Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jetnamsklumpen, høyest i Røyrvik kommune

Date:
25.07.2008

Etter en flott ferie i Nordland bestemte vi oss etter lovende værmeldinger for å stikke bortom Jetnamsklumpen før vi fortsatte videre ned til hytta i Rondane. Vi kjørte helt frem til startstedet kvelden før og parkerte bilen på veiens høyeste punkt ved bekken som renner ned fra Gelvenåkko på svensk side. Vi gikk i lettgått og nydelig terreng over punkt 943 på Raurejåppe og opp på eggen forbi riksrøys 203B og herfra inn på Jetnamsfjellet. Her begynte steinurda som forsåvidt var lettgått og lå stødig, og fulgte denne på sydsiden av topp 1365 og frem til skardet nedenfor Jetnamsklumpen. Vi valgte en fin egg som førte oss opp på eggen litt nord for toppen og fulgte steinflaten sørover igjen frem til varden:o) Nydelig utsikt mot Okstindene og hele Børgefjell med Kvigtind ruvende >>>

Map    

Himmeltindan, høyest i Vestvågøy kommune

Date:
20.07.2008

Parkerte ved p-plassen til den flotte sandstranda i Vikbukta. Fulgte samme vei som de andre over Klumpan og på god sti opp Durmålsdalen til en liten fortopp på 830 moh. Herfra opp til hovedmålet for de fleste som går opp hit, fortoppen på 930 moh. Nydelig varde og super utsikt!! Følte oss vel litt sære som måtte bortom den flate og bebygde toppen ved siden av men er man toppsamler så må man jo bare.....:o) Flotte fotosteiner/-motiv rett nedenfor utsiktsbua ved toppen. Tok et par obligatoriske bilder på toppen før vi raskt returnerte et stykke tilbake mot fortoppen vekk fra evt strålefare. Mye folk i fjellet denne dagen. Cecilie var med:)

Map    

Moltinden i Flakstad

Date:
19.07.2008
Map    

Steigtinden i Bodø

Date:
17.07.2008

Denne toppen hadde fristet mange ganger da jeg har vært i Bodø! Endelig passet det å prøve seg en tur. Cecilie og jeg parkerte i Valvikdalen nordvest for toppen og forsøkte å finne en rute herfra. Senere på dagen skjønte vi at dette ikke var det beste veivalget, men vi fikk da snirklet oss opp gjennom kløfter og kratt til vi kom opp på snaufjellet. Herfra var det enkelt videre. Noe spent var vi på den siste bratta da den ser veldig steil ut, men her var det en godt opptråkket sti som kom fra sørøst. Dermed var det enkelt også opp til toppen.

Map    

Hårskallen, høyest i Levanger kommune

Date:
13.07.2008

Hadde bestemt meg for en kommunetoppdag denne dagen og selv om været så noe tett ut kjørte jeg frem til hyttefeltet nordøst for Hårskallen. Parkerte nedenfor den godt opptråkkede stien som skulle føre til topps. Tåka hang faretruende ned mot p-plassen og det så ikke ut til å bli noe minneverdig utsikt i dag.... Noen hundre meter oppe i lia møtte jeg en sprek, eldre mann fra området som etter en lang og hyggelig prat var klar for å bli med en tur til til topps som kjentmann :o) Tåka lettet omtrent i takt med vår forsering av bakken og vips så sto vi på toppen av Hårskallen og kunne nyte utsikten utover i nesten alle retninger. Jon Magne var godt kjent her oppe og vi la inn en ekstra rundtur ned igjen mens jeg stadig fikk oppdatert mine florakunnskaper underveis. En fin start >>>

Map    

Baklifjellet, høyest i Malvik kommune

Date:
12.07.2008

Fra Hommelvik fulgte jeg fylkesvei sørover til litt forbi Foldsjøen. Herfra inn i Mostadmarka forbi en skytebane og til veis ende. Videre i litt krattete terreng og noen gamle hogstfelt på vei oppover åsen mot toppunktet i Malvik kommune. Traff rett på steinen som markerer grensen og tok en liten pause her oppe. Hadde lyst til å gå en liten rundtur via noen topper, men planene ble litt forandret da noen fryktinngytende svarte skyer og tordenskrall nærmet seg faretruende. Løp derfor opp til et stort hus på toppen, og videre ned i lia herfra. Kom innpå en liten sti etterhvert også og kom akkurat inn i bilen da de første regndråpene kom:o)

Map