Austre Memurutind (10.07.2022)

Written by Movegen22 GSM

Duration 9h 04min
Distance 22.7km
Vertical meters 972m
GPS
Ascents Steinhaugen (2,025m) 10.07.2022 09:38
Memurutinden Ø2 (2,151m) 10.07.2022 10:11
Austre Memurutinden (2,301m) 10.07.2022 10:55

Rusla innover Memurudalen dagen før, og satte opp telt der Surtningsbekken kommer ned. Fantastisk fin teltplass! Traff en som hadde jobbet som breforsker ved Vestre og Austre Memurubreen for 50 år siden. Han kunne fortelle at brefronten har trukket seg tilbake 600 meter og minket 14 meter i tykkelse, trist!

Fulgte stien til Surtningssue et godt stykke oppover, før vi svingte mot venstre og holdt høgden bortover langs foten av Blåbreahøene. Fant et snøfelt som vi tok oss opp mot flata mot de Austre Memurutindene. Passerte under 1888-toppen. Fint å følge snøen her.

Greit opp til Steinhaugen - som må være den mest meningsløse toppen på hele lista. Gikk ned i skaret mot Ø2, og fant fint vegen opp mot denne. Holdt noe til høyre. Det var nysnø på toppene, så vi var litt spent på hvordan dette ville gå. Skodda låg tjukk rundt toppene (men det hadde jo Yr sagt at den skulle fram til kl 12-13 også...). Greit videre bortover ryggen, men glatt og utrivelig på grunn av nysnøen. Tok oss litt ut til høyre for hovedtoppen (bratt opp i snøen), og plutselig så vi varden. Ikke skjønner Sektretæren at det er en gulgrønn trekant her?

Retur omtrent samme veg. Veldig sakte og forsiktig siden nysnøen gjorde steinene glatte. Sektretæren ville følge kanten av breen ned ved Ø2 for å slippe å gå i ura, men Turplanlegger var skeptisk siden vi ikke hadde stegjern. Vi kunne jo komme borti is, og en utglidning ville fått kjedelige konsekvenser. Han vant ;) Fra skaret fulgte vi samme veg, men snøen hadde mjukna litt - så det var litt mer interessant å gå... Plutselig braut det så det var snø til knærne. Vi så spor etter det vi trodde var en rein, men kanskje var en elg - se under.

Tok oss ned i dalen i stedet for å følge sida som vi gjorde på veg til. Mye fin snø å gå i. Bløt, men bar for det meste. Vi hadde ikke gått langt i det golde landskapet før vi plutselig fikk se en elg. Her?? Langt inni Memurudalen? Det var et ungdyr, som mest sannsynlig var jag fra mor. Dette var en naturopplevelse av de sjeldne. Mulig det var denne som hadde lag spor i snøen lengre opp også, for det var kun spor etter et enslig dyr.

Greit tilbake til campen. Litt kamp om tida for å rekke båten. Sekretæren var sikker på at vi kun hadde tre timer på oss, men så varsla Turplanlegger at vi hadde fire timer til siste båt. Da tok vi det med ro. Kokte kaffe, og nøt utsikten. Sola hadde jagd skodda, og været var fantastisk. Pakka i hop, og rusla nedover dalen. Traff flere puljer med telt på ryggen på veg innover. Trivelig å slå av en fjellprat.

Der dalen svinger seg sier Turplanlegger plutselig: "En jerv!". Sekretæren som gikk bak så bare at det var et dyr der, og han var borte før vi rakk å studere den nærmere. Nok en naturopplevelse av de sjeldne. Siden det var lite annet sirkus å skrive om i turrapporten, var det greit å kunne spe på med naturopplevelsene.

Vi rakk båten (den som gikk en time før den siste) med god margin. Mye fjellfolk med på seilasen på Gjende denne fine dagen. Godt å sitte på brygga ved Memurubu og nyte sola, og kose seg med at vi nå har vært på alle toppene over 2.300, og at vi ENDELIG har gjort oss ferdig med Memurutindene. Vi konkluderte med at det nok ikke er noen samlere som har brukt så mange turer for å samle Memurutindene som det vi ha gjort... Men vi har fått mange flotte turer ut av det da ;)

Austre Memurutind og Ø2. Østtoppen i skodda.

Ø2 i skodda fra Steinhaugen.

Toppen av Ø2.

Toppen av Austre.

Så klart lettet tåka når vi kom ned igjen.

Memurudalen har en fantastisk utsikt mot Gjendealpene.

Tinderangler elg..

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.