Archive - Date

Collected lists

Finvær i romjula

Date:
25.12.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:52h
Distance:
7.6km

Det var helt supert vær denne første juledagen, og Hilde Kari og jeg fant ut at vi skulle ta oss en tur i nærområdet. Det var helt fritt for snø, så vi kunne gå til fots. Valget falt på Røysåsen, og vi kjørte til Årbogen og parkerte her. Det var litt kluss for å finne en måte å krysse vannet på. Det endte med at vi måtte ta en omvei rundt på nordsida. Herfra fulgte vi vei og stier opp til toppen av Røysåsen. Dette er en topp som overrasket meg sist jeg var her i 2016 med tanke på utsikt, og den leverte jaggu i dag også. Returnerte samme vei etter kort tid.

Map    

Finne julestemninga

Date:
23.12.2020
Duration:
2:12h
Distance:
4.3km

Sikta meg ut en fin tur der jeg satsa på litt snø for å få julestemning. Fikk med meg modern på turen. Vi kjørte til Hadeland og tok av opp veien til Tverrsjøstallen. Gikk herfra til fots i overraskende dyp nysnø, så det ble en tung affære å komme seg til toppen av Svarttjernhøgda. Flott vær og sikt i dag, og bare skogen i nord hindret sikt til Jotunheimen. Brukte litt tid i tårnet før vi gikk tilbake samme vei. Bra tur!

Map    

Nordlysjakt

Date:
10.12.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
0:53h
Distance:
3.8km

Liten trasketur i nabolaget for å se på nordlyset som var varslet. Selv midt i byen var det greit å se. Sårt trengt avbrekk fra masterinnspurten.

Map    

Storliryggen

Date:
01.12.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
1:51h
Distance:
10.9km

Liten trasketur for å koble av fra masterskriving. Gikk innom Storliryggen. Fin utsikt mot Børvasstindane.

Map    

Heian

Date:
29.11.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:21h
Distance:
3.8km

Tok fatt på en liten Bodø-topp denne første søndagen i advent. Parkerte ved veis ende ved Ljønesgradden, og begynte å gå på stien som er merket på kartene utover mot Ljønesura. Fort svingte det av en liten sti oppover ryggen mot nordøsttoppen, og vi bestemte oss for å gå denne. Ganske fort kom vi opp på nordøsttoppen, og gikk ned i skaret mellom toppene. Derfra fulgte vi en utydelig sti opp til toppen. På returen bestemte vi oss for å prøve oss på stien som kartverket melder befinner seg fra Ljønesura og gjennom skaret mot Stormyra. Denne stien finnes ikke. Det var et reint helvete å komme seg ned i tett skog, i bratt og sleip og mosegrodd steinur. Om det noensinne har gått en ferdselsåre over her er jeg sterkt tvilende til. Vi kastet bort lang tid på denne missen, og >>>

Map    

Hunstadtoppen

Date:
24.11.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
1:49h
Distance:
10.0km

Nok en tur til Hunstadtoppen. Grei utsikt over Bodø.

Map    

Slitetur til Hopsfjellet

Date:
22.11.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
3:07h
Distance:
8.6km

Begynte på stien inn mot Steigtinden, som vi dessverre mistet fort i nysnøen. Kom på rett kjøl etter kort tid, og fortsatte innover. Ved kryssingen av Svartvasselva, tok vi nordover og fulgte et nettverk av dyretråkk til ryggen av Hopsfjellet begynte. Terrenget var tunggått, og snøen hjalp ikke på. Holdt meg tørr på føttene helt til jeg hoppa ned i ei blaut myr med vann over anklene. Litt tungt terreng før man kom opp på ryggen, men der åpenbarte en sti seg, og den var fin å følge. Mye knallferske elgspor å se, men dessverre ikke noe møte med kongen. Kom oss etter en del om og men opp til toppen, men det blei et slit i det tunge føret. Kort visitt før returen samme vei. Det mørknet fort, men sporene våre var enkle å følge tilbake til stien til Steigtinden. Her måtte >>>

Map    

Med hodelykt til Løpsfjellet

Date:
18.11.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:43h
Distance:
7.3km

Parkerte ved Travbanen, og tok en komplisert rute inn i lysløypa. Fulgte denne over Tronlia og til vi kunne ta av oppover mot Løpsfjellet. Først på traktorvei, deretter over på sti. Det begynte å snø, og sur vind gjorde turen litt kjølig. Tok på oss et ekstra lag med klær før vi gikk opp siste kneika til Løpsfjellryggen, og gikk den siste kilometeren i lettgått terreng. Returnerte fort samme vei, bortsett fra ei lita avstikker til Tronlia.

Map    

Junkerfjellet

Date:
15.11.2020
Characteristic:
Walk
Duration:
2:18h
Distance:
11.9km

En søndagstur for å få litt omløp i blodet. Hadde egentlig tenkt oss på bare en liten rundtur, men målet ble stadig forskjøvet. Plutselig stod vi på Junkerfjellet, med fin utsikt over Bodø. Var bare noen minutter for å rekke et spektakulært fyrverkeri-show på Linken, men pyttsann. Nyttår er ikke lenge til.

Map    

Vethågen

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
0:58h
Distance:
4.2km

Siste for dagen. Etter å ha svingt av Rv. 17 mot Godøynes parkerte vi straks i ei lomme langs veien. Krysset så under Rv. 17 langs grusvei og gikk inn i et voldsomt nettverk av dyretråkk inne i bushen. Einerkratt og småbjørk gjorde turen langt tyngre enn man kanskje kunne forventet. Det åpnet seg under strømlinja, og det ble straks enklere videre mot toppen. Nede i dalen ble vi møtt av en skogsvei som vi bestemte oss for å følge ned igjen. Denne er også merket på kartet, så det var nok dårlig research å ikke følge denne i utgangspunktet. En sti opp mot Vethågen svinger av veien rett sørøst for toppen, og går helt til trig.pkt. på toppen. Norgeskart viser at toppen er rett øst for trig.pkt, så vi var innom der også. Fulgte sti og vei ned til Godøynes, og fikk noen ekstra >>>

Map