Semeltind-komplett Lomsliste (09.07.2023)

Written by Movegen22 GSM

Duration 10h 31min
Distance 23.3km
Vertical meters 1,413m
GPS
Ascents Sørøst for Sørtoppen på Semeltinden (2,130m) 09.07.2023 12:59
Semeltinden Sørtoppen (2,178m) 09.07.2023 13:29
Semeltinden (2,236m) 09.07.2023 13:52
Visits of other PBEs Semeltinden klyving sørryggen (2,100m) 09.07.2023 12:00

Kveldsbåten til Gjendebu, og teltcamp på østsida av brygga. Kjempefin kveld ved Gjende! Våkna tidlig, og labba i veg innover Storådalen. Varmt allerede før kl åtte, det var godt når det kom en trekk etter hvert. Fulgte T-stien mot Leirvassbu/Spiterstulen, og svingte opp på høgre sida av bekken som kommer fra Memurubreen. Fulgte denne opp mot "flata" før vi kryssa og satte kursen mot sørryggen.

Bratt, men fint å gå. Mye grasmark mellom steinene til vi kom til ca. 1800 moh. Greit oppover her også, men en del løst - så måtte være obs! Radig opp på ryggen, som vil mer eller mindre fulgte helt opp. En liten omgåelse til venstre der vi tror den gule trekanten er. Sekretæren ville ha tau fra der og til vi kom opp der vi skrådde mot Kødden.

Etablerte standplass for Kødden ei hylle for langt opp, så den måtte vi flytte. Turplanlegger først, satte to tre mellomforankringer. Greit opp, fine lister ved den eneste utfordringa (som kan ligne Kjæragbolten). Turplanlegger etablerte ny standplass på toppen, og Sekretæren drista seg etter. Var egentlig ikke spesielt skummelt altså... Denne som syntes uoverkommelig, og var vurdert ubesteget. Sekretæren først ned, og Turplanlegger på noe lange strekk mellom mellomforankringene etter. Gikk fint.

Videre var det plankekjøring først til Søre så til Hovedtoppen. Her hadde vi ei laaang pause, men lufting av svette tottelotter, SoME-oppdatering (dekning her ;)) og nyting av den flotte utsikten - praktisk talt i hjertet av Jotunheimen.

Så bar det nedover steinrøysa igjen. Hardt for godt brukte knær... Håpet å finne snøfelt, men dem var det ikke mange igjen av. Utnytta de som var. Litt småtrått på stien fra Spiterstulen, ned ved Hellerfossen og videre ned Storådalen. Sola steika og humøret på topp.

Vi kom til Gjendebu en halvtime etter anslått tidsbruk. Pompel og Pilt og tau... Ja, dere kjenner leksa. Tida går. I tillegg var det mye vannpåfyllstopp. Det smakte med en øl på Gjendebu for å si det slik. Skåla for fullført Lomsliste, og at vi har Kødden i sekken.

Turplanlegger bada i Gjende, før vi nøt en bedre middag (?) på teltplassen. Våkna til strålende sol på et blankt Gjende, og hadde en trivelig morgenstund før vi tok båten tilbake til Gjendesheim. Fantastisk helg ved Gjende!!

Godt fornøyde med å ha klart kødden
Godt fornøyde med å ha klart kødden
Semeltind
Semeltind
Hellstugu og memurutinder
Hellstugu og memurutinder

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.