Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sauafjellet i Aurland

Date:
29.09.2019

Denne dagen gikk turen fra Upsetehytta, langs elva innover Gangdalen og opp til bandet sørøst for Sauafjellet. Det var vanskelig å komme tørrskodd over elva, og løsningen ble til slutt å vasse over til turiststien som fører inn mot Kaldavasshytta. Fulgte stien et lite stykke nordover før jeg tok av og gikk bratt opp til toppen av Sauafjellet. Litt kald vind denne dagen gjorde pausene korte, og et kvarters tid senere sto jeg på vesttoppen og skuet ned mot hytta og Upsetedalen. Tiden går fort når man er på tur, og siden jeg skulle møte resten av familien på togstasjonen litt senere på dagen var det bare å gyve løs på tilbaketuren. Gikk omtrent direkte ned mot Upsete Fjellstove fra toppen, og videre på veien tilbake til hytta.

Map    

Eilifseggi Ulvik/Voss og Fossdalsskavlen i Aurland

Date:
28.09.2019

Etter å ha gjort klar hytta til årets høstferie dagen før, var det duket for en real tur denne fantastiske høstdagen. Turen gikk fra Upsetehytta og inn Breidalen på T-merket sti til jeg sto på ryggen sørvest for Fossdalsskavlen. Jeg valgte å ta avstikkeren bort til varden på Eilifseggi og videre bort til den lille toppen på Rustedalseggi før jeg satte kursen mot dagens hovedmål som var Fossdalsskavlen. Det er et goldt og steinete terreng her oppe, en veldig kontrast til dalførene rundt. Jeg vurderte å gå bortom Grånesene på vei opp, men kjente turen til Stiganosi et par dager før ganske godt i beina ennå.. Dermed ble ryggen fulgt direkte opp til de to toppene på Fossdalsskavlen hvor det ble en lang og fin matpause. Turen ned igjen gikk via Breidalsbrjostet og videre ned >>>

Map    

Stiganosi og Storebreen i Aurland

Date:
26.09.2019

Jeg parkerte ved Langahuso, en snau kilometer nord for krysset retning Undredal. Herfra fulgte jeg en t-merket sti som gikk bratt oppover Jonadalen. Fulgte stien til jeg kom helt inn til Jonadalsbotn og videre opp på ryggen øst for Storebreen. Her gikk jeg ut av stien og fulgte stort sett ryggen nordøstover opp til toppen av Stiganosi. Det var fint turvær denne dagen, men oppe i denne høyden kom og gikk noen tåkeskyer. Heldigvis lettet det nok slik at jeg fikk se den utrolig flotte utsikten innimellom dottene. Tilbaketuren gikk samme vei, men med en avstikker opp til Storebreen. Jeg koste meg lenge her oppe, før jeg til slutt måtte rive meg løs og ta fatt på tilbaketuren. Super dag!

Map    

Ustetind i Hol

Date:
22.09.2019
Map    

Liskollen i Hurdal

Date:
20.09.2019

På vei til Brumunddal svingte vi innom Hurdal for å få med oss en liten toppbestigning i det fine været. Vi parkerte ved Øvre Rognstad gård hvor det var en liten parkeringsplass der hvor stien går fra. Fin, merket sti hele veien opp til toppen og jevn stigning helt til topps. På vei tilbake gikk vi via Rognstadkollen som ikke er noen egen topp, men som er et fantastisk flott utsiktspunkt hvorfra du kan skue utover hele Hurdalsjøen! I tillegg var det satt opp en gapahuk ved utsiktspunktet, og det må være et veldig kult sted å overnatte. Stien ned fra Rognstadkollen var noe kortere, men mye brattere ned til krysset hvor vi kom inn på den andre stien igjen. Cecilie og Kristian var med.

Map    

Våråsen i Sørum

Date:
19.09.2019

Denne toppen tror jeg faktisk ikke at jeg har vært på før til tross for flere turer i området i min ikke altfor aktive "o-karriere". Denne dagen var i alle fall en utmerket anledning til å besøke området igjen. Fantastisk høstvær og god temperatur. Jeg husket fra før at det er lite stier i området og hadde ikke store forventninger til lett gange i åpent terreng. Bilen ble parkert nederst i Råsdalen nordvest for toppen. Dette så ut på kartet til å være et bra utgangspunkt. Jeg fulgte veien oppover dalen et stykke til jeg fant et dyretråkk opp til høyre noen hundre meter nedenfor snuplassen. Så fort jeg dukket inn i skogen fikk jeg følge av hundrevis av hjortelus, noe som vedvarte hele turen. Temmelig irriterende, men jeg bestemte meg for at de ikke skulle klare >>>

Map    

Bjønnehiet i Fet

Date:
06.09.2019
Map