Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tveitakvitingen i Fusa og Samnanger kommuner

Date:
17.08.2010

"Formiddagstur"...det var tanken iallefall, for jeg måtte hjem igjen til Fetsund da pliktene kalte tidlig neste dag. Sto tidlig opp etter å ha tatt sjansen på å overnatte i bilen mellom forbuds-og borttauingsskiltbyen i Kvamskogen. Det er få steder man føler seg så lite velkommen som akkurat her hvis man ikke har hytte eller er grunneier i området. Jeg valgte den vanlige veien inn til Mødalseter. Herfra går det en fin sti som fører opp til Tveitakvitingen. En drøy tur, men absolutt overkommelig. Overraskende flatt og grått oppe på topphatten. Vid utsikt likevel, og kjente topper og steder kunne plukkes ut. Tok omtrent samme vei tilbake. Var nede igjen ved bilen rundt kl 17, og hjemme i 2-tiden..

Map    

Fuglafjellet, høyest i Kvam kommune

Date:
16.08.2010

Hadde lyst til å få med meg flere topper denne dagen, og gikk først oppom Fotasperrnuten via Skolapp. Samme vei tilbake, rundt Kvitebekktjørni og fant en snarvei opp til platået like sør for Gråurdsvatnet. Dette var ikke noe godt veivalg, g jeg bestemte meg fort for at denne veien skulle absolutt ikke brukes til returen! Kom litt skeivt ut med tanke på alle brattskrentene, men etter hvert fant jeg en svakt vardet rute som førte meg til topps:o) Jeg hadde også hørt om ruten nord for Gråurdsvatnet og bestemte meg for å prøve denne ruta ned igjen. Det viste seg å være et bra veivalg, godt hjulpet av noen sauer på vei opp! Turen gikk videre til Gråurdskaret, opp til Iendafjellet før jeg gikk ned igjen til bilen. Fantastisk dag i strålende solskinn!

Map    

Fedjebjørnen, høyest i Fedje kommune

Date:
14.08.2010

Vi satte kursen en fredags ettermiddag mot Fedje for å besøke noen venner denne helgen. Dessverre rakk vi ikke siste ferjen, så vi måtte overnatte i bilen før vi kunne innta et fortreffelig frokostbord dagen etter:o) Deretter gikk turen som seg hør og bør til Fedjebjørnen via en omvei som gikk nesten rundt øya og over myre for å gjøre litt ut av turen. Utsikten fra toppen var veldig flott!! Etter turen ble det en båttur ut til Hellisøy fyr, før vi kunne heise opp hovedingrediensene til en vel fortjent krabbemiddag senere på kvelden:o)

Map    

Store Hestbreapiggen, høyest i Skjåk kommune

Date:
07.08.2010

Etter å ha forsøkt meg fra Netosetra i sør uka før, bestemte jeg meg for å gå til topps fra Lundadalen i nord denne dagen. Mosen og laven var såpeglatt i tåkehavet den første gangen og jeg valgte derfor å droppe denne luftige eggen og besøkte toppene frem til Låven før jeg tok turen tilbake. Turen inn i Lundadalen er lang, men fantastisk flott! Stien er god helt til man passerer brua innenfor inste Lundadalssetra. Herfra blir stien delvis diffus, men stort sett går det greit å følge den. Ca 3 km fra brua startet stigningen. Overraskende lettgått oppover, jeg kom nesten opp i 1800 meter før steinura virkelig gjorde seg gjeldende. Ingen problemer opp fra denne kanten. GIkk frem til eggen for å få med meg den første kulen på eggen som på noen lister regnes som en 2000-meterstopp:o)

Map    

Formokampen i Sel

Date:
03.08.2010
Map