Flott romjulstur til Høgdebrotet (29.12.2011)  5

Written by Birkebeineren (Magnus Solberg)

Start point Maurvangen (980m)
Characteristic Ski trip
Duration 6h 00min
Distance 25.0km
Vertical meters 1,407m
GPS
Ascents Høgdebrotet (2,226m) 29.12.2011

Lei av storm, dårlige løyper, lite snø og generelt halvdårlig langrennsjul bestemte vi oss for å prøve Jotunheimen - Kanskje var det ok forhold? I verste fall måtte det gå an å komme seg litt innover Leirungsdalen?

Vi ble positivt overrasket! Det var kommet godt med nysnø etter stormene og mildværet og med noen unntak var det myk og fin snø oppå den harde skaren hele veien. Det var til og med nok snø og langt mer enn det snaublåste bildet vi hadde i hodet før start. Riktignok måtte vi opp på ca 1900 moh før skaret under nysnøen gikk fra isete til hardpakket snø, så det har vært mildt høyt i fjellet.

Kryssing av Leirungsåa, jammen var ikke isen så tynn at den gav etter... Men det gikk bra!
Kryssing av Leirungsåa, jammen var ikke isen så tynn at den gav etter... Men det gikk bra!

Turen gikk fra bommen ved Maurvangen, etter veien til litt forbi Vargbakken, deretter mer eller mindre rett mot dagens mål - Høgdebrotet. Skiene ble parkert før siste topp-partiet som var snaublåst, ellers var det fint skiføre hele veien.

Fra Vargbakken
Fra Vargbakken

Som alltid på disse tider var lyset fantastisk og solen var framme mye av turen. Vi så ikke en sjel eller spor av folk, så vi følte oss som ensomme fjellfolk med heimen for oss selv.

User comments

  • -
    avatar

    Takk!

    Written by Birkebeineren 02.01.2012 22:28

    Det er noe magisk med skitur i høyfjellet i romjula. Den korte dagen er også et lite ekstra spenningsmonent, føler ikke det er helt tid for å gå på et skikkelig tryn i bakkene ned og ende opp med knekt ski. Selv om hodelykta selvsagt var i sekken ble det lavrisiko-variant av telemark ned igjen.

    T/r Beitostølen høres ambisiøst ut, i alle fall på disse tider. Du som vel er yrkesfjellmann kan jo ha grunn til å søke om scooterløyve i arbeidets medfør...? Til Bygdin i det minste :)

  • -
    avatar

    Dette minner

    Written by Naboen 01.01.2012 23:43

    meg om en tur jeg hadde dit for et par år siden i romjula. 20 minus + og et fantastisk lys. Fin turrapport.

  • -
    avatar

    Herlig med en

    Written by mortenh 01.01.2012 16:48

    stemningsrapport fra det kalde blå storfjellet sånn i romjula. Er litt misunnelig på dere på nordsiden av Jotunheimen. Blir liksom litt enklere å komme til for dere, men jeg fikk nå enda mer lyst på et lite prosjekt jeg har hvor tanken er å gå fra Beitostølen til Kalvehøgde t/r på en dag. Kan fort bli litt langt, men hadde vært gøy.

    I alle fall bra med noen ferske stemningsrapporter fra det utilgjengelige midtvinterstjotunheimen.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.