.2020

Sykkeltur med Kristian og Cecilie fra Skjatvedt gård inn til Slorene nord for Slordammen. Her satt vi fra oss syklene. Fra veien går det en bratt sti opp til toppen av Hærfangen og ned på andre siden til utsiktspunktet og rastestedet rett ovenfor Herfangkjerka. Her tok vi noen kjeks og litt drikke før vi gikk ned til hulene rundt kjerka. Dette er en real boltreplass for store og små, og er vel det nærmeste grotter man kan komme i disse traktene. Kristian koste seg veldig, og etter litt klyving og litt hjelp sto vi ved foten av den spisse steinen som ligner litt på et kirkespir. Derav navnet "Herfangkjerka".

Map    

Ellingskjølen i Sør-Odal

Date:
27.03.2020

Jeg fulgte rv24 fra Skarnes nordover mot Sand. Omtrent halvveis tok jeg til venstre på bomvei som førte opp til Aulisætra hvor jeg parkerte. Bommen sto åpen, men jeg valgte å gå da det var en del snø og is igjen på veien. Etter 10 minutter var jeg kommet opp til der hvor stien gikk opp mot toppen, omtrent midt mellom Kalvhaugen og Ellingskjølen. Det var mye snø som lå over stien, men heldigvis hadde det gått noen mennesker her slik at den likevel var lett å følge. Ellingskjølen har en markert og åpen kolle, med noe utsikt. Samme rute tilbake igjen.

Map    

Lønnsåsen i Nord-Odal

Date:
27.03.2020

Jeg parkerte ved Holtet og fulgte god sti oppover til toppen. Tydelig at dette er et populært turmål! Underveis passerte jeg en utrolig flott gapahuk med god utsikt som innbød til en god rast! På toppen var utsikten noe mer begrenset, men likevel en åpen og fin kolle og totalt sett en tur som gav mersmak! Skal nok tilbake hit, kanskje med sovepose i sekken:-)

Map    

Sæterberget i Nord-Odal

Date:
27.03.2020

Jeg fulgte bomvei innover mot Sæterberget, men måtte parkere ved Vatnemyra da veien etter min smak ble litt for isete. Det ble dermed en noe lengre tur opp mot Sæterberget som var målet for turen. Da jeg kom til gapahuken ved Svarttjernet valgte jeg å følge sti på nordsiden av vannet retning Ekornholsætra. Det var mye snø igjen her inne, og jeg angret nok litt på toppvalget der jeg vasset i vårtung snø hele veien opp til toppen. Det var nok omtrent en halv meter med snø, og ski kunne faktisk vært et alternativ! Til slutt kom jeg da opp til toppen som ikke imponerte verken med utsikt eller annen måte. Det lå en nedrast trigpunkttårn på toppen, samt skilt og turkasse. Før turen hadde jeg nok tenkt å ta runden via Ursknappen tilbake til bilen, men med så mye snø var dette >>>

Map    

Holterkollen i Nittedal

Date:
26.03.2020

Parkerte ved bommen på Sagbråten og fulgte veien opp mot høyde 403. Det ble litt blanding mellom sti og terreng det siste stykket, da flere av stivalgene mine endte rett på de mange hyttene i området. Veldig fint å gå på de få stedene som ikke er utbygd. Det var en del snø igjen helt på toppen av kollen, så da jeg var rett øst for toppunktet valgte jeg å gå direkte opp til toppen istedenfor å følge stien rundt. Åpent og fint på toppen, uten den store utsikten. På tilbaketuren fulgte jeg stien rundt og ned veien helt til der hvor stien mot Tysilen gikk av. Fulgte god sti opp til Søndre Ovann hvor det er utrolig flott natur og videre opp til Tysilen. Ingen nevneverdig utsikt herfra, men turen opp hit kan anbefales! Samme vei tilbake til veien og videre ned til bilen.

Map    

Holtfjellet i Ullensaker

Date:
21.03.2020

Vi parkerte ved bommen/snuplassen på Ormstad. Vi fulgte veien innover forbi Holtsetra til stikrysset like nedenfor Holtfjellet. Fulgte stien oppover mot Røverskansen herfra. Stien går i fin stigning oppover helt til varden på høyde 277. Her er turbokkasse og skilt. Herfra på sti sørover til bygdeborgen sør på åsen, hvor også det høyeste punktet er. God sti og lettgått terreng, med interessant terreng rundt Røverskansen. Kristian og Cecilie var med.

Map    

Elgheia i Aurskog-Høland

Date:
20.03.2020

Vi kjørte til Aurskog og parkerte ved bommen like ved Holtsmark. Bommen sto åpen, men vi tok ikke sjansen på å kjøre forbi. Det er så flaut hvis den blir låst mens vi er innenfor! Vi fulgte istedenfor veien til fots innover og tok til venstre like før Tævsjøen. Elgheia er godt skiltet, og vi holdt til høyre i neste kryss slik at vi krysset bekken/elva. Først her begynte stigningen, og den vedvarte helt til vi sto på toppen. Noe isete i øverste del, ellers bart og fint føre hele veien. Kristian gjøv løs på stigetrappa med det samme og snart var vi inne i den lille hytta i tårnet. Litt kakao og kjeks mens vi nøt utsikten, før vi trippet oss ned igjen. Været var helt strålende, men noe kald vind i høyden. Dette er nok et populært turmål, og på en dag som dette var det >>>

Map    

Vanakleiva i Sørum

Date:
19.03.2020

Joggetur rundt Hvalstjern igjen, dette begynner nesten å bli en vane :-) Motsatt vei denne gangen; oppom Sæteråsen, rundt Abbortjern og opp til Vanakleiva. Herfra til skihytta og rundt Hvalstjern. Nok en strålende flott vårdag!

Map    

Aukeåsen i Røyken

Date:
18.03.2020

Jeg parkerte ved idrettsbanen et stykke nede i boligfeltet, da det var litt vanskelig å finne en egnet parkeringsplass lenger opp som ikke var privat. Fulgte veien nesten helt opp i boligfeltet og tok så til venstre inn i skogen på en stikkvei. Etter noen hundre meter flatet det ut og jeg fulgte merket og skiltet sti inn mot høyre (mot Aukevarden). Etter omtrent 10 minutters rolig gange kom jeg opp til toppartiet hvor jeg først siktet meg inn på et utsiktspunkt litt nord for toppen. Utrolig flott utsikt med en gapahuk utpå pynten. Her kan man se nesten hele Oslofjorden med Oslo by i det fjerne. Dette må være et fantastisk sted å overnatte og ikke minst våkne opp på! Tok nistepakka og slappet godt av i vårsola ei stund før jeg tok turen bortom varden. Samme rute tilbake igjen.

Map    

Bergeråsen i Fet

Date:
17.03.2020

Tur fra vanntårnet i Garderåsen opp til Bergeråsen og videre til utsiktspunktet litt lenger nord. Kristian og Cecilie var med i strålende flott vårvær.

Map