Forsøk Soleibotntindtraversen (29.07.2023)

Written by Ragnhild95 (Ragnhild Ongstad)

Map
Ascents Bukkanosi (1,674m) 29.07.2023
Lauvnostinden (1,970m) 29.07.2023
Nørdre Soleibotntinden (2,030m) 29.07.2023
Store Soleibotntinden (2,083m) 29.07.2023

Vi startet vår tur til Soleibotntind tidlig, klokken 05.30, da vi hadde sett at det var meldt regn senere på dagen. Ruten begynte i retning Lauvanostind, og vi var en gruppe på fem personer - Ingvild, Sveinung, Thea, Lene og meg.

Underveis til Nordre Soleibotntind ble vi usikre på om vi hadde fulgt riktig rute, og det viste seg å være mer krevende enn vi hadde antatt. Dette resulterte i at fremdriften vår ble saktere, spesielt med fem personer i følget. Vi opplevde i tillegg et stort steinskred som vi heldigvis unngikk, men det satte en skikkelig støkk i oss. Det drønnet ordentlig og jeg har aldri vært så nært et slikt skred før. En fyr som gikk like foran oss og som var på toppen i det skredet gikk sa han hadde kjent det riste i fjellet helt til toppen slik at han måtte holde seg fast. Ordentlig ekkelt var det. Jeg fikk likevel sikret meg og Lene til toppen, men med det kommende dårlige været ble vi ivrige etter å komme oss opp til Store Soleibotntind og forbi klyvepartiet. Ingvild og Sveinung må derfor ta denne toppen en annen gang.

Det neste klyvepartiet var enklere å klyve forbi enn vi hadde forventet, og vi fortsatte mot Søndre toppene. Men på vei ned la vi merke til mørke skyer som nærmet seg. Noen av følget ble nervøse for om vi ville klare å komme oss tilbake i tide, og etter litt diskusjon og til slutt en felles beslutning om å snu. Selv om det alltid føles skuffende å snu før vi når alle toppene, så var det lurt da ikke alle følte seg komfortable med situasjonen. Vi hadde allerede hatt nok spenning for en dag.

Ser frem til å komme tilbake for de to siste toppene en annen gang, når forholdene er bedre egnet for en trygg og vellykket tur.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.