Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Austre Trollsteinhøe (2095m) og Smådalshøe

Date:
25.06.2005

Tenkte oss en skitur over alle Trollsteinhøene denne dagen, men opplegget ble noe annerledes. Vi parkerte ved Nasjonalparkgrensa i Veodalen og spente på oss skiene. Turen startet rett nordover, da vi skulle begynne med Smådalshøe for så å gå videre vestover. Så fort vi kom over kanten av bratthenget ble det slutt på snøen. Det gikk rett og slett ikke an å gå på ski innover mot Trollsteinhøene til tross for mye snø i fjellet overalt ellers. Vi satte derfor skiene igjen et sted vi kunne finne de igjen, og gikk til fots istedenfor over Smådalshøe og frem til Austre Trollsteinhøe. Da var vi gått lei av å snuble oss frem over steinurda i skistøvler, og valgte derfor å snu her.

Map    

Rundtur via Bråkdalen

Date:
24.06.2005

Vi parkerte ved Smuksjøseter og gikk på god sti inn til Peer Gynt-hytta. Brua var ikke lagt over ennå, så vi valgte å gå innover Bråkdalen istedenfor. Underveis hadde vi selskap av en irsk setter som hadde mer lyst til å være på tur med oss enn å tasse rundt på Smuksjøseter... Fulgte elva oppover dalen og skrådde etter hvert opp til toppen som er merket med 1607 på kartet. Herfra over til Steinbuhøe, før vi gikk ned igjen til bilen ved Smuksjøseter. Her passet vi på å få levert hunden igjen til eierne som fremdeles ikke hadde oppdaget at hunden deres hadde vært på tur hele dagen.

Map    

Karihaugen og nabotopper i Sel

Date:
23.06.2005
Map    

Heimdalshøe, høyest i Nord-Fron kommune

Date:
06.06.2005

Parkerte langs veien midt i mellom Brurskardknappene og labbet oppover lia mot vann 1309. Delvis på mose og delvis i råtten snø. Da jeg kom opp i skardet mellom Knappene ble føret et helt annet, og herfra og helt til toppen var det nydelig skiføre selv om jeg måtte leite frem noen gode skitraseer pga lite snø her og der. Dette gikk alt for fort, så jeg forlenget turen som så ofte før, og gikk utpå Styggehøe og alle de andre småtoppene på platået før jeg suste ned igjen til bilen. Veldig flott skifjell!

Map    

Storgrovhøe i Lom

Date:
01.06.2005

Vi parkerte ved Ytterdalssetra ytterst i Leirdalen og gikk østover til vi var sør for Kleivberget. Herfra var det greit å gå på vestsiden av Heimre Illåe opp til bassenget nord for breen. I bassenget krysset vi elva og fortsatte østover opp den lange bakken til Fremste Storgrovhøe. Fin utsikt mot Galdhøpiggen og toppene rundt! Turen bort til Bakarste Storgrovhøe var veldig lett og vipps var vi fremme. Ruta videre mot Storgrovtinden så brutal ut, og var helt uaktuell for vår del! Dermed var det bare å vende nesa nedover igjen og være godt fornøyd med dagens to topper :-)

Map