Archive - Date

Collected lists

Dobbedalsheia

Date:
20.02.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
1:26h
Distance:
4.5km

Liten tur på vei hjem fra helgeoppdrag i Kristiansand. Kjørte til veis ende i Birkedal, og parkerte i et kryss. Dessverre var snøen litt bløt å gå på, så det ble fort mye snø i skoa. Uansett - Tok av veien etter en snau kilometer og gikk inn på en sidevei. Her krysset jeg en skummel bro før jeg fortsatte rett opp den bratte kløfta som er merket Kloveskora hos kartverket. Ganske sleipt og bratt opp her, men det var farbart. Vel oppe på platået gikk veien videre til høyeste punkt. Som flere har påpekt er toppunktet noen meter nord for trig.punkt og Peakbooks topp. I følge høydedata.no er høydeforskjellen nesten en meter. Innom begge før retur samme vei, og kjøring tilbake til Eiker.

Map    

Rosseheia

Date:
19.02.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
0:49h
Distance:
5.1km

Kveldstur etter to lange arbeidsdager. Gjørmete i lysløypa grunnet hogstmaskiner, men fint å gå stien opp til toppen derfra. Ei svær gravrøys med infoskilt rett før toppen, og etter det jeg klarte å resonnere meg fram til er det ei gravrøys også på høyeste punkt. Gikk en litt annen vei tilbake, og fikk et glimt av utsikt mot sør. Alt i alt en rask og grei tur.

Map    

Hovdefjell

Date:
17.02.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
1:26h
Distance:
8.0km

Jobbhelg i Kristiansand. På tur nedover ble det en avstikker til Hovdefjell for å få litt variasjon. Parkerte i hårnåla i bunnen av Grandalen og begynte å gå oppover grusveien. Kunne sikkert kjørt her, men det var mye is og jeg orket ikke sette meg fast oppi her en fredags kveld. Spenstig utsikt til det som angivelig er Norges nest høyeste byggverk på land . Etter en snau kilometer kom jeg til bommen ved Hovdefjell parkering . Her var det bare å sette til livs anleggsveien opp til toppen. Fint og enkelt å gå. På toppen ble det flott utsikt. Stormen Otto rullet inn over Sørlandet i det øyeblikket jeg nådde toppen, og vinden tok seg opp merkbart bare på det lille kvarteret jeg var der oppe. Ble nesten svimmel av å se opp på det vaiende tårnet som heldigvis var godt bardunert. Flott solnedgang fra toppen, som jeg nøt før jeg tok fatt >>>

Map    

Lun

Date:
05.02.2023
Characteristic:
Hike
Duration:
2:02h
Distance:
6.6km

Kort ettermiddagstur før turen går videre hjem til Eikerbygdene. Startet i ei parkeringslomme rett ved stistart, men noe uoppmerksomme endte vi opp med å gå den lange veien rundt. Fulgte stien mellom Kragerø og Rinde til høyeste punkt. Herfra ca. 150 meter til toppen av Lun. Lite utsikt, men mye fascinerende vegetasjon. Svære einere og ei gigantisk furu oppe i naturreservatet. På tur ned gikk vi innom Skibufjell der utsikten var betraktelig bedre. Særlig over til Sjåen og utover Kragerø. Kom inn på riktig sti ned til bilen igjen. Alt i alt en fin tur i en deilig sol som varmet som bare det!

Map