Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Forollhogna i Holtålen og Midtre Gausdal kommuner

Date:
07.10.2010

Var på jobboppdrag i Rørostraktene og hadde bergnet god tid til en topptur i nærheten. Valget falt på Forolhogna og dermed ble det en lang avstikker fra Os. Kjørte inn forbi Dalsbygda og fulgte bomvegen gjennom Vangrøftdalen til veis ende ved Såttåhaugen. Herfra gikk det en veldig tydelig sti videre mot toppen som egentlig egnet seg bedre til sykling enn fottur. Flott og lettgått terreng helt inn til foten av fjellet. Tok av på en sti til venstre like før jeg kom inn til Forollsjøen. Herfra begynte stigningen opp sørryggen til toppen. Fantastisk utsikt og en flott topp! Etter hvert dukket det opp flere som hadde sett seg ut dette flotte turmålet på en høstklar torsdag i oktober:o) 4 timer t/r, mye raskere hvis man hadde hatt sykkel....

Map    

Tron i Alvdal/Tynset

Date:
07.10.2010
Map    

Jørundstadhammaren i Sel

Date:
29.09.2010
Map    

Formokampen i Sel

Date:
28.09.2010
Map    

Heimfjellet i Sel

Date:
26.09.2010
Map    

Formokampen i Sel

Date:
25.09.2010
Map    

Tverrådalskyrkja i Luster/Skjåk

Date:
02.09.2010

Gikk fra Sota seter og fulgte stien opp til breen. Var litt spent på hvordan det var å komme seg forbi det lille stykket med bre, men syntes dette virket helt greit. Fant en fin rute som jeg var fortrolig med forbi brepartiet, og dermed var det bare å klyve seg opp på denne supre toppen. Nysnøen hadde allerede lagt seg i høyden, så også her. Dermed ble det noe glattere og mer spennende. I dette klare, skyfrie og solfylte høstværet ble dette prikken over i'en, og det ble tatt mengder med bilder før jeg klarte å rive meg fra. Turen gikk videre over Sørtoppen og ned til Steinkollen. Samme rute tilbake over denne akkurat passe luftige ryggen på et av Jotunheimens mest interessante fjell.

Map    

Tveitakvitingen i Fusa og Samnanger kommuner

Date:
17.08.2010

"Formiddagstur"...det var tanken iallefall, for jeg måtte hjem igjen til Fetsund da pliktene kalte tidlig neste dag. Sto tidlig opp etter å ha tatt sjansen på å overnatte i bilen mellom forbuds-og borttauingsskiltbyen i Kvamskogen. Det er få steder man føler seg så lite velkommen som akkurat her hvis man ikke har hytte eller er grunneier i området. Jeg valgte den vanlige veien inn til Mødalseter. Herfra går det en fin sti som fører opp til Tveitakvitingen. En drøy tur, men absolutt overkommelig. Overraskende flatt og grått oppe på topphatten. Vid utsikt likevel, og kjente topper og steder kunne plukkes ut. Tok omtrent samme vei tilbake. Var nede igjen ved bilen rundt kl 17, og hjemme i 2-tiden..

Map    

Fuglafjellet, høyest i Kvam kommune

Date:
16.08.2010

Hadde lyst til å få med meg flere topper denne dagen, og gikk først oppom Fotasperrnuten via Skolapp. Samme vei tilbake, rundt Kvitebekktjørni og fant en snarvei opp til platået like sør for Gråurdsvatnet. Dette var ikke noe godt veivalg, g jeg bestemte meg fort for at denne veien skulle absolutt ikke brukes til returen! Kom litt skeivt ut med tanke på alle brattskrentene, men etter hvert fant jeg en svakt vardet rute som førte meg til topps:o) Jeg hadde også hørt om ruten nord for Gråurdsvatnet og bestemte meg for å prøve denne ruta ned igjen. Det viste seg å være et bra veivalg, godt hjulpet av noen sauer på vei opp! Turen gikk videre til Gråurdskaret, opp til Iendafjellet før jeg gikk ned igjen til bilen. Fantastisk dag i strålende solskinn!

Map