Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hardangerjøkulen i Ulvik og Eidfjord kommune og Hordaland

Date:
30.04.2007

27.-30.april 2007. Møtte et par kamerater på Finse fredagskvelden, med Hallingskarvet som det store turmålet denne helgen. En kjempetur over hele Hallingskarvet med telting i Folarskardet underveis. Var innom alle topper vi fant underveis, med Kyrkjedørsnuten og Folarskardnuten som de to flotteste. Avsluttet helgen med øl og pizza på Geilo... Mens de andre måtte på jobb, hadde jeg ordnet meg langfri denne 1.mai-helgen, og derfor tok jeg likegodt tog tilbake til Finse på kvelden og tok inn igjen på Finsehytta. Neste dag var like strålende, og Hardangerjøkulen ble det naturlige målet. Jeg gikk tidlig avgårde, og etter ca 2 timer ankom jeg toppen. Nydelig utsikt også herfra, bl.a.mot Hallingskarvet som jeg akkurat hadde gått dagene før. Ned igjen på en halv time i strålende telemarksføre...:o)

Map    

Hallingskarvet på langs dag 2

Date:
29.04.2007

Våknet opp i telt i Folarskardet til like fin dag som vi hadde forrige dagen. Dermed var det duket for nok en dag med mange flotte topp-besøk underveis videre til Geilo. Den eneste toppen vi ikke svingte innom var Prestholtskarvet da vi hadde vært der før. Det var egentlig greit å slippe den siste oppoverbakken også, da vi kom dit var beina ganske slitne! Fin nedfart ned mot Geilo, med en litt spennende avslutning ned alpinbakken til stasjonen. For en tur! Dette ga mersmak for min del, så jeg tok toget tilbake til Finse for tur til Hardangerjøkulen dagen etter, mens de to andre måtte reise hjemover til Oslo.

Map    

Hallingskarvet på langs dag 1

Date:
28.04.2007

Fikk spørsmål fra Joakim om jeg ville være med på tur over Hallingskarvet, og det passet selvsagt fint! Vi valgte oss ut en real godværshelg og hoppet av på Finse i strålende solskinn! Joakim hadde også med en kompis fra Tyskland, og dermed bar det avgårde. Vi hadde blitt enige om (med litt påtrykk fra meg...) å stikke innom alle topper underveis på Skarven. Dermed ble det litt sikksakk over ryggen, men det var egentlig bare greit da vi uansett skulle være ute denne helgen. Den siste bakken opp mot Folarskardnuten på dag 1 var temmelig seig. Vi hadde tunge teltsekker med oss, og hadde planlagt å overnatte i Folarskardet. Bakken ned hit var bratt, men vi kom oss da ned til slutt like hele alle tre. God stemning i teltleiren etter dagens tur!

Map    

Tonekollen i Enebakk

Date:
26.04.2007
Map    

Taraldrudåsen, høyest i Skiptvedt og Våler kommuner

Date:
23.04.2007

Var på jobb i nærheten og tenkte jeg skulle stikke innom disse to kommunetoppene før jeg satte kursen hjemover. Parkerte ved bommen og gikk de få kilometrene inn til skiltet hvor de merkede løypene begynte.Blå/rød løype ned til et dalsøkk, og herfra var det kun 3-400 rødmerkede meter til branntårnet og toppen på Taraldrudåsen. Tok litt i tårnet for å vurdere tilstanden og den svaiingen var ikke veldig tillitsfull.....sikkert ikke SÅ fin utsikt derfra heller:o) Gikk ned igjen til stiskillet og fulgte den blå stien videre over myra litt lenger bort og ca 1 km frem til Langetjern. Herfra bar det rett inn i ca 20 meter med tett granskau før det åpnet seg opp. Kommunetopp nummer to var innen rekkevidde og det var en fin tur opp på åsen. Fant frem til "varden" på Langetjernåsen >>>

Map    

Portpiggen (2261m)

Date:
14.04.2007
Map    

Elgheia i Aurskog-Høland

Date:
12.04.2007
Map    

Eilivseggi i Ulvik

Date:
07.04.2007
Map    

Hervardseggi Øst i Ulvik

Date:
06.04.2007
Map    

Fossdalsskavlen i Ulvik

Date:
05.04.2007
Map